Kaya: Yerel seçimlere şimdiden hazırlanıyoruz

Büyük Birlik Partisi Van İl Başkanı Mevlüt Kaya, 2024 yerel seçim çalışmalarına şimdiden hazırlandıklarını söyleyerek, "Genel seçimlerde olduğu gibi, yerel seçimlerde de kendi amblem ve adaylarımız ile seçimlere katılacağız" dedi.

Kaya: Yerel seçimlere şimdiden hazırlanıyoruz

Gazetemize, yerel seçimlere dair açıklamalarda bulunan Büyük Birlik Partisi Van İl Başkanı Mevlüt Kaya, "Genel Başkanımız Sayın Mustafa Destici'nin talimatı gereği, vakit kaybetmeden hazırlıklara başladık" ifadelerini kullandı.

Başkan Kaya; Ankara'da gerçekleştirilen İl Başkanları toplantısında Genel Başkan Destici''nin Büyük Birlik Partisi olarak, genel seçimlerde olduğu gibi yerel seçimlerde de kendi amblem ve adayları ile seçimlere katılacağı yönündeki talimatı gereği, Van'da, Büyükşehir ve 13 İlçede belirleyecekleri adaylar ile seçimlere katılacaklarını belirtti.

"DOĞRULARDAN ASLA TAVİZ VERMEYİZ"

Bir dava hareketi olduklarını belirten Kaya, "Bizler, doğrularından asla taviz vermeden, doğruyu düşmanı bile yapsa doğrusuna doğru, yanlışı babasının oğlu bile yapsa yanlışına yanlış diyebilen Şehit Muhsin Yazıcıoğlu'nun tedrisatından geçerek siyaset arenasında yol alan insanlarız. Makam ve mevkilere, şahsi emellerimize ulaşmak için değil, bu aziz millete hizmet edebilme noktasında birer basamak olduğuna inandığımız için talip oluyoruz. Müslüman'ın iki ayrı hayatı olamaz, maddi hayatını düzenlerken başka, manevi hayatını düzenlerken de başka bir felsefeye göre davranamaz" diye konuştu.

Kaya, "Sadece din ve ibadet konularını Allah'a yönelik bir şahsı ve nefsi mesele olarak görmenin, ama siyasi, içtimai ve iktisadi meselelerde "Allah'ı işe karıştırmamak" felsefesi ile hareket etmenin insanı iki ruhlu, iki yüzlü bir hayat anlayışına götüreceğini söylersek her halde yalnızca gerçeği belirtmiş oluruz. Müslüman'ın maddi ve manevi hayatında tam bir uyum ve ahenk olmalıdır" dedi.

"DOĞRUYA DOĞRU, YANLIŞA İSE YANLIŞ DEMESİNİ BİLİRİZ"

Cumhur İttifakı'nın bir parçası olduklarını, ama her yapılana 'evet' demediklerini belirten Kaya, "Terörle mücadelede, savunma sanayisinde atılan adımlarda, dış politikadaki onurlu duruşta, Türk devletleriyle yapılan işbirliklerinde, mazlum coğrafyalarda yapılan yardımlarda, milletin refahı, güvenliği ve huzuru için atılan adımlarda yanında durduğumuz ve durmaya devam edeceğimiz konular olduğu gibi, ehliyetsiz ve liyakatsiz atamaların, savurganlığın, her türlü adaletsizliğin ve her türlü kötülüklerin de karşısında olacağız. Her zaman doğruları göstermeye devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

Ekonomik sorun ve sıkıntılara da değinen Kaya; birlik ve beraberlikle, denetim ve üretim mekanizmasının düzenli işlemesi ile aşılamayacak sorun ve sıkıntının olamayacağını söyleyerek, sözlerini tamamladı.

VAN BÖLGE GAZETESİ: FEHMİ TEKDUR

Güncelleme Tarihi: 27 Temmuz 2023, 15:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER