Kıyak: Şampiyonluk kadrosu kuracağız

Vanspor Futbol Kulübü Başkanı Feyat Kıyak, 12 Haziran'da yapacakları kongrede güçlü bir yönetim oluşturduktan sonra, şampiyonluğa oynayacak bir kadro kuracaklarını ve bu sezon Vanspor'u 1. Lig'e çıkarmayı hedeflediklerini ifade etti.

Kıyak: Şampiyonluk kadrosu kuracağız

Vanspor Futbol Kulübü Başkanı Feyat Kıyak, İkinci Başkan Veysel Ürüm, Genel Sekreter Gökhan Hanoğlu, Kulüp Menajeri Osman Yıldırgan, Vanspor Sportif Direktörü Ali Kurt, kentteki basın mensuplarıyla bir araya gelerek, sezonu değerlendirdi.

Gündeme ilişkin tüm soruları yanıtlayan Başkan Kıyak ve beraberindekiler, bu sezon 1. Lig'e çıkmak için sık eleyip, ince dokuyacaklarını vurguladı. Geçmiş sezonlarda olduğu gibi bu sezon da sıkıntılar yaşamamak adına 12 Haziran'da kongrelerini gerçekleştireceklerini ifade eden Kıyak, güçlü bir yönetim oluşturacaklarını söyledi.

KIYAK: "BİR ÜST LİGE ÇIKMAK NASİP OLMADI"

2022-2023 futbol sezonunda Vanspor'un hak ettiği yere gelmesi mücadele verdiklerini söyleyen Kıyak, "İyisiyle, kötüsüyle bir sezonu geride bıraktık. Vanspor'un hak ettiği yere gelmesi için birlikte mücadele verdik. Bir üst lige çıkmak nasip olmadı. Şansızlıklar yaşadık. Bu süreç içerisinde şahsım olarak, yönetim olarak herkese desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Bütün kavgamız Vanspor içindi. Yönetim olarak 12 Haziran'da bir kongreye gidiyoruz. Biran önce kongremizi yapalım, geçmiş dönemlerdeki krizleri, zamansızlıkları yaşamak istemiyoruz. Hoca ve transfer anlamında hızlıca yol alıp, yeni sezona hazırlanmak istiyoruz. Kongreye kısa bir zaman kaldı. Sonuçta Van büyük bir camiadır. Sağda, solda dedikodulara mahal vermemek için, yanlış bilgiler paylaşılmasın diye bu toplantıyı düzenlemek istedik. Herkesin kafasındaki soruları cevaplayalım istedik" dedi.

"VANSPOR'U ŞAMPİYONLUĞA GÖTÜRECEK BİR KADRO OLUŞTURACAĞIZ"

Geçmişte yaşadıklarından birçok ders çıkardıklarını belirten Kıyak, "Vanspor hepimizin ortak değeridir. Birçok kişinin burada emeği oldu. Aldığımız derslerden yola çıkarak bir tüzük değişikliğine de gideceğiz. 20 kişilik yönetim sayısını en düşük 13, en fazla 15 yapmayı planlıyoruz. Yönetimde ciddi anlamda değişikler olacak. Hem maddi hem de manevi anlamda bize katkı sağlayacak bir yönetim oluşturacağız. Bizler bu yönetimin başına gelirken, sahipsiz bir kulübü devraldık. Şu anda yol yürüdüğüm kişilerle gurur duyuyorum. Bizi şampiyonluğa götürecek, maddi ve manevi destek sağlayacak, en yüksek 15, en düşük 13 kişilik yeni yönetimimizi oluşturacağız. Kongre sürecini tamamladıktan sonra 2-3 gün içerisinde transfer çalışmalarına başlayacağız. Bu kulübü şampiyonluğa götürecek hocamızla sözleşme imzalayacağız. Daha sonra transfer sürecini hep birlikte başlatacağız. İç transfere gelirken bizimle sözleşmesi biten 10'na yakın kardeşimiz var. Bunların çoğuyla tekrar devam etmeme kararı aldık. İç transferdeki sıkıntıları çözerek, dış transfer çalışmalarına başlayacağız. 2023-2024 futbol sezonunda Vanspor'u şampiyonluğa götürecek bir kadro oluşturup, yolumuza devam edeceğiz" diye konuştu.

"VALİMİZ, VANSPOR'U HİÇ YALNIZ BIRAKMADI"

Kentin ciddi anlamda tesislere ihtiyacının olduğunu vurgulayan Kıyak, "1,5 milyon nüfusu olan bir kent bu tesisleri hak etmiyor. Hep beraber bu kente spor anlamında güzel tesisler kazandırmamız gerekiyor. Bizi şampiyonluğa götürecek kadro ne kadar önemliyse, tesis konusu bizim için o kadar önemlidir. Tesisler anlamında Vali beyle bir görüşme gerçekleştireceğiz. Valimiz 2022-2023 futbol sezonunda Vanspor'u hiç yalnız bırakmadı. Bundan sonra da yalnız bırakmayacağından şüphemiz yok. Vali Bey Vanspor'u ve Van'ı çok seviyor. Genel Sekreterimiz Fatih Bey de kulübümüzü ziyaret edecek ve burada birlikte neler yapabiliriz diye görüşmeler yapacağız. Bu şehir artık bir üst ligi hak ediyor. Bu şehir şampiyonluk hak ediyor. 2023-2024 futbol sezonunda camianın, taraftarın, Van halkının hedefinin şampiyonluk olduğunun farkındayız. Böyle bir sorumluluğun farkındayız. Eğer ki 12 Haziran günü kongremizi tamamlayabilirsek bu camiaya yakışan bir yönetimle beraber, bu memlekete şampiyonluk getirecek bir kadro kurup yolumuza devam etmek istiyoruz" ifadelerini kullandı.

"CİDDİ BİR BÜTÇE OLUŞTURUYORUZ"

Vanspor'da görev almak ve yönetimde yer almanın herkese nasip olmadığını belirten Kıyak, "Yaklaşık 10 gündür Vanspor'u şampiyon yapacak takımın maliyetini yapıyoruz. Sponsorluk anlamında ciddi talepler var. Bununla ilgili ciddi bir bütçe oluşturmaya çalışıyoruz. Yeni yönetimde yer alacak olan arkadaşlarımızın, belirlenen rakamı kulübün hesabına yatırdıktan sonra beraber yol alacağımızı beyan ettik. Bu istişareleri hep birlikte yapıyoruz. Yeni yönetimde yer almak isteyen hemşehlerimizi buna çok sıcak bakıyor. Vanspor'da görev almak ve yönetimde yer almak herkese nasip olmaz. Vanspor bu memleketin en üst düzeydeki STK'sıdır. Herkesin ortak değeridir. Bütçe konusunda da sponsorlar üzerinde ciddi çalışmalarımız var. 2-3 sponsorluk sözleşmemiz sona eriyor. Yeni görüşmeler yapacağız. Hem göğüs, hem isim, hem sırt, hem kol sponsorlukları yapacağız. Sponsorluk sözleşmeleri imzalandıktan sonra kulübümüze maddi anlamda ciddi bir maddi kaynak sağlanacak. Kalan eksik bütçeyi de birlikte tamamlarsak, bir sıkıntı yaşayacağımızı düşünmüyorum. Ciddi bir bütçe oluşturuyoruz" dedi.

"VANSPOR, FEYAT KIYAK'IN BABASININ MALI DEĞİL"

Levent Cankurtaran'ın Vanspor'a talip olmasını da değerlendiren Kıyak, "Levent Cankurtaran bu memleketin evladıdır. Zamanında bu kulüpte ikinci başkanlık yapmıştır. 202-2023 futbol sezonunda 850 bin TL bu kulübe bağışta bulunmuştur. Levent Cankurtaran kulübümüz için kıymetlidir. Kulübümüz de Levent Cankurtaran için kıymetlidir. Bazı şeyler nezaket kuralları içerisinde olması gerekiyor. Her şeyden önce bu kulübün bir başkanı var. Bu kulübe emek veren bir yönetim var. Vanspor, Feyat Kıyak'ın babasının malı değil. Bu şehrin ortak malıdır. Bu satılacak, alınacak bir şey değildir. İsterdik ki Levent beyin kulübün başkanına bir telefon açmasıydı. Nezaket kuralları içerisinde bir araya gelinerek, konuşulurdu. Bu memleketin STK'larıyla bir araya gelinirdi. Bu memleketin Valisiyle bir araya gelinerek, bu kulüp için en doğrusu, en hayırlısı neyse ortak karar verilirdi. Biz burada emanetçiyiz. Bizler de bu emanete sahip çıkmak için en doğru kararı vermemiz gerekiyor. Bu süreçte bizim yaşadığımız sıkıntılara herkes şahittir. Biraz şeffaf olmak gerekiyor. Bu kulübü güzel bir noktaya getirdiğimiz için artık satın almak isteyenler bile var. Bu da bir başarıdır. Bizleri de mutlu ediyor. Bu kulübü 16-17 milyon borçla aldık. Eğer bu kulüp şirketleşecek ise bizim Levent beyden ne eksiğimiz var. Bekâra karı boşamak kolay. Veysel Ürüm'ün bu kulübe yaptıklarına herkes şahittir. Vanspor kaybettiği zaman gözyaşı döken 8-9 yaşındaki çocuğun vebalinin altına nasıl girerim? Şirketleşmek kadar kolay bir şey yok. Ama ondan sonraki süreç çok önemli. Bu kulübü şirketleştirdikten sonra tesisi nerede bulacaksın. Bu işler öyle kolay değil. Biz böyle bir vebalin, günahın altına giremeyiz. Bu kulüpte ikinci başkan iken neden bunu yapmadı. Neden 19 milyon borçla bırakıp gittiler. Bunu de kendilerine sormak istiyorum. Vanspor bizim için çok kıymetli olan bir kurumdur. Bu kurum için de en doğru karar neyse onu vermek zorundayız. Levent beyi seviyoruz. Gelsin 2023-2024 futbol sezonunda yönetimimizde yer alsın. Beraber bu takımı bir üst lige çıkaralım. Vanspor için doğru karar neyse onu verelim" diye konuştu.

ÜRÜM: "VANSPOR, VAN HALKININDIR"

Daha sonra toplantıya telekonferansla bağlanan İkinci Başkan Veysel Ürüm, "12 Haziran için bir kongre kararımız var. Burada aday olacak bütün arkadaşlarımızı kulübümüze davet ediyoruz. Kapımız sonuna kadar açıktır. Yeter ki Vanspor'u, Van halkına yakışabilecek bir şekilde yönetebilen, şartsız, kendi menfaatleri doğrultusunda plan yapmayan insanlara bizim kapımız sonuna kadar açıktır. Van, Türkiye'nin 20 büyük şehrinden biridir ve Van'ın en büyük STK'sı, Van gençlerinin, Van halkının en çok değer verdiği STK Vanspor Futbol Kulübü'dür. Bizler burada Van halkına hizmet etmek için görev alıyoruz. Bizim Vanspor ile alakalı kesinlikle kişisel bir hesabımız yâda orada yapılacak herhangi bir menfi çıkar beklentimiz yoktur. Bu yola çıkmış bir avuç gönüllü insanız. Vanspor'u nasıl daha da başarılı bir hale getirebiliriz, Vanspor'un nasıl daha şehre yakışır bir takım haline getirebiliriz, Vanlıyı dışarıda nasıl üst düzeyde temsil edebiliriz gibi bir çalışma içerisindeyiz. Vanspor, Van halkınındır. Biz orada olduğumuz sürece de Van halkının olacaktır. Vefat Grup, Veysel Ürüm Vanspor'u satın alabilecek güçtedir. Ama ben bunu konuşmaya bile utanıyorum. Böyle bir şey ne bize, ne memleketimize, ne memleketimizin futbol takımına yakışmaz. Biz burada gönüllü bir şekilde veren el olarak, Vanspor'un sonuna kadar arkasındayız ve destekçisiyiz. Biz Vanspor'un özelleştirilmesine, şirket haline getirilmesine kesinlikle karşıyız. Böyle bir düşüncesi olan arkadaşımız varsa, yol ve prosedür açıktır. BAL ligi diye bir lig vardır. Orada takımını alır, çocuk gibi besler, biz bu aşamada da her türlü onun yanında oluruz, elimizden ne geliyorsa destek veririz, bu şekildeki bütün çalışmalara boynumuz kıldan incedir. Ama ben Vanspor'u satın alacağım, şirketleştireceğim denilmesi ne Vanspor'un, ne Vanlının yararına olmayacak bir şeydir. Lütfen kimse kimsenin gazına gelip, kendini Van halkının önünde küçük düşürmesin. İnşallah güzel bir oluşum yapmak için canla, başla mücadele veriyoruz. Van'a, Vanspor'a ne yakışıyorsa da onu yapmak için elimizden gelen herşeyi yapacağız. Vanspor'a zarar verecek hiçbir oluşumun, hiçbir adımın içerisinde olmayız" ifadelerini kullandı.

HANOĞLU: "30 MİLYONLUK BİR BÜTÇE YÖNETTİK"

Toplantıda Vanspor'un borçlarıyla ilgili bilgi veren Genel Sekreter Gökhan Hanoğlu, "12 Haziran günü yapacağımız bir kongremiz var. Hem kongre öncesi Vanspor camiasının merak ettiği hem de ileriye dönük yapılacak olan çalışmalar hakkında bilgi vermek için bir araya geldik. Son birkaç gündür yine her zamanki yaşadığımız gibi Vanspor'un bir sürü taliplisi çıktı. Bu süreci ele alalım istedik. Vanspor hesapları şeffaf bir şekilde inceleniyor. Tüm hesaplarımız şu anda denetim kurulu tarafından incelenmeye başladı. Bugün itibariyle 5 milyon 670 bin TL civarında bir futbolcu alacağı var. Bunların %95'i maç başı dediğimiz sezon sonunda ödenmesi gereken, henüz vadesi yeni gelmiş veya gelecek olan borçtur. Devre arasında kadromuza ciddi anlamda transfer yaptık. Dolayısıyla peşinatların %50'sini peşin olarak ödedik. Ara ödemelerimiz vardı. Peşinatların ikinci taksitleri bu tarihe denk geliyordu. Ondan dolayı başı peşinatlar var. Yerel esnafa yaklaşık 2 milyon 310 bin TL bir borcumuz var. Kulübümüzün çeşitli mecralarında çalışan, emek veren arkadaşlarımıza maaş niteliğinde 921 bin 660 lira borcumuz var. Yüzde 85'i önceki dönem olmak itibariyle, kendi dönemimizde de yaklaşık 1 milyon 100 bin TL'lik bir borç, toplam 8 milyon 757 bin TL SGK ve vergi borcumuz var. Yapılandırma durumu 1 ay uzatıldı. Bu anlamda da bir çalışmamız var. Kulübümüze geçmiş dönemde 11 milyon 287 bin TL bir bağış girdisi söz konusu. Bunun dışında yine kulübümüze borç niteliğinde yönetim kurulu başta olmak üzere gönderilen para 9 milyon 895 bin gibi bir rakam var. 2022-2023 futbol sezonunda kulübümüze resmi olarak gelen girdiğimiz ve çıktığımız yaklaşık olarak 30 milyonluk bir bütçe yönetmişiz. 12 Haziran'da yapacağımız kongrede bunların tamamını kalem kalem açıklayacağız" dedi.

YILDIRGAN: "3-4 TANE ÇOK CİDDİ İSİMLE GÖRÜŞÜYORUZ"

Yeni sezon öncesi bir çok başarılı teknik direktörle görüşme yaptıklarını ve en doğru kararı kongreden sonra vereceklerini belirten Kulüp Menajeri Osman Yıldırgan ise, "Lig biter bitmez, başkanımızın erken kongre kararıyla birlikte, Ümit hocayla yollarımızı ayırdıktan sonra bir hoca çalışması yaptık. Şu anda 15 tane hoca havuzumuz var. Bunun ilk dört sırasıyla başkanımızın ve Gökhan beyin bilgisi dâhilinde görüşmelerimi sürdürüyorum. Ama tabii ki görüştüğümüz hocaların play-off sürecinin bitmesini ve bizim kongredeki durumumuzu beklemek istediklerini ifade ettiler. Bu süreç kongreden sonra netleşecek. Biz 3-4 tane hocayla ciddi aşama kaydettik. Sadece şartları konuşamadık. Vanspor'da çalışma istekleri ve arzuları var. Ama sadece bizim kongre sürecimizi de görmek istiyorlar. Listemizde olan bazı hocalarda şuanda aktif görevdeler. Onların da maçlarını bitirmelerini bekliyoruz. Hoca konusunda acele bir karar vermek istemiyoruz. En doğru hocayı, şampiyonluğa götürebilecek, bizi bu yarışta tutacak hoca da aceleci bir karar vermek istemiyoruz. 3-4 tane çok ciddi isimle görüşüyoruz. Şu anda görüştüğümüz 3 hocamız Süper Lig ve 1. Lig seviyesinde hocalarımız. Diğer 4-5 hoca da bu liglerde şampiyonluk yaşamış ve çok başarılı hocalar. Hepsinin Vanspor'a bakış açısı çok pozitif, sadece onlar da, bizler de kongreye kadar bekleyeceğiz. Görüştüğümüz hocalar kariyerli ve bu ligde başarılı olan hocalardır" diye konuştu.

KURT: "ÜMİT BOZKURT'UN CİDDİ KATKILARI OLDU"

Son olarak söz alan Vanspor Sportif Direktörü Ali Kurt, Teknik Direktör Ümit Bozkurt'un takımdan ayrılmasıyla ilgili bilgi vererek, "Ümit Bozkurt hocayı kafamızda tamamen bitirmedik. Hocanın ayrılırken bir istişare yapılmadan 'Hoşcakal Van' demesi aslında hepimizi üzdü. Bu konuda hep beraber bir karar verilmesini bekledik. O açıklama da bu işin biraz tuzu, biberi oldu. Biz yönetimimizle konuştuğumuzda da bizi her halimizle kabul edecek, bizi başarıya götürecek bir hocanın takımı yönetmesini istedik. Ümit Bozkurt hocaya da katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz. Ciddi katkıları oldu. Umarım bundan sonra onun için de çok iyi olur. Fakat Ümit hocayla ayrılırken güzel ayrıldık" ifadelerini kullandı.

VAN BÖLGE GAZETESİ: HACI YILMAZ- SALİH DENİZ

Güncelleme Tarihi: 02 Haziran 2023, 08:28
YORUM EKLE
YORUMLAR
Burhan
Burhan - 12 ay Önce

Bu takımı şampiyon yapabilecek te bir hoca var oda yılmaz vural

SIRADAKİ HABER