Kaya: Mazlum Filistin halkının yanındayız

Büyük Birlik Partisi Van İl Başkanı Mevlüt Kaya, yaklaşık 1 haftadır İsrail ve Hamas arasında devam eden çatışmalarla ilgili gazetemize açıklamalarda bulundu. Mazlum Filistin halkının yanında olduklarını, özgür, bağımsız Filistin devletinin biran evvel kurulmasını istediklerini belirten Başkan Kaya, İsrail'in de işgal ettiği topraklardan bir an önce çıkmasını arzuladıklarını söyledi.

Kaya: Mazlum Filistin halkının yanındayız

İsrail-Filistin hattında 7 Ekim'de başlayan gerilim devam ediyor. Hamas güçlerinin başlattığı saldırılara İsrail güçleri de karşılık verince, çatışmalardan dolayı çok sayıda kişi can verdi. Her iki tarafın da şiddetli saldırıları gece-gündüz devam ediyor.

Tüm dünyanın yakından takip ettiği çatışmalarda, şehirler adeta enkaza dönmüş durumda. Bu süreçte siviller, kadınlar ve çocuklar da saldırıların hedefi oluyor. Yoğun bombardıman sonucu Gazze Şeridi'ndeki Er-Rimal Mahallesi moloz yığınına dönüşürken, İsrail ordusuna bağlı uçaklar, abluka altındaki Gazze Şeridi'ne yönelik hava saldırılarını aralıksız sürdürüyor.

 Elektrik, gıda, yakıt ve su kesintisinin yaşandığı Gazze'de büyük insanlık dramı yaşanıyor.

İsrail ve Hamas arasında devam eden çatışmalarla ilgili gazetemize açıklamalarda bulunan ve İsrail yönetimini sert bir dille eleştiren Büyük Birlik Partisi Van İl Başkanı Mevlüt Kaya, tüm İslam ülkelerinin biran önce ayağa kalkması ve bu savaşın durması için harekete geçmesi gerektiğini vurguladı.

Gazze halkının yıllardır zulme uğradığını ve bunu gören İslam ülkelerinin sessiz kaldığına şahitlik ettiklerini belirten Başkan Kaya, zulümlerin sona ermesini arzuladıklarını ifade etti.

"SİVİL HALKI VURMAK İNSANLIK HAKKI MIDIR?"

İsrail ile Filistin arasında yıllardır sıkıntıların devam ettiğini söyleyen Başkan Kaya, "1947 yılında Filistin kocaman bir devlet iken, İsrail neredeyse yoktu. 1967 yılında Filistin devleti küçüldü, İsrail aldığı topraklarla büyüdü. İsrail, işgalle, baskıyla, zulümle Filistin'in topraklarını eline geçirdi. Gazze'yi ise kendi bölgesine ve deniz kenarına sıkıştırdı. Şu an Gazze'ye saldırı düzenliyor. Gazze halkının da çıkışına izin verilmiyor. Mısır da kapıları kapattı. Şuan Gazze'de elektrik, su, gıda yok. Yıllardır Müslüman halkına zulüm yapılıyor. Ama dünyada buna ses çıkaran, karşı çıkan yok. Cumhurbaşkanımız zaman zaman dile getiriyor. Putin de artık Filistin'in devlet olması ve kendi bağımsızlığını ilan etmesi gerektiğini açıkladı. Bu zulümlerin durması gerekiyor. Dünya ülkeleri bu savaşa sessiz ve bazıları ise İsrail'e destek açıklamaları yapıyor. Amerika savaş gemisi yolluyor. Bazı Avrupa ülkeleri destek veriyor. İsrail'in baskısından dolayı Hamas'ın saldırıları oluyor. Amerika küçük küçük topraklar alarak, İsrail'i dünya devleti yaptı. Bugün Avrupa, insan haklarından bahsediyor. Acaba mazlumların suyunu, elektriğini, ilaçlarını, çoluğu, çocuğu, yaşlıyı, sivil halkı vurmak insanlık hakkı mıdır? Amerika'nın Suriye'de 23 tane üssü var. Amerika'nın orada ne işi var? Amerikan kendi savaş gemilerini ve uçaklarını İsrail'e gönderiyor. Onun ne işi var orada? Bizim müttefik devletimiz olan Avrupa Birliği bugün nasıl insan haklarından bahsedebilirler" dedi.

"ZULÜMDE ZİRVEYE GELEN İSRAİL HELAK OLACAKTIR"

İsrail'i lanetlediklerini ve Gazze halkının yanında olduklarını söyleyen Başkan Kaya, "Mısır kendisini kurtarmak için bütün kapıları kapattı. En azından Gazze halkı bir nebze olsa oraya sığınabiliyordu. Burada insanı düşündüren bir husus var. İran fitne çıkarmak için Hamas'a bir kısım füze verdi ve İsrail'i vurmasını istedi. Hamas bunu yapınca İsrail'in eli güçlendi. Burada İran Hamas'ı destekliyor, Azerbaycan ise İsrail'i destekliyor. Bizi düşündüren budur. Azerbaycan İslam ülkesidir. Neden bunu yapıyor? Nasıl İsrail'i destekliyor? Bu insanın kafasını karıştırıyor. Allah-u Teâla her şeyin bir zirvesi var diyor. Zulümde zirveye gelen İsrail helak olacaktır. İsrail'in zulmü zirveye ulaşmıştır. Arşa gitmiştir. Allah-u Teâla İsrail'i şaşırttı. Bu şekilde vurması ile inşallah helak olacaktır. İsrail'in sonu gelmiştir. Zulümle abat olanın ahireti berbat olur. Bunlar yıllardır zulüm ediyor. İnşallah bunun sonu gelmiştir. Bizler özgür Filistin devletinin ve Gazze halkının yanındayız. Birleşmiş Milletlere de bir çağrıda bulunuyoruz. Bu savaşın biran evvel sona ermesi için harekete geçmelerini bekliyoruz. Cumhurbaşkanımız bu anlamda sürekli bir telefon trafiği yaşıyor. İnşallah bir sonuç alınır. Allah-u Teâla yardım etsin ve Gazzelileri bu zulümden kurtarsın. Kâfirin kendi planlarını kendi başına yıksın" diye konuştu.

"BÜTÜN İSLAM ÜLKELERİNİN YEKVÜCUT OLUP, BUNUN KARŞISINDA DURMALARINI BEKLİYORUZ"

İsrail sevdalılarını da sert bir dille kınayan Başkan Kaya, "İçimizde bazı İsrail sevdalıları da var. Allah onları da ıslah etsin. Filistin, Hamas bir terör örgütüdür diye paylaşımda bulunuyorlar. Rabbim onları da ıslah etsin. Gazze halkı yıllardır zulme uğruyor. Evlerini, arabalarını, işlerini kaybediyor. Hamas bugün zulmün karşısında boyun eğmedi diye terör mü oldu? 80-90 yıldır Filistin'i parça parça bitirdiler. İsrail bu saldırılarla Filistin'i tamamen eline almak istiyor. Bizim milletimiz nereye gitmişse, oraya barış, huzur getirmiştir. Nereden uzaklaştırılıp, çıkarılmışsa oraya zulüm gelmiştir. Bunlar göz önündedir. Tarihe bakıldığında İsrail'in sıkıntıları ortadadır. Bugüne kadar hangi kilise taşlandı. Hangi papaz taşlanıp, kınandı. Zulüm gören camiler, işkenceye uğrayan Müslümanlar, ezan sesleri milleti rahatsız ediyor diyerek susturmak isteyen gayri Müslümler. Bununla beraber Türkiye'de bunların yanlıları da var ve göz önündedir. Adam ezandan rahatsız oluyor ama çandan rahatsız olmuyor. Papazdan aciz olmuyor, ama imamdan aciz oluyor. Her şey göz önündedir. Bizler mazlum Filistin halkının yanındayız. İsrail'in de bu zulümlerine sessiz kalmıyoruz. Bütün İslam ülkelerinin de yekvücut olup, bunun karşısında durmalarını bekliyoruz. Bu kadar İslam ülkesi var, ama kimseden ses çıkmıyor. Silah vermiyorsunuz, tank vermiyorsunuz, mermi vermiyorsunuz, asker vermiyorsunuz, bari çıkıp konuşun! Öyle bir inanca sahibiz, değil bebeğin ölmesi, bir canlının yerde can çekişmesine bizim vicdanımız razı gelmez. Bu anlamda mazlum Filistin halkının yanındayız. Özgür, bağımsız Filistin devletinin biran evvel kurulmasını istiyoruz. İsrail'in de işgal ettiği topraklardan çıkmasını arzuluyoruz" ifadelerini kullandı.

VAN BÖLGE GAZETESİ: HACI YILMAZ

Güncelleme Tarihi: 16 Ekim 2023, 14:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER