Kılıç: İpekyolu'nu hep birlikte yöneteceğiz

31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan yerel seçimler öncesi Şehir İttifakı kuran Saadet Partisi ve Gelecek Partisi Van İl Başkanlıkları, İpekyolu Belediye Başkan Adayı Yılmaz Kılıç'ı tanıttı. Aday tanıtım programında konuşan Belediye Başkan Adayı Yılmaz Kılıç, "Halkımızın yanında duracağız. Tüm çalışmaları halkımızla beraber yapacağız. İpekyolu'nu hep birlikte yöneteceğiz. Vatandaşlarımızın fikirlerini alarak projeler hayata geçireceğiz. Bu şehri ortak yöneteceğiz" dedi.

Kılıç: İpekyolu'nu hep birlikte yöneteceğiz

Van Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere İpekyolu, Tuşba, Edremit, Erciş ve tüm ilçelerde ulaşılabilir belediye başkanlarıyla belediyeleri yönetmek için şehir ittifakı kuran Saadet Partisi ve Gelecek Partisi Van İl Başkanlıkları, bu kapsamda çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor.

Bu kapsamda Şehir İttifakı İpekyolu Belediye Başkan Adayı Yılmaz Kılıç, düzenlenen tanıtım programıyla halka tanıtıldı.

Bir düğün salonunda düzenlenen tanıtım programına, Saadet Partisi GİK Üyesi, Hatay Milletvekili Doç. Dr. Necmettin Çalışkan, Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Üyesi, Van eski milletvekili Fetullah Erbaş, Saadet Partisi Van İl Başkanı Özay İlhan, Gelecek Partisi Van İl Başkanı Abdulhekim Karabıyık, İpekyolu Belediye Başkan Adayı Yılmaz Kılıç, ilçe başkanları, STK temsilcileri, partililer ve çok sayıda davetli katıldı.

Tanıtım toplantısında ilk olarak kürsüye çıkan Saadet Partisi Van İl Başkanı Özay İlhan, 7 Ekim'den bu yana İsrail'in Filistin'de soykırım yaptığına dikkat çekerek, "Filistin'de hayatını kaybeden insanlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Rabbim şehadetlerini kabul etsin. Geçtiğimiz günlerde vatan savunmasında şehit olan 12 askerimize rahmet, ailelerine, ülkemize ve milletimize başsağlığı diliyorum" dedi.

İLHAN: "VAN'IN KÖTÜ GİDİŞATINI DEĞİŞTİRMEK İÇİN İTTİFAK KURDUK"

Van en yoksul iller arasında yer aldığını söyleyen İlhan, "Yoksulluğu kader haline getirenler aslında bizleriz. Hep diyorlar ya coğrafya kaderdir, hayır ben buna katılmıyorum. Coğrafya kader olamaz. Allah'ın izniyle verdiğiniz bu coğrafyanın kaderini değiştireceğiz. Dünyanın en güzel şehirlerinden biri olan Van bugün bir tarafı Erek diğer tarafı Van Gölü'nden oluşuyor. Dünyada ikinci bir Van Gölü yok. Ne gölümüzden istifade edebiliyoruz, ne dağımızdan istifade edebiliyoruz ne de komşularımızdan istifade edebiliyoruz. Bizi yoksullaştıranlara karşı, bizi muhtaç hale getirenlere karşı, herkesin cebinde kredi kartlarıyla borca mahkum edenlere karşı bu düzeni değiştirmek için mücadele ediyoruz. Allah'ın izniyle kazanacağız. Gelecek Partisiyle birlikte Van'ın kötü gidişatını değiştirmek için ittifak kurduk. Van'da kayyuma son vermek için ittifak kurduk ve adaylarımızı ortak akıl ile belirliyoruz. Çağrımıza kulak veren partilerle görüşlerimiz sürüyor. Şehir ittifakı olarak Van'ın caddelerini, sokaklarını, kültürünü, sorunlarını bilen belediye başkan adayları belirliyoruz. Van'dan bihaber olan adaylara yer vermeyeceğiz. İpekyolu Belediye Başkan Adayımız Yılmaz Kılıç'tır. Yılmaz Kılıç geçmişte Van'da kıymetli çalışmalara imza atmıştır. İnşallah 31 Mart seçimlerinde de İpekyolu ilçesini kazanarak halkımızın hak ettiği hizmetlerle buluşturacak" ifadelerini kullandı.

KARABIYIK: "VAN'I ARTIK İKİLİ YAPIDAN KURTARMAMIZ GEREKİYOR"

Daha sonra söz alan Gelecek Partisi Van İl Başkanı Abdulhekim Karabıyık, Van'ın uzun süredir kayyumlar tarafından yönetildiğini belirterek, "Biz kayyum düzenine son vermek için şehir ittifakını kurduk. Seçmenlerimize alternatif sunduk. Van'ı artık ikili yapıdan kurtarmamız gerekiyor. Van belediyecilik hizmetlerinde hak ettiği yerde değil. Kronikleşmiş birçok sorunu var. Yılan hikayesine dönen çevre yolu bir türlü bitirilemedi. Çevre yolunun başlamasından bu yana 6 bakan değişti ama ne hikmetse bir türlü verilen sözler yerine getirilmedi. Şu an bakan 2025 yılında bitirileceğini ifade ediyor. Ülkemizde maalesef her alanda ciddi sorunlar var. AK Parti iktidarı sorunları çözemiyor. İktidar partisinin belediye başkan adayları ve meclis üyelerinin seçilmemesi için hepimizin ses yükseltmesi lazım. Vanlılar artık hizmeti talep etmelidir. Yıllardır insanlarımız hizmetlerden mahrum bırakıldı. Biz Gelecek Partisi olarak Saadet Partisiyle birlikte ilimize hizmet edecek adaylara yer vereceğiz. Şehir ittifakının İpekyolu Belediye Başkan Adayı Yılmaz Kılıç'tır.  Yılmaz Kılıç iki dönem Çiçekli'de belediye başkanlığı görevinde bulunmuş, görevini borçsuz devretmiştir. Allah'ın izniyle bizim dönemimizde İpekyolu ilçesi de hak ettiği hizmetlere kavuşacak. İpekyolu ilçesinde oturan halkımız Yılmaz Kılıç'a sahip çıkmalıdır. 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak yerel seçimlerde kazanarak tarih yazacağız. Halkımızın sorunlarını çözmek için gece gündüz çalışacağız" diye konuştu.

ERBAŞ: "ŞEHİR İTTİFAKI BELEDİYE BAŞKANLARI ÇIKARARAK VAN'I HAK ETTİĞİ YERE GETİRECEK"

Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Üyesi, Van eski milletvekili Fetullah Erbaş ise, geçmişte Van'da belediye başkanlığı ve milletvekilliği görevlerinde bulunduğunu hatırlatarak, "Van bizim dönemimizde Milli Görüş'ün hizmetlerinden faydalandı ancak ne yazık ki son yıllarda Van belediye hizmetlerinde geri bırakıldı. 31 Mart tarihinde yapılacak yerel seçimlerde Gelecek Partisi İle birlikte kurmuş olduğumuz şehir ittifakı belediye başkanları çıkararak Van'ı hak ettiği yere getirecek. İpekyolu Belediye Başkan Adayı Yılmaz Kılıç'ı halkımıza emanet ediyoruz. Halkımızın kendisine sonuna kadar destek vermesini istiyoruz. Yılmaz Kılıç ilimizin en büyük ilçesi İpekyolu'nun sorunlarını çözmek, halkımızı hak ettiği hizmetlere erişmesi için çalışacak" ifadelerini kullandı.

ÇALIŞKAN: "ÜLKEMİZ YENİDEN EFSANE HİZMETLERLE BULUŞACAK"

Daha sonra kürsüye çıkan Saadet Partisi GİK Üyesi, Hatay Milletvekili Doç. Dr. Necmettin Çalışkan ise, bundan yaklaşık 34 yıl önce 1989 yılında işaret fişeğinin Van'dan atıldığını hatırlatarak, "Refahlı belediyeler ülkemizde efsane hizmetlere imza attı. 1994 yılında başta Ankara ve İstanbul olmak üzere Türkiye'nin birçok belediyesini Refah Partisi kazandı. 1994 yılındaki belediyeleri kazanan esasen 1989 yılındaki 5 belediyenin başarısıydı. İşaret fişeği Van'dan atıldı. İnşallah 2024 yerel seçimlerinde de yine tarih tekerrür edecek, işaret fişeği Van'dan atılacak. Buradan başlayan hizmetler tüm Türkiye'ye yayılacak. Yeniden ülkemize efsane hizmetler yapacağız. Ülkemizde şu an her alanda ciddi sıkıntılar, problemler yaşanmaktadır. Eğitim, sağlık, ekonomi, dış politikada yaşanan sorunlar had safhaya ulaştı. Halkımız hizmetlere erişemiyor. Güçlü kadrolarımızla halkımızın sorunlarını çözmeye talibiz. Ülkemizi hak ettiği yere getirmek için elimizden gelen her türlü çalışmayı sarf edeceğiz. Gelecek Partisiyle ittifak içerisinde Meclis'te halkımıza hizmet ediyoruz. Amacımız ülkenin birliği, beraberliği için sorunların çözümü için, işçinin, memurun, emeklinin, işsizlerin alınterinin korunması için gayret içerisindeyiz. Bugünkü politikalarla Türkiye'nin daha fazla gitmesi mümkün değil. Onun için önümüzdeki seçimler tarihi bir fırsattır. İnşallah yerel seçimlerde Türkiye genelinde yine bir işaret fişeği atacağız. Verilecek işaret fişeğiyle birlikte ülkemiz yeniden efsane hizmetlerle buluşacak. 31 Mart yeniden hizmet bayramı olarak kutlanacak. Belediye Başkan Adayımız Yılmaz Kılıç farkını ortaya koyarak Vanlılara Milli Görüş'le hizmet edecek" dedi.

KILIÇ: "İPEKYOLU, VAN'DIR, İPEKYOLU ŞEHRİN KALBİDİR"

Son olarak söz alan İpekyolu Belediye Başkan Adayı Yılmaz Kılıç ise, genç yaşta siyasete başladığını belirterek, "Çok genç yaşta siyasete başlamış bir kardeşiniz olarak, 2 dönem şirin beldemiz Çiçekli'de belediye başkanlığı yaptım. Bir dönem Van Büyükşehir Belediyesi'nde grup meclis başkanlığı yaptım. Yaklaşık 28 yıldır bir fiil siyasetin içerisinde görev alıyorum. 20 yıl iktidarda siyaset yapmış bir kardeşiniz olarak şuan alnımın akıyla karşınızdayım. İpekyolu, Van'dır, İpekyolu şehrin kalbidir. İpekyolu tarihiyle, kültürüyle, geçmişiyle bir dünya kentidir. Ama maalesef şehrimiz kişi başına düşen gelirde son sırada yer almaktadır. Bu şehir için kimse taşın altına elini koymamış, sahip çıkmamıştır. Bana bu fırsatı verdikleri için ve bana güvendikleri için parti başkanlarıma teşekkür ediyorum. İpekyolu'na Saadet gelecek. Şehir bitmiş, tükenmiş ve nefes almıyor. Park yok, bahçe yok, kaldırım yok ve son 20 yıldır bu kentte doğru düzgün bir hizmet yok. Bugün insanlarımız caddeye çıkamıyor. Ailesiyle şehri gezemiyor. Aracıyla şehre inemiyor. Çarpık kentleşme almış başını gidiyor. İmar yok denecek kadar az. Bostaniçi, Yeni Mahalle, Karşıyaka, Hacıbekir, Serhat, Seyit Fehim Arvasi mahallelerimizde hala imar yok. Bu mahallelerin hala doğalgazı yok. Bu mahallerimizde yaşayan vatandaşlarımız bir köy hayatı yaşıyor. Bu sorunları bildiğimiz için, bu şehrin dertlerini, sorunlarını çözebilmek için, değerli başkanlarımla bir araya gelerek Şehir İttifakı'nı kurduk. Bu bir halk ittifakıdır. Bu halk ittifakıyla beraber 31 Mart günü tarih yeniden tekerrür edecek, Şehir İttifak ile kazanacak ve bu şehri hak ettiği yere getirmek için elimizden geleni yapacağız" diye konuştu.

"İPEKYOLU VAN'IN KALBİDİR VE VAN'IN TA KENDİSİDİR"

İpekyolu'nda büyük bir imar adaletsizliğinin olduğunu söyleyen Kılıç, "Doğru düzgün bir imar yapamadılar. Bugüne kadar göreve gelenler kendi bölgesine göre bir imar çizdi. Ama bir türlü bu şehri bir şehre benzetemediler. Van 20 yıldır hep aynı noktadadır ve hiçbir değişiklik yok. Bölge illerimiz kendilerini yeniden değiştirdi. Ama maalesef bir hala kasaba görüntüsündeyiz. Bizim bunları yaşamamamız gerekiyor. Arkamızda ihtişamıyla bir Erek Dağımız. Hemen önümüzdeki bir Van Denizimiz var. Ama biz maalesef hem Van Denizine, hem de Erek Dağı'na sırtımızı dönmüş durumdayız. Ne Erek Dağı'nın ihtişamından yararlanıyoruz, ne Van Denizinden yararlanıyoruz. İpekyolu ilçesinin denize sahilinin olduğunu insanlarımız bilmiyor. Çünkü denizden vatandaşların aklına Tuşba veya Edremit geliyor. Ama İpekyolu'nun sahile 3 kilometre bandı var. Maalesef halkımızı denizle buluşturmamışız. Biz Allah'ın izniyle halkımızı denizle de buluşturacağız, Erek Dağı'nın eteğinde de güzel projelere imza atacağız. İpekyolu Van'ın kalbidir ve Van'ın ta kendisidir. Van şehrimizi maalesef bugüne kadar hizmetlerden yararlanmamıştır. İktidar yaklaşık 20 yıldır bu bölgeye bir ambargo koymuş. Van Çevre Yolu'na 2011 yılında başladılar ve yıllardır bitirmediler. 13 yıldır Türkiye'de çevre yolu bitmeyen il kalmadı ama Van'ın hala bir çevre yolu yok. Seçimden seçime bu yıl bitireceğiz diyorlar. Ama maalesef yıllardır bitmiyor. Bu çevre yolu sorunuyla İpekyolu Belediyesi olarak bizzat ilgileneceğiz. O çevre yolunu zorla da olsa bitirteceğiz. 18. Madde maalesef sadece Van'da uygulandı. Bundan da en çok İpekyolu ilçemiz etkilendi. İnsanları karşı karşıya getirdiler. 30 kişiyi birbirine ortak ettiler. Kimse bu mağdurlara yardımcı olmuyor. Biz göreve başladığımız gün bunlarla ilgili büyük komisyonlar kuracağız. Bu sorunu kökten çözmeye çalışacağız" ifadelerini kullandı.

"YENİ BİR ŞEHİR, YENİ BİR İPEKYOLU VADEDİYORUZ"

Depreme dayanıklı bölgelere 3 kat, depreme dayanıklı olmayan bölgelere ise 7 kat imar izni verildiğini vurgulayan Kılıç, "Büyük bir imar düzensizliği var. Bugün Eminpaşa'da, Buzhane'de, Selimbey'de, Halil Ağa'da, Hatuniye'de 7 kat imar verilmiş. Ama depreme dayanıklı olan Bostaniçi, Karşıya, Yeni Mahalle, Hacıbekir, Seyit Fehim Arvasi, Serhat, Şerefiye, Vali Mithat Bey mahallelerine imar 3 kat izni vermiş. Hemen Erek Dağı'nın yamacında Bostaniçi ve Kevenli TOKİ'leri var. Siz bu TOKİ'leri niye oralara kurdunuz. Çünkü jeolojik olarak Van'da bu bölgeler depreme dayanıklı bölgeler olduğu için. Siz gidip bataklığa 7 kat veriyorsunuz, depreme dayanıklı, teknik olarak altyapısı, zemini hazır mahallelere 3 kat veriyorsunuz. En büyük vaadimiz yeni bir Van'dır. Yeni bir şehir, yeni bir İpekyolu vadediyoruz. Erek Dağı'nın eteğine yepyeni bir Van kuracağız. İlk işimiz imar olacak. Bu mahallelerimize dokunacağız. Bahsettiğimiz mahallelerimizin alt yapısını, üst yapısını, kentleşme sorunlarını ortadan kaldıracağız. Doğu Caddesi'ni bir Cumhuriyet Caddesi yapacağız. İpekyolu Belediyesi 10 yıllık belediye olmasına rağmen henüz bir hizmet binası yok. Bizim ilk işimiz belediye hizmet binasını Doğu Caddesi'ne kuracağız. Belediye sarayımızın yanına ise devlet hastanesi kuracağız. Erek Dağı, Kevenli yamacı ve Kurubaş arasına bir şehir kuracağız. Cafeler, restoranlar, aile bahçeleri kuracağız. 5 yıldızlı otelleri Erek Dağı'nın yamacına açtırmak için çalışma yapacağız" dedi.

"BU ŞEHRİN DERTLERİN ASLINDA HEPİMİZE DERTTİR"

İpekyolu'nun yaklaşık 50 mahalleden oluştuğunu söyleyen Kılıç, "İpekyolu'nda tarımı ve hayvancılığı destekleyeceğiz. Tarım ve hayvancılığı teşvik edeceğiz. Halkımızın yanında duracağız. Tüm çalışmaları halkımızla beraber yapacağız. İpekyolu'nu hep birlikte yöneteceğiz. Vatandaşlarımızın fikirlerini alarak projeler hayata geçireceğiz. Bu şehri ortak yöneteceğiz. Tüm mahallelerde meclis üyelerimiz olacak. İpekyolu Belediyesi'ni halkla birlikte yöneteceğiz. 30 yıldır bu şehirde esnaflık yapıyorum. İpekyolu'nda aday olmamın tek bir nedeni var. Emin olun bu şehrin sorunları bana dert oldu. Bu şehrin dertlerin aslında hepimize derttir. Hepimiz koşuyor, anlatıyor ve şikâyetçiyiz. Ama hiçbirimiz taşın altına elimizi koymuyoruz. Gelin hep birlikte bu şehre sahip çıkalım. Bu şehir hepimizin. Bu şehrin sahibi sizlersiniz. Allah'ın izniyle 31 Mart günü bu şehri kayyumlardan, kıyımlardan, bu şehri yıllardır yönetemeyenler devralacağız. Bu şehri hep birlikte hak ettiği yere getireceğiz. İpekyolu'na saadet gelecek inşallah. İpekyolu'nun zaferini 31 Mart'ta hep birlikte kutlayacağız" ifadelerini kullandı.

Tanıtım programı çekilen hatıra fotoğrafları ile sona erdi.

VAN BÖLGE GAZETESİ: HACI YILMAZ

Güncelleme Tarihi: 01 Ocak 2024, 14:24
YORUM EKLE
YORUMLAR
Kahraman
Kahraman - 4 ay Önce

Çok aradınz mı,

SIRADAKİ HABER