Millet Bahçesi'ndeki bazı ağaçlar bakımsızlıktan kurudu

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından satışa çıkarılan ve daha sonra Van Büyükşehir Belediyesi'ne devredilen eski devlet hastanesi alanında yapılan Van Millet Bahçesi'ndeki bazı ağaçlar, bakımsızlıktan kurudu.

Millet Bahçesi'ndeki bazı ağaçlar bakımsızlıktan kurudu

2021 yılında yapımına başlanan ve bu yıl hizmete açılan Van Millet Bahçesi'ndeki bazı ağaçlar, susuz ve bakımsız kalmaktan dolayı kurudu. Van'ın çehresine yeni bir değer katan Van Millet Bahçesi'ndeki bazı ağaçların kuruması vatandaşlardan tepki topluyor.

24,646 metre karelik Eski Devlet Hastanesi'nin yerinde yapılan Millet Bahçesi yaklaşık olarak 16 milyon TL'ye mal olmuştu. Millet Bahçesi, yeşil alan ve sosyal donatılarla Van'a renk katarken, Millet Bahçesi'ndeki bazı ağaçların bakımsızlıktan kuruması ise tepki çekiyor.

Millet bahçesi, şehrin stresini üzerinden atarak, sağlıklı ve nitelikli vakit geçirmek isteyenlerin vazgeçilmez adresi olurken, Van'a önemli bir değer katması. 24,646 metrekare büyüklüğündeki alanda tamamen yeşil alan ve peyzaj ile sosyal donatılarla dizayn edilen Millet Bahçesi'nde bazı ağaçların bakımsızlıktan kuruduğu gözlemlendi.

Toplam 24,646 bin metrekare alana sahip olan millet bahçesi, çocuk oyun alanı, bisiklet ve yürüyüş yolları, kafeterya merkeziyle her yaştan insanın keyifli ve huzurlu vakit geçirebileceği gözde mekânların başında geliyor.

Van'da uzun süre gündemi meşgul eden Eski Devlet Hastanesi'nin yeri, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 2020 Mayıs ayında Millet Bahçesi olmak üzere ihale çıkarılmıştı. Van'ın kalbinde yer alan ve daha önce TOKİ tarafından satışa çıkarılan, Van Valisi ve Van Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez'in girişimleri sonrası Van Büyükşehir Belediyesi'ne devredilen devasa alanda modern Millet Bahçesi inşa edildi.

Van'a yakışır bir millet bahçesi yapılmasına rağmen, buranın bakımsız kalması ise vatandaşların tepkisine neden oluyor. Özellikle belli noktalarda ağaçların susuz ve bakımsızlıktan dolayı kuruduğu görülürken, bazı noktalarının ise burayı kullanan vatandaşlar tarafından orantısız bir şekilde kirletildiği gözlemlendi.

Duruma tepki gösteren duyarlı vatandaşlar, buranın kirletilmemesini ve ağaçların bakımdan geçirilmesini istedi.

VAN BÖLGE GAZETESİ: HACI YILMAZ

Güncelleme Tarihi: 13 Temmuz 2023, 13:13
YORUM EKLE
YORUMLAR
Yeşili sevme, koruma, yaygınlaştırma bilinci şart.
Yeşili sevme, koruma, yaygınlaştırma bilinci şart. - 10 ay Önce

Parklara dikilen resimdeki o ağaçlar son yıllarda sıkça dikiliyor ama yüzlercesi kurudu. Buraya çok uygun değil gibi. Dalları az, gölgesi az, kupkuru tek dal gibi yükseliyor. Lütfen dal budak veren, gölge veren, çok su istemeyen ağaçlar dikin. Kaldırımlarda, refüjlerde, parklarda, kıyılarda sulanmadığı için kurumuş olan, kurumaya yüz tutmuş sayısız fidan ve ağaç var. Nereye gitseniz örneklerini görürsünüz. Her yıl yenilerini kuruyanların yerine dikmek israftır ama bakmak, sulamak, korumak daha kolaydır. Ekipler, çalışanlar, birimler bu konuda çok eleştiriliyorsunuz. Yapılan nice güzel işe bu konulardaki ihmaller, temizlik ve bakımdaki ihmaller lütfen gölge düşürmesin. Her çalışan, her ekip, her birim vazifesini hakkıyla, titizlikle, denetimle, sahiplenerek ve severek yaparsa zaten sorunlar olmaz, olsa da en aza iner. Şehirde temizlik olsun. Park ve yeşil alanlarda ilgi, bakım, sulama olsun. İpekyolu, Edremit, Tuşba 1 ve 2. Millet Bahçeleri artık eksiksiz olarak Vanlıların hizmetine girsin. Görevliler parklara adım adım, karış karış sahip çıksın. Vatandaşlar da temiz tutsun, zarar vermesin. Bu paralar, bu emekler, bu hizmetler hepimizin. Başka şehirlere bakın, bir de bizdeki parklara bakın. Yazık değil mi? Bu manzaralar büyükşehir olan Van'a yakışıyor mu?

SIRADAKİ HABER