Kritik haftalar başladı

Ligin 34. Hafta maçları sona ererken, ligin bitimine ise sadece 4 haftalık bir maraton kaldı. Şampiyon (Sakarya) ve Play-Off'a kalan ilk 2 takımın (1461 Trabzon- Bodrum) hemen hemen beli olduğu grubumuzda, kalan son 4 haftalık maratonda 5 takım Play-  Off'a kalacak 2 takımdan biri olmak için mücadele edecek. 

Kritik haftalar başladı

Ligin 34. hafta karşılaşmalarında maçlarını kazanan bu 5 takım yani Vanspor, Sivasspor, Çorumspor, Afjet Afyon ve bir maç eksiği olan Bayburtspor şu anki tabloya göre Play-Off için eşit şanslara sahip takımlar olarak görünüyor. 

Çünkü takımlar arasındaki puan farkı açılmış değil. Bu yüzden önümüzdeki 4 haftalık maratonda bu 5 takımın her maçı final havasında geçecek. Telafisi olmayan bu karşılaşmalarda puan veya puanlar kaybeden, play-off şansını da kaybetmiş olur.

Bunun bilincinde olacak olan bu 5 takım karşılaşmalara çok iyi motive olacak ve kesinlikle kazanma adına mücadeleler verecekler. Yukarıda da dediğim gibi şu anki tabloya göre bu 5 takım play-off için hemen hemen eşit şanslara sahip görünüyor.

Bence çokta kopma yaşanmadan belki de ucu ucuna 2 takım veya averajla 2 takım kendini play-off'a atacak. O yüzden artık takımlardan kaliteli futboldan ziyade galibiyet beklentileri yüksek olacak. Yani çok iyi oynayıp kaybetmektense kötü oyna ama kazan. 

Tabi biz kendi cephemizden, kendi şansımıza bakacağız. Şansımız var mı? Tabi ki vardır. İşte bu hafta bu şansı tamamıyla elde etme haftasıdır. Temsilcimiz Vanspor bu haftayı yani Ankara maçını kayıpsız atlatırsa, hem potadaki yerini yeniden alacak hem de play off için şansı devam eden 5 takım içinde en şanslı takımdan biri olacak. 

Nasıl mı? Temsilcimiz Vanspor bu hafta deplasmanda Ankaraspor'a konuk olurken, üstümüzdeki 2 takım Afjet Afyon ve Sivas Belediyespor karşı karşıya gelecek. Ekibimiz Ankara deplasmanında galip geldiği taktirde Afjet Afyon ve Sivas mücadelesinde çıkacak her sonuç bize yarayacak ve bizi potaya taşımış olacak. 

Bunu başardığımızda kalan son 3 haftalık maratonda kendi sahamızda 2, deplasmanda ise 1 maça çıkacağız. Ankara deplasmanında 3 puanla döndüğümüzde kalan son 3 haftalık maratonunda galibiyet serisini başlatmış olacağımıza inanıyorum.

Evet, zorlu ve kritik maçlar bizi bekliyor. Play-off için önümüzdeki 4 haftayı kayıpsız atlatmamız lazım. Zorlu 4 haftalık maraton bizi bekliyor. Hedef bu 4 haftayı kayıpsız atlatıp play-off'a kalmaktır. O yüzden bu zorlu süreç çok iyi idare edilmelidir. 

Bu zorlu süreçte başta yönetim kurulunun takımla zaman geçirmesi, bunun yanında takıma yapılacak moral ve destek ziyaretleri takımı daha iyi motive edecek ve takıma ayrı bir güç verecektir. 

Şimdi geri dönüp kaybettiğimiz puanlara yanmak kimseye fayda sağlamaz. Bu süreçte her şeyi bir kenara bırakıp sosyal medya dahil her yerde takıma moral ve destek vermek gereklidir. 

Bir olalım, takımımıza sahip çıkalım, kenetlenelim ve birlikte kentimize önce play-off ardından 1. Lig heyecanını yaşatalım. 

Şimdiden takımımıza başarılar diliyorum.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER