Liseler arası masa tenisi turnuvası başlıyor

Sporun her dalına katkı sunacak çalışmalarla adından söz ettiren İpekyolu Belediyesi yeni bir çalışmaya daha imza atarak ilçe sınırlarındaki liselerde masa tenisi turnuvası düzenliyor.

Liseler arası masa tenisi turnuvası başlıyor

Gençlik ve Spor Müdürlüğü’nün organize ettiği turnuvanın kayıtları 30 Aralık 2022 tarihinde başlayıp 10 Ocak 2023 tarihi mesai bitiminde sona erecek. Turnuvaya sadece lisede aktif öğrenim gören öğrenciler başvurabilir ve aynı okulda eğitim gören öğrenciler müsabaka fikstüründe rakip olabilecek.

Turnuva kadınlar ve erkekler olmak üzere 2 ayrı kategoride oynanacak, müsabakalardaki top ve raketler İpekyolu Belediyesi tarafından karşılanacak. Müsabaka maçları İpekyolu Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü’nün belirleyeceği başhakem ve maç hakemleri tarafından yönetilecek.

Müsabakalarda Türkiye Masa Tenisi Federasyonu’nun oyun kuralları ve cezaları uygulanacak, sporcular sadece öğrenim gördüğü okullar adına yarışabilecek. Oyuncu listeleri okul müdürünün imzasıyla İpekyolu Belediyesi Gençlik ve Spor Müdürlüğü’ne elden teslim edilecek, oyuncularla iletişim başvuruda belirtilen antrenör vasıtasıyla sağlanacak.

Turnuvada kız ve erkek kategorisinde ayrı ayrı olmak üzere birincilere eşofman takımı, kupa; ikincilere  spor ayakkabı, kupa; üçüncülere ise antrenman tişörtü ve kupa hediye edilecek.

Geleceğin teminatı olan genç bireylerin sportif faaliyetlerde aktif olarak yer almaları için belediye olarak çalışmalar yürüttüklerini belirten İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili İhsan Emre Aydın, “İpekyolu Belediyesi olarak gençlerimizin sporla bütünleşmesi ve sporu yaşamlarının vazgeçilmez bir parçası haline getirmeleri için çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Bu doğrultuda çok keyifli geçeceğini düşündüğümüz masa tenisi turnuvası düzenledik. İlerleyen günlerde de sporun her dalında çeşitli müsabakalar düzenleyeceğiz. Ben emeği geçen ve katılım sağlayacak herkesi şimdiden tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum” dedi.

Van Bölge Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 29 Aralık 2022, 15:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER