Kaya, Van ile ilgili dosyayı Genel Başkan Destici'ye sundu

Büyük Birlik Partisi (BBP) Van İl Başkanı Mevlüt Kaya, Genel Başkan Mustafa Destici tarafından gerçekleştirilen İl Başkanları toplantısına katıldı. Kaya, Van ile ilgili sorunların yer aldığı dosyayı Genel Başkan Destici'ye takdim etti.

Kaya, Van ile ilgili dosyayı Genel Başkan Destici'ye sundu

Büyük Birlik Partisi (BBP) Van İl Başkanı Mevlüt Kaya, Ankara'da BBP Genel Merkez binasında gerçekleştirilen il başkanları toplantısına katıldı. Burada Genel Başkan Mustafa Destici ile görüşen Kaya, Van'da özellikle bazı ilçelerde yaşanan sorunlarla ilgili raporu Genel Başkan Destici'ye sundu.

Konuyla ilgili gazetemize özel açıklamalarda bulunan BBP İl Başkanı Mevlüt Kaya, "25 Eylül Pazar günü Ankara'da yapılan il başkanları toplantısına katıldım. Toplantımız çok verimli geçti. Toplantı sonrası Genel Başkanımız ile birebir görüşme imkanı buldum. Van ile ilgili dosyayı kendisine takdim ettim. Van'da kıymetli valimizin de katkılarıyla ilçeler ve köylerle ilgili bazı sorunların giderildiğini hatırlatayım. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Van'da siyasi parti il başkanı olarak ve yönetimindeki arkadaşlarla sürekli ilçe ziyaretleri, köy ziyaretleri yaptığını ve burada bulunan sıkıntıları ilgililere ilettiğini dile getiren Mevlüt Kaya, "Ben ve yönetimim zaman zaman ilçeleri ve köyleri ziyaret ediyoruz. Halkımızın sorunlarını muhtarlardan ve oradaki STK temsilcileri, kanaat önderlerinden alıyoruz. Van'a döndüğümüzde söz konusu sorun hangi kurum ile alakalı ise, o kuruma ben bizzat gidiyorum. Tıkandığım yerde, Sayın Valimize gidiyorum. Sağ olsun kendileri de her konuda bize katkı sunuyor. Valimiz Ozan Balcı'nın, ilçelerimizde ve en ücra köylerde bile yaşanan sıkıntıların çözümü noktasında her türlü çabayı gösterdiğine şahidim. Bizler de aracı olarak sorunları iletiyoruz. Ben isterim ki diğer partilerin yetkilileri de aynı duyarlılığı göstersin. Çünkü Peygamber Efendimiz buyurmuştur; 'Bir toplumun hizmetçisi, o toplumun efendisidir. İnsanların en hayırlısı, insanlara fayda verendir'. Bu anlayışla biz BBP olarak ve gençlerimizden oluşan Alperenler olarak kentimize hizmet etmeye devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

Ülkede ve ilde yaşanan ekonomik sıkıntılara da değinen BBP İl Başkanı Mevlüt Kaya, "Son zamanlarda ülkemizde ve ilimizde benzer ekonomik daralmalar yaşanıyor. Üreticinin durumu pek kötü değil. Arada durumu kötü olan tüketicilerdir. Ancak üreticiden 3-5 liraya alınan ürünlerin marketlere gelene kadar 20-25 liraya artması, aradaki komisyoncuların aç gözlülüğü, bizleri üzmektedir. Üreticiden-tüketiciye ulaşana kadar, ürünler çok fahiş şekilde artıyor. Bu noktada denetim mekanizmasının çok iyi işletilmesini arzuluyoruz. Eğer bu denetim mekanizması iyi işlemezse, tüketici daha da mağdur hale gelir. Biz istiyoruz ki yerel yönetimlerin zabıta ekipleri ve kurumlarımızda bu işi yapan ilgili memurlar, Ticaret İl Müdürlüğü gibi kurumlar görevini daha iyi yapmalıdır. Farklı marketlerde aynı marka ürünlerin farklı fiyatlara satıldığına şahit oluyoruz. O yüzden herkesin üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesini arzuluyoruz" ifadelerini kullandı.

Van Bölge Gazetesi: Fehmi Tekdur

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER