Mehmet Erdemoğlu Lisesi, TÜBİTAK yarışmalarına hazır…

Son yıllarda yapmış olduğu çalışmalarla adından söz ettiren Mehmet Erdemoğlu Mesleki ve Teknik Lisesi, önümüzdeki hafta düzenlenecek ve 3 gün boyunca devam edecek olan TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı ve 1. Drone Van İHA Yarışları'na hazırlanıyor.

Mehmet Erdemoğlu Lisesi, TÜBİTAK yarışmalarına hazır…

Mehmet Erdemoğlu Mesleki ve Teknik Lisesi, 11, 12 ve 13 Mayıs 2022 tarihlerinde düzenlenecek olan üç gün sürecek TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı ve 1.Drone Van İHA Yarışları kapmasında hazırlıklarını yoğun bir tempoda sürdürüyor.

Bir yandan fabrika görevi görerek Van ve ilçelerindeki birçok kurumun temel ihtiyaçlarını karşılayacak üretim işlerini yapan Mehmet Erdemoğlu Mesleki ve Teknik Lisesi, bir taraftan da robotik çalışmalar, kariyer günleri ve insansız hava araçları (drone) yarışmaları ile eğitim hayatına renk katmaya devam ediyor.

Söz konusu önümüzdeki hafta düzenlenecek olan etkinlikle ilgili gazetemize açıklamalarda bulunan Mehmet Erdemoğlu Mesleki ve Teknik Lisesi Müdürü Ercan Türker, "Okul yönetimi olarak öğretmen kadromuz ve çalışma arkadaşlarımızla birlikte öğrencilerimiz için gece gündüz demeden var gücümüzle çalışmaya ve sürekli bir şeyler üretmeye kendimizi adamış durumdayız. Bu doğrultuda bir taraftan robotik çalışmalar, bir taraftan kariyer günleri, bir taraftan da sanat, edebiyat buluşmaları kapsamında şair ve yazarlarımızı okulumuzda ağırlamaya gayret ediyoruz. Bu bağlamda önümüzdeki günlerde okulumuzda 'TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı ve 1. Drone Van İHA Yarışları' gerçekleştirilecektir. Amacımız, öğrencilerimize öğretmenlerinin danışmanlığında kendi seviyelerinde ve ilgi alanlarında bilimsel çalışma yapmalarını sağlamak ve bilimi onlara sevdirmektir. Ayrıca onlara unutamayacakları bilimsel bir anı kazandırmak; sunum yapma, çalışmalarını sunma fırsatı vermektir. Bu vesileyle belirtilen tarihlerde tüm eğitim, sanat ve teknoloji meraklılarını bilim şenliğimize bekliyoruz " ifadelerine yer verdi.

Van Bölge Gazetesi: Necat Teyfun

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29