Kaymakam Aydın, Başkale'de şehit ağabeyinin mevziini ziyaret etmişti

İpekyolu'na atanan Kaymakam İhsan Emre Aydın, yaklaşık on ay önce Başkale'ye gelerek, 23 yıl önce şehit olan ağabeyi Jandarma Uzman Çavuş Kerem Aydın'ın nöbet tuttuğu mevziyi ziyaret etmişti.

Kaymakam Aydın, Başkale'de şehit ağabeyinin mevziini ziyaret etmişti

Son kararname ile Van'ın İpekyolu İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkanı Sinan Aslan Kayseri Develi Kaymakamlığı'na atanırken, yerine ise Siirt Kurtalan Kaymakamı İhsan Emre Aydın atandı.

Kaymakam Aydın, yaklaşık 10 ay önce Van'ın Başkale İlçesi'ne gelerek, 23 yıl önce şehit olan ağabeyi Jandarma Uzman Çavuş Kerem Aydın'ın nöbet tuttuğu mevziyi ziyaret etmişti.

Kaymakam Aydın, yaptığı açıklamada, "10 Ekim 1997 tarihinde, Akçalı karakoluna yaklaşık 200 kişilik terörist grubunun saldırdığı Akçalı mahallesine geldim. O gün teröristlerle göğüs göğse çarpışan ağabeyimin de aralarında olduğu 7 askerimiz ve 2 korucumuz, burada şehit olmuştu. Terörist grubunun saldırdığı bu topraklarda bugün ben silahsız bir şekilde mevzilerde vatan mücadelesinin verildiği yerde incelemelerde bulunuyorum. Bugün bu topraklarda terör yok. Akçalı köyüne baktığımda tarım, hayvancılık yapılan, sularının aktığı, insanlarının mutlu olduğu bir yer görüyorum. 90'lı yıllarda buralarda terör vardı, korku vardı. Bugün devletimizin gösterdiği terörle mücadele iradesiyle teröristler, buralardan silindi. 200 kişinin gezdiği yerlerde 1 kişi gezemiyor artık. Bugün bu topraklarda huzur var. Allah tüm şehitlerimize rahmet eylesin. Mekanları cennet olsun. Vatan mücadelesinde şehit olan tüm kahramanlarımızı rahmetle ve minnetle anıyorum. Şu an görev yapan tüm kahramanlarımıza başarılar diliyorum. Allah onların ayaklarına taş değdirmesin" ifadelerini kullanmıştı.

Van Bölge Gazetesi: Necat Teyfun

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER