Vanspor'da Bursaspor hazırlığı sürüyor

TFF 2. Lig Beyaz Grupta mücadele eden Vanspor, Cumartesi günü ligin son maçında deplasmanda karşılaşacağı Bursaspor maçının hazırlıklarını yoğun bir tempoda sürdürüyor. Van temsilcisi deplasmanda karşılaşacağı ligin zayıf takımlarından Bursaspor'u mağlup ederek, Esenler Erokspor'un ise Serik Belediyespor deplasmanında puan kaybetmesini bekleyecek.

Vanspor'da Bursaspor hazırlığı sürüyor

Temsilcimiz Vanspor, ligde son haftaya girilirken, Cumartesi günü saat 15.00'te deplasmanda Bursaspor ile karşı karşıya gelecek. Kırmız-Siyahlı ekip son maçını kanarak, liderin de puan kaybetmesini bekleyerek, şampiyonluk ipini göğüslemek istiyor.

Geçtiğimiz hafta sahasında konuk ettiği Ankara Demirspor'u Hasan Bilal (2), Harun Kavaklıdere, Muhammed Ali Doğan, Sinan Kurumuş ve Bahattin Berke Demircan'ın golleriyle 6-1 mağlup eden Vanspor, şampiyonluk yolunda önemli bir virajı kayıpsız geçmiş ve 3 puanı hanesine yazdırmıştı.

Lider Esenler Erokspor ile arasında 2 puan fark bulunan Vanspor, ligde son haftaya girilirken, Cumartesi günü deplasmanda karşılaşacağı Bursaspor'u mağlup ederek, rakibinin Serik Belediyespor deplasmanında puan kaybetmesini bekleyecek.

Van temsilcisi, Cumartesi günü saat 15.00'te deplasmanda oynayacağı maçta Bursaspor'u  mağlup ederek, önemli 3 puanı hanesine yazdırmak istiyor.

Son olarak Ankara Demirspor maçıyla birlikte ligdeki 24. galibiyetini alan Vanspor, 78 puanla ikinci sırada yer alıyor. Ligde oynadığı 35 maçta 24 galibiyet, 6 beraberlik ve 5 mağlubiyet alan Van temsilcisi, bu periyotta attığı 63 gole karşılık kalesinde 34 gol gördü.

İkinci devrede oynadığı 17 maçta, 14 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 mağlubiyetle ayrılan ve bu periyotta 44 puan toplayan Vanspor, bu istikrarlı gidişatını ligdeki son maçta Bursaspor karşısında sürdürmenin hesabını yapıyor.

Bu kapsamda Şahabettin Özarslaner Spor Tesisleri'nde, Ümit Bozkurt teknik sorumluluğunda Bursaspor maçının hazırlıklarını yoğun bir tempoda sürdüren Kırmızı- Siyahlı takım, 20 puanla on sekizinci sırada bulunan ve ligden düşmesi haftalar önce kesinleşen rakibini mağlup ederek, ligi galibiyetle tamamlamak istiyor.

Cumartesi günü saat 15.00'te oynayacağı maçı kazanmak isteyen Van temsilcisinde tek hedef galibiyet. Ligde oynadığı 35 maçta 24 galibiyet, 6 beraberlik ve 5 mağlubiyet alan Vanspor 78 puanla ikinci sırada yer alırken, oynadığı 35 maçta 5 galibiyet, 8 beraberlik ve 22 mağlubiyet alan Bursaspor ise 20 puanla on sekizinci sırada yer alıyor.

Bursa Yüzüncü Yıl Atatürk Stadyumu'nda Cumartesi  günü saat 15.00'te başlayacak olan karşılaşmanın kıran kırana geçmesi bekleniyor.

VANSPOR'UN İKİNCİ DEVRE KARNESİ…

İkinci devrenin ilk maçında sahasında konuk ettiği Bucaspor 1928'i mağlup ederek lige galibiyetle başlayan Vanspor, akabinde oynadığı Adıyaman FK ve Serik Belediyespor maçlarından da galibiyetle ayrılarak 3'te 3 yapmayı başarmıştı.

23. Haftada deplasmanda karşılaştığı ve 2-0 geriye düştüğü maçta Kırşehir Futbol Spor Kulübü ile 2-2 berabere kalan Vanspor, sahasında konuk ettiği Kırklarelispor'u ise 2-0 mağlup etmesini bilmişti.

Deplasmanda karşılaştığı ve 1-0 geriye düştüğü maçta Zonguldak Kömürspor'u 2-1 mağlup etmeyi başaran Van temsilcisi, konuk ettiği 1461 Trabzon FK'yı da 1-0 mağlup etmiş ve önemli bir maçı daha kayıpsız geride bırakmıştı.

Daha sonra deplasmanda lider Esenler Erokspor ile karşı karşıya gelen Ümit Bozkurt'un öğrencileri, sahadan 2-0'lık mağlubiyetle ayrılmış ve ikinci devredeki ilk yenilgisini almıştı. Bir sonraki hafta Afyonspor Kulübü'nü konuk eden ve sahadan 2-0'lık galibiyetle ayrılan Van temsilcisi, ligdeki on yedinci galibiyetini almıştı.

Deplasmanda Diyarbekirspor ile karşı karşıya gelen ve 1-0 geriye düştüğü maçta, rakibini 3-1 mağlup eden Van temsilcisi, önemli virajı kayıpsız geçmeyi başarmıştı.

Ligin 30. Haftasını BAY geçen ve rakipleri önemli puanlar kaybeden Vanspor, 31. Hafta maçında ise sahasında konuk ettiği Yeni Mersin İdmanyurdu'nu 3-0 mağlup etmesini bilmişti.

Deplasmanda karşılaştığı ve 1-0 öne geçtiği maçta 2-1 yenik duruma düşen Vanspor, 90+5. dakikada kaleci Nurullah'ın köşe vuruşundan kaydettiği golle 1 puanı son saniyede kurtarmıştı.

Deplasmanda Nazilli Belediyespor ile karşı karşıya gelen ve rakibini 1-0 mağlup ederek, hanesine önemli 3 puan daha yazdıran Van temsilcisi, Pazar günü sahasında konuk ettiği Altınordu'yu da 2-1'le geçerek galibiyet serisini sürdürmüştü.

Akabinde erteleme maçında sahasında konuk ettiği Ankaraspor'u 2-1 mağlup eden Vanspor, deplasmanda karşılaştığı Beyoğlu Yeni Çarşı'yı da 2-0 mağlup ederek, lideri takibini sürdürdü.

Son olarak sahasında konuk ettiği Ankara Demirspor'u 6-1 gibi farklı bir skorla mağlup eden Kırmızı- Siyahlı takım, şampiyonluk şansını son haftaya taşıdı. Vanspor, Cumartesi günü ligin son hafta maçında deplasmanda Bursaspor ile karşı karşıya gelecek.

GRUPTAKİ DİĞER MAÇLAR…

Grupta oynanacak diğer karşılaşmalarda 80 puanla liderlik koltuğunda bulunan Esenler Erokspor, deplasmanda Serik Belediyespor ile karşı karşıya gelirken, 70 puanla üçüncü sırada bulunan Bucaspor ise sahasında Diyarbekirspor ile karşı karşıya gelecek.

69 puanla dördüncü sırada yer alan 1461 Trabzon FK, Kırşehir Futbol Spor Kulübü ile deplasmanda karşı karşıya gelirken, 58 puanla beşinci sırada yer alan Yeni Mersin İdmanyurdu ise deplasmanda Ankara Demirspor ile karşı karşıya gelecek.

57 puanla altıncı sırada bulunan Ankaraspor, Altınordu deplasmanına giderken, Karacabey Belediyespor ise deplasmanda Beyoğlu Yeni Çarşı ile 3 puan mücadelesi verecek.

Kırklarelispor sahasında Zonguldak Kömür ile karşı karşıya gelirken, Afyonspor Kulübü ise son sıradaki Adıyaman FK deplasmanına gidecek.

Nazilli Belediyespor ise haftayı BAY geçen taraf olacak.

VAN BÖLGE GAZETESİ: HACI YILMAZ

Güncelleme Tarihi: 02 Mayıs 2024, 13:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER