Kılıçdaroğlu Van'da konuştu: Van'ın sorunlarını çözeceğiz

Van'da Beşyol Meydanı'nda gerçekleşen mitingde vatandaşlara seslenen CHP lideri ve Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, kentin tüm sorunlarının bilincinde olduklarını ve bunları çözmek için büyük bir gayret göstereceklerini dile getirdi. Kılıçdaroğlu, Van'ın ovalarını bereketli hale getireceklerini ve bu ülkeye barışı, huzuru ve kardeşliği getireceklerini söyledi.

Kılıçdaroğlu Van'da konuştu: Van'ın sorunlarını çözeceğiz

CHP lideri ve Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, beraberindeki İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile birlikte Van'a geldi. Beşyol Meydanı'nda Vanlılara seslenen Kılıçdaroğlu, "Bu ülkeye adalet gelene kadar mücadele edeceğiz. Yatağa aç giren çocukları biliyorum. Her çocuk, arkadaşlarıyla beraber güle oynaya okula gidecek, beslenme çantası olmayacak, okulda suyunu içecek, sütünü içecek, arkadaşlarıyla beraber yemeğini yiyecek, tok bir şekilde evine gelecek" dedi.

14 Mayıs Pazar günü yapılacak olan Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimine sayılı günler kalırken, milletvekili adaylarının yanı sıra, Cumhurbaşkanı adayları da illeri tek tek ziyaret ederek, vatandaşlarla bir araya gelmeye devam ediyor.

Bu kapsamda CHP lideri ve Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, beraberindeki İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile birlikte Van'a geldi.

Kılıçdaroğlu'nun Beşyol Medyanı'nda düzenlendiği miting öncesi kent genelinde güvenlik güçleri yoğun önlem alırken, kentte bazı caddeler ise trafiğe kapatıldı. Miting alanına ellerinde Türk Bayrakları ve CHP filelmalarıyla giren vatandaşlar, mitinge büyük ilgi gösterdi.

Mitingde ilk olarak Millet İttifakı'na destek veren partilerin Van İl Başkanları tek tek kürsüye davet edildi. Daha sonra CHP Parti Meclis Üyesi Erdoğan Toprak, CHP Kadın Kolları Başkanı Aylin Nazlıaka, Ak Parti'den istifa ederek CHP'ye katılan Rustem Zeydan'ın ardından CHP Van Milletvekili Adayları Seracettin Bedirhanoğlu, Ercan Çiçek, Aziz Örek, Muhlis Orhan, Meral Ayhan, Nurten Taş, Süleyman Kuşman, Mehmet Kaval tek tek kürsüye davet edildi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun yanı sıra, genel merkez yetkilileri de mitinde hazır bulundu. İlk olarak eşi Dilek İmamoğlu birlikte kürsüye çıkan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Van'ın kendisini hiç şaşırtmadığını vurguladı.

İMAMOĞLU: "VAN HAKKINI ALACAK"

Van'ın hak ettiği yerde olmadığını söyleyen İmamoğlu, "Van, Doğu'nun parlayan yıldızıdır. Van'ın bütün talihsizliklerini Millet İttifakı'nda tek tek yeneceğiz. Vanlıların adalet söylemini hiç unutmuyorum. Dünyanın en güzel denizi, doğası burada ama Van hak ettiği yerde değil. Van Millet İttifakı'nda hakkını alacak. Bugün itibariyle kendimi Vanlı olarak kabul ettim. Devlet ile millet arasında hiçbir bariyer olmaz. Devlet ile millet arasındaki bütün bariyerleri kaldıracağız. Van'a stadyumu da Millet İttifakı olarak biz yapacağız. Her birimiz eşitiz. Bu memleketin her parçasına eşit hissedarız. Van, Doğu'nun yıldızı olmak zorundadır. Biz Van'ı Doğu'nun yıldızı yapacağız. Herkes Van'ı gelip görmeye can atmalı. Van Gölü, Akdamar Adası, kedisi, kahvaltısı, lezzeti ayrı bir dünyadır. Bütün bunları gerçekleştirmek için yola çıktık.  Millet İttifakı bu yolun yolcusudur. Millet İttifakı'nın en büyük projesi hak, hukuk ve adalet projesidir. Bunu başaracağız. Çocuklarımızın eşit eğitim almasını sağlayacağız. Bu topraklarda yaşayan evlatlarımız en güzel hayalleri kuracaklar. Bu memleketin her kademesinde görev alabilecekler. Çocuklarımıza güzel bir gelecek vadeden bir ekibiz. Bu seçimde hayatını hak, hukuk mücadelesine ayıran 13. Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na oylarınızı istiyoruz. Hiçbir haksızlığı kabul etmiyoruz. Bu memlekette milletin dediği olacak. Devlet milletine gücünü değil, sevgisini, hoş görüsünü gösterir. Devlette yeni bir anlayış ortaya koyacağız. Hiçbir bürokrat hiçbir siyasi partinin asla memuru değil, milletin, devletin memuru olacak" dedi.

İMAMOĞLU: "HAKSIZLIK, HUKUKSUZLUK OLMAYACAK"

Kayyum düzenine son vereceklerini belirten İmamoğlu, "İstanbul'da sosyal yardımları 5 katına çıkardık. Hiçbir vatandaşımızı rencide etmedik. Şov yapmadık. Haksızlık, hukuksuzluk olmayacak. Kayyum düzenine son vereceğiz. Van'ın bütün sorunlarını biliyoruz. Van'ı turizmin başkenti haline getireceğiz. Van Çevre Yolu sorununu mutlaka çözeceğiz. Seçimden sonra ilk ziyaretimi Van'a yapacağım. Van- Diyarbakır hızlı tren projesini çok önemsiyorum. Van'ı Doğu'nun yıldızı yapmak adına, birçok bağlantıyı sağlayacağız. Vangölü Ekspresi'ni mutlaka Van'a getireceğiz. Van Gölü'nü turizmin gözbebeği haline getireceğiz. Van'ın doğasının tahrip edilmesine müsaade etmeyeceğiz. Van- Şırnak Karayolu'nu biz çözeceğiz. Van'ın trafik sorununu hızla çözeceğiz. Adalet herkes için eşittir. Yargısız infaz hiçbir vatandaşa hak görülemez. Birbirimizden farkımız yok. Bir karış toprağımıza zeval gelmeyecek. Vanlılar güzel hayaller kuracak. Vatan, millet, bayrak hep birlikte olacağız. Bunu hep birlikte başaracağız. Kendim için ne istiyorsam, sizler için de onu istiyorum. Bunun partisi olmaz. Van hazır, biz de hazırız. Dünya Van, ahirette iman. Bu seçimi millet için kazanacağız. Ülkemiz için kanacağız. Bu seçimi Van için, 81 il için kazanacağız" diye konuştu.

KILIÇDAROĞLU: "BU ÜLKEYE BARIŞI, HUZURU VE KARDEŞLİĞİ GETİRECEĞİM"

Başkan İmamoğlu'nun ardından Vanlılar hitap eden CHP lideri ve Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Van'da olmaktan son derece mutlu olduğunu belirterek, "İlkokula Erciş'te başladım. Ben de yarı Ercişliyim. Van'da olmaktan son derece mutluyum. Bütün sorunlarınızı biliyorum. Kimlerin neler yaptığını biliyorum. Bu ülkenin insanlarına sözüm var. Bu ülkeye barışı, huzuru ve kardeşliği getireceğim. Hiç kimse inancından ve kimliğinden ötekileştirilmeyecek. Büyük haksızlıkların yapıldığını, demokrasinin ayaklar altına alındığını biliyorum. Seçimle gelenlerin görevinden alındığını biliyorum. Bunların tamamını bitireceğim. Kayyumu tümüyle bitireceğim. Bunu yapanları birlikte emekli edeceğiz. Memleketimizde huzur içerisinde yaşamak istiyoruz. Ayrılık ve gayrılık bize bir şey vermedi. Beraber olacağız. Belediyede çalışan ve görevlerinden alınanların tamamına görevine geri döndüreceğim. Adaletin olmadığı bir yerde huzur, bereket, kardeşlik olmaz. Çocuklar yatağa aç girer. Ben bu halka güveniyorum. Öğretmen evinde çalışanların hakkını ve hukukunu teslim edeceğiz. Taşeronları kadroya alacağız. 100 bin öğretmen ataması yapacağız. Sözlü sınavı kaldıracağız" ifadelerini kullandı.

KILIÇDAROĞLU: "KİŞİNİN YOKSULLUĞUNU TEŞİR ETMEYECEĞİZ"

Van'daki ovaların bereketli ovalara döneceğini söyleyen Kılıçdaroğlu, "Bu ülkeye adalet gelene kadar mücadele edeceğiz. Yatağa aç giren çocukları biliyorum. Her çocuk, arkadaşlarıyla beraber güle oynaya okula gidecek, beslenme çantası olmayacak, okulda suyunu içecek, sütünü içecek, arkadaşlarıyla beraber yemeğini yiyecek, tok bir şekilde evine gelecek. Geliri olmayan veya geliri asgari ücretin altında olan bütün ailelerde kadınlar için bankada bir hesap açacağız. Kişinin yoksulluğunu teşhir etmeyeceğiz. Sosyal devlet kadınların en büyük güvencesi olacak. Buradaki bütün ovalar bereketli ovalara döneceğiz. Bu bölge özel ekonomi bölgesi ilan edilecek. Ben sizlere hizmet edeceğim. Asla ve asla çaldırmayacağız ve millete hizmet edeceğiz. Van'dan dünyaya sesleniyorum. Kul hakkı yemeyeceğiz, kul hakkı yedirmeyeceğiz. Bu ülkeye adalet ya gelecek, ya gelecek. Adaleti sağlayacağız. Her şey çok güzel olacak. Bu ülkeye huzuru, kucaklaşmayı getireceğiz. Saray'da değil, Çankaya'da oturacağım. Sizler gibi yaşamaya devam edeceğim" dedi.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasının ardından CHP Van Milletvekili Adayları ve il-ilçe başkanları kürsüye davet edilerek, vatandaşları selamladı.

Öte yandan 14 Mayıs'ta yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçiminde Cumhur İttifakı'nın adayı AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Millet İttifakı'nın adayı CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Memleket Partisi'nin adayı Muharrem İnce ve ATA İttifakı adayı Sinan Oğan yarışacak.

VAN BÖLGE GAZETESİ: HACI YILMAZ

Güncelleme Tarihi: 04 Mayıs 2023, 14:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER