LOKÇİ Van'da hizmete açıldı

45 yıllık bir birikimin ürünü olan Lokçi, Van'da görkemli bir şekilde hizmete açıldı. Maraş Caddesi üzerinde açılan, birbirinden lezzetli lokum çeşitlerinin üretildiği ve satışının yapıldığı Lokçi, kalitesi ile göz kamaştırıyor.

LOKÇİ Van'da hizmete açıldı

Van Valisi Mehmet Emin Bilmez, Eşi Meral Bilmez, kamu kurum temsilcileri, STK temsilcileri ve vatandaşların yoğun katılımı ile açılışı yapılan Lokçi, özellikle İranlıların büyük ilgisini çekti.

Açılışta kısa bir konuşma yapan Van Valisi Mehmet Emin Bilmez, yeni iş yerinin hayırlı olmasını dileyerek, bol kazançlar diledi.

Bilmez, "İki yıllık bir pandemi süreci yaşadık, bu süreçte esnaf zor günler yaşadı. İki yılın ardından hayat normale döndü.  İki yıldır yapamadığımız alışveriş festivalimizi de yeniden yaptık. Bu süreç çerçevesinde şehrimize gelen misafirlerin, turistlerin alışveriş yapması açısından güzel işletmeler açıldı. Kapıköy Sınır kapısı tekrar açıldı. Bu açılış da alışveriş festivalimizin yapıldığı döneme denk geldi. Hem bu işletmemizin hem de kentimizdeki bütün işletmelerin kentimize gezmeye gelen, alışveriş yapmaya gelen misafirleri en güzel şekilde ağırlamaları çok önemli. Bu misafirlerimizi memnun etmek hepimizin görevidir. İlimizin ekonomisinin gelişmesi için de yapmamız gereken önemli bir husus. Zor bir dönemin ardından böyle bir tesisin ilimizde açılmasını anlamlı buluyorum. Sahiplerini tebrik ediyorum. 45 yıllık bir markayı ilimize getirdikleri içinde onları tebrik ediyorum, hayırlı olmasını temenni ediyorum" dedi.

İşletme sahibi Cem Özdemir ise yaptığı konuşmasında, 45 yıllık bir emeğinin markalaşmasının sevincini ve gururunu yaşadıklarını belirterek, işletmenin Van'ımıza ve bölgemize hayırlı olmasını diledi.

Özdemir, "Lokçi, 45 yıllık çalışmanın bugünkü markasıdır. 45 yıl öncesinde aile şirketimizin öncelikle kuruyemiş sektöründeki çalışmaları son 4 yıl öncesine kadar devam etti. Son 4 yıl öncede İran'da yaklaşık 50 kişinin istihdamıyla devam eden lokum üretim fabrikası kuruldu. Bu fabrikayı kurduktan sonra İran, Irak ve Orta Doğu coğrafyasına ihracatlarımızı gerçekleştirdik. Ama şehrimizde de böyle bir değer, bir marka oluşturmak istedik. İlin ekonomisine, istihdama da bir katkı sunmak istedik. Bu anlamda Lokçi markamız Van merkezli olarak kuruldu ama kurumsallaşma, markalaşma sürecini tamamlayarak, önümüzdeki dönemde inşallah ulusal ve uluslararası markalaşma anlamında, e-ticaret anlamındaki mağazalarıyla, bayileriyle, şubeleriyle çalışmaya devam edecek. Yılsonu itibariyle 50 kişilik bir istihdam hedefliyoruz. Günlük olarak lokum imalatımız var. 3 ay sonra çikolata üretimimizi, sonrasında ise cevizli sucuk gibi ürünlerimiz de üretmeye başlayacağız. Şehre bir değer kazandırmak istedik. İstihdamı daha iyi seviyeye taşıyarak, şehrimizi daha güzel yerlere taşımak istiyoruz. Katılımcılarından dolayı Sayın Valimize, Hanımefendiye, Sivil Toplum Kuruluşu temsilcilerine ve davetimize icabet eden herkese teşekkür ederiz" şeklinde konuştu.

Van Bölge Gazetesi: Fehmi Tekdur

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER