Keskin: Ramazan dolu dolu geçiyor

Van İl Müftüsü Ömer Keskin, hem dini hem de tarihi açıdan önemli bir yeri olan Ramazan'ın Van'da dolu dolu geçtiğini ifade etti. Müftü Keskin, diğer zamanlardan farklı olarak cemaatle birlikte ihya edilen teravih namazı ve mukabele geleneğinin asr-ı saadetten Müslümanlara kalmış en güzel miras niteliği taşıdığını söyledi.

Keskin: Ramazan dolu dolu geçiyor

Ramazan ayının, Cenab-ı Hakk'ın kullarının affına ve mağfiretine vesile kıldığı müstesna zaman dilimlerinden bir tanesi olduğunu vurgulayan Van İl Müftüsü Ömer Keskin, Ramazan ayının, Kur'an ayı olduğunu ifade etti.

Ramazan ayının okunan mukabeleler, hatimle kılınan teravih namazları vesilesiyle Kur'an'la daha fazla hem hal olunan bir ay olduğunu belirten Müftü Keskin, bütün Vanlıları camilerde mukabele okumaya davet etti.

Van'da bu yıl da Ramazan ayının dolu dolu geçtiğini ifade eden Müftü Keskin, il genelinde bütün camilerde mukabele geleneğini sürdürdüklerini söyledi.

Van İl Müftülüğü olarak vatandaşların bu mübarek ayı en iyi şekilde değerlendirmeleri ve bu ayın rahmet, mağfiretinden istifade edebilmelerini sağlayabilmek amacıyla bir dizi faaliyet gerçekleştirdiklerini belirten Müftü Keskin, Ramazanda daha fazla dolan camilerde her sene olduğu gibi bu sene de Ramazan'ın coşkusunu aynı safta omuz omuza vererek hep birlikte yaşadıklarını vurguladı.

"RAMAZAN AYI, KUR'AN AYIDIR"

Van'da Ramazan ayının dolu dolu geçtiğini belirten Müftü Keskin,  "Ramazan ayı, bir imtihan yeri olan bu dünyada kulluğumuzun ve acziyetimizin idrakinde ve farkında olarak, hatalarımızdan pişmanlık duyup tevbe-istiğfar etmemiz için Cenab-ı Allah tarafından bizlere fırsat olarak sunulmuş mübarek bir aydır. Ramazan ayı, Kur'an ayıdır. Bir yol gösterici, rehber ve kılavuz olan kutsal kitabımız Kur'an-ı Kerim bu ayda indirilmiştir. Ramazan ayı, okunan mukabeleler, hatimle kılınan teravih namazları vesilesiyle Kur'an'la daha fazla hemhal olunan, en önemlisi de bir ömre denk olan ve kendisinde Kur'an-ı Kerim'in indirildiği bin aydan daha hayırlı Kadir Gecesi'ni barındıran mübarek bir aydır. Ramazan ayının en önemli ibadeti hiç şüphesiz oruçtur. Ramazan ayı, kardeşlik ayıdır. Vermiş olduğumuz zekât, fitre ve sadakalarımızla ihtiyaç sahibi kardeşlerimizin varlığının farkında olduğumuz ve kardeşimizin bir yarasına merhem olma fırsatı bulduğumuz mübarek bir aydır. Başkanlığımız aynı zamanda her yıl toplumumuzda bir farkındalık oluşturmak amacıyla Ramazan ayında işlenmek üzere bir ana tema belirlemektedir. Başkanlığımız tarafından 2022 yılı Ramazan teması "Ramazan Ayı ve Doğruluk" olarak belirlenmiştir. Van ilimizde tüm camilerde hem erkek hem de kadın vatandaşlara yönelik mukabele programlarımız var. Van İl Müftülüğü olarak vatandaşlarımızın bu mübarek ayı en iyi şekilde değerlendirmelerini ve bu ayın rahmet ve mağfiretinden istifade edebilmelerini sağlayabilmek amacıyla bir dizi faaliyet gerçekleştiriyoruz. Ramazan’da daha fazla dolan camilerimizde her sene olduğu gibi bu sene de Ramaza’nın coşkusunu aynı safta omuz omuza vererek hep birlikte yaşıyoruz. Van genelinde 13 camide, Van merkezde ise 5 camimizde hatimle teravih namazı kılıyoruz. Bu güzel sünneti devam ettirmek için halkımızı hatimle namaza davet ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Van Bölge Gazetesi: Hacı Yılmaz

Güncelleme Tarihi: 08 Nisan 2022, 08:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER