Kızılay'dan 'Birbirimize Candan Bağlıyız' kampanyası…

Ülke genelinde düzenli kan bağışı bilincinin gelişmesi amacıyla Kızılay tarafından başlatılan 'Birbirimize Candan Bağlıyız' kampanyası Türkiye genelinde olduğu gibi Van'da da yoğun ilgi görüyor. Kızılay yetkilileri, özellikle kış aylarında azalan kan stoklarını artırmak amacıyla başlatılan kampanyaya destek verilmesi çağrısında bulundu.

Kızılay'dan 'Birbirimize Candan Bağlıyız' kampanyası…

Her yıl kış aylarında azalan kan stoklarını artırmak, kan bağışı hakkında toplumda farkındalık oluşturmak ve vatandaşları düzenli kan bağışına yönlendirmek amacıyla 'Birbirimize Candan Bağlıyız' sloganıyla başlatılan ulusal kan bağış kampanyası, ülke genelinde olduğu gibi Van'da da yoğun ilgi görüyor.

Özellikle sıcak yaz mevsiminde ve kış aylarından kan bağış sisteminde belirli dönemlerde zorluklar yaşayan Kızılay, kan stoklarını arttırmak için Türkiye genelinde 'Birbirimize Candan Bağlıyız' kampanyası başlattı.

'Birbirimize Candan Bağlıyız' kampanyası kapsamında Türkiye genelinde 69 kan bağışı merkezinde, 18 bölge kan merkezinde, 300'den fazla mobil araçla, 2 bin 920 uzman personel gece gündüz demeden çalışmalarını sürdürüyor.

Bu kapsamda Van ve ilçelerinde de kampanyaya destek vermek isteyen vatandaşlar, kan merkezlerine gitmeye devam ediyor. 18-65 yaş arası her sağlıklı kadının 4, erkeğin 3 ayda bir kan bağışlayabileceğini belirten Kızılay yetkilileri, ülke genelinde düzenli kan bağışının şu an yüzde 47,5 olduğunu belirtti.

Ülke genelinde olduğu gibi Van'da da düzenli kan bağışını artırmak isteyen Kızılay, farklı etkinliklerle kan stokunu üst seviyelere çıkarmaya çalışıyor. Ülke genelinde hastanelerin %87 kan ihtiyacını karşılayan Kızılay yetkilileri, Vanlıları kan bağışında bulunmaya davet etti.

'Birbirimize Candan Bağlıyız' sloganıyla başlatılan ulusal kan bağış kampanyası kapsamında gazetemize açıklamalarda bulunan Kızılay yetkilileri, "Amacımız soğuk geçen kış aylarında kan stoklarında meydana gelen azalmayı telafi etmek. Ülkemizde hastanelerin %87 kan ihtiyacını Kızılay'ımız karşılıyor ve her dört saniyede bir kan ihtiyacı söz konusu olmaktadır. Dolayısıyla bizler vatandaşlarımıza buradan sizlerin aracılığıyla çağrıda bulunuyoruz. Kızılay'ımıza kan bağışında bulunarak bu eksikliği ortadan kaldırabiliriz. Vücudumuzun sıhhati açısından da kan vermenin vücuda ne kadar faydalı olduğunu biliyoruz. Dolayısıyla tüm vatandaşlarımızı Kızılay Kan Merkezine kan bağışı kampanyasına katılmaları için davet ediyoruz" ifadelerine yer verdiler.

Bu kapsamda Van İl Emniyet Müdürü Atanur Aydın da Cumhuriyet Caddesi üzerinde kurulan mobil araçta kan bağışında bulunan vatandaşları ziyaret ederek, kendilerine teşekkür etti.

VAN BÖLGE GAZETESİ: FEHİM ATİŞ

Güncelleme Tarihi: 15 Ocak 2024, 13:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER