Liderliğe doğru

Temsilcimiz Vanspor, Cumartesi günü evinde konuk ettiği İskenderunspor’u Utku Şen’in golleriyle 2-0 mağlup ederek, grupta ikinci sıraya yükseldi.

Liderliğe doğru

İskenderunspor maçını galibiyetle kapatan ve altın değerindeki 3 puanı hanesine yazdırarak grupta 2. Sıraya yükselen Vanspor’u tebrik ediyoruz.

Yine tribünleri doldurarak takıma mükemmel bir destek veren, deprem mağduru rakibimiz İskenderunspor'u da sıcak bir ilgiyle karşılayan taraftarlarımızı da yürekten kutluyoruz.

İskenderunspor maçı gerçekten kritik ve önemliydi.

Zorlu geçeceği de biliniyordu. Çünkü potada rakibimiz olan bir takımdı.

Bu maçın 3 puanı, 6 puan değerinde olacaktı.

Takımımız bunun bilincinde sahaya çıkarak verdiği mükemmel bir mücadeleyle maçı kazanarak hem 13 haftadır sürdürdüğü yenilmezliğini korudu, hem de pota da mükemmel bir konuma gelmiş oldu.

Ligin 13. Haftasında 17 puanla 11. Sırada yer alan ekibimiz ligin 14. Haftasından itibaren yakaladığı istikrarlı çıkışla mağlubiyet yüzü görmeden hanesine 32 puan yazdırarak ve rakiplerini geride bırakarak 2. Sıraya kadar yükseldi.

Bu yükseliş alkışlanacak takdire şayan bir başarıdır.

Önümüzdeki haftalarda da inanıyoruz ki aynı istikrarla yoluna devam edecek olan ekibimiz hak ettiği liderlik koltuğuna da oturacaktır. Çünkü Liderle aramızda sadece 8 puanlık bir fark vardır. Bu da hele hele 3 puanlık sistemde kapanmayacak bir fark değil.

O açıdan biz artık Play Off hesapları yapan değil Şampiyonluk hesapları yapan bir takım konumundayız.

Takımımız bunu başarabileceğini İskenderunspor maçında bir kez daha gösterdi. O zaman Kent olarak bizimde yapmamız gereken kalan son 12 haftalık maratonda takımı sahiplenmek desteklemek ve gereken maddi ve manevi desteği vermektir.

Bakın TFF 2. Lig Beyaz ve Kırmızı grupta bu istikrarlı başarıyı elde eden başka takım yok. O açıdan hedefe giden bu istikrarlı gidişatı kaybetmemek için gün birlik ve beraberlik çerçevesinde takımın yanında yer alma ve destek verme günüdür.

Ligin 26. Hafta maçlarına baktığımızda potada puanlar yer alan takımlardan Kocaellispor, Vanspor ve Karacabey haftayı 3 puanla kapatırken, Bucaspor 1 ve 1461 Trabzonspor ise puansız kapattı.

Bugün tabloya baktığımız ligin ilk devresinde potada yer alan 2 takım İskenderun ve 1451 Trabzonspor potadan çıkmış durumda. İşte 3 puanlık sistemde bir iki maç kaybında bu düşüşler rahatlıkla yaşanıyor. Yani potadaki takımlar kaybedince potadan çıkıyor orta sıralarda kazanan takımlar ise kazanarak gelip potaya yerleşebiliyor. Bugün geldiğimiz noktada budur.

O yüzden takımımızın önümüzdeki süreçte rehavete kapılmadan disiplini elden bırakmadan yoluna devam etmesi önemlidir. Çünkü 2. Sıradan 7. Sıraya kadar yer alan takımların puanları birbirine çok yakın.

Kaybeden aşağı, kazanan yukarıya çıkıyorsa, bizim bu süreçte kaybedecek tek puanımız olmamalıdır.

Şimdi önümüzde Çarşamba günü deplasmanda oynayacağımız Zonguldakspor karşılaşması var. Elbette zorlu geçecek bir karşılaşmadır.

Rakibi kesinlikle hafife almamalı ve küçümsememeliyiz. Çünkü oynanmamış hiç bir maçın garantisi yok. Aynı azim aynı mücadele ve aynı inançla bu maçıda kazanacağız.

Zaten ligin güçlü takımlarından İskenderunspor'a karşı verilen mücadelede bize bu güveni veriyor. Evet, ligin 27. Haftası Zonguldakspor maçı ardından ligin 28. Haftasını ise Diyarbekirspor'un depremden dolayı ligden çekilmesi nedeniyle 3 puan hanemize yazılacak. Bu da gösteriyor ki Zonguldakspor galibiyeti 3 değil 6 puan değerinde olacaktır.

Takımımıza Zonguldakspor maçında başarılar diliyoruz.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29