Kaya: Mavi minibüsler yaşlı ve engellileri rencide ediyor

Büyük Birlik partisi Van İl Başkanı Mevlüt Kaya, yaşlılara ve engellilere verilen ulaşım kartına rağmen, kentteki mavi minibüslerin yaşlı ve engellileri araca almadıklarını açıkladı.

Kaya: Mavi minibüsler yaşlı ve engellileri rencide ediyor

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Büyük Birlik Partisi Van İl Başkanı Mevlüt Kaya, "Mavi minibüsler, yaşlıları ve engellileri arabaya almıyorlar. Aldıkları zaman da minibüsün içerisinde fevkalade rencide ediyorlar. Yetkili şahıslar buna bir çözüm getirsinler, yaşlılar ve engelliler bizim büyüklerimiz ve saygı duyduğumuz kişilerdir. Öğrenciler nasıl kartı okutup 2 lira ödüyor ise yaşlılar ve engelliler de 1 buçuk ödesin. Yeter ki sorun kalksın aradan. Yaşlılar, geçmişimizle geleceğimizi birbirine bağlayan en değerli köprülerimizdir. Bizler Rabbimize olan sevgimizi Peygamberimize olan muhabbetimizi onlardan öğrendik. Milli ve manevi değerlerimizi örf ve adetlerimizi, onlar bize aktardı. Yavrularımızın dayanağı bereket kaynağımız hep onlar oldu. Hayatı boyunca yaşlılara ayrı bir değer veren Resul-i Ekrem (s.a.v) bizlere şöyle sesleniyor: 'Bir genç bir yaşlıya yaşından dolayı hürmet ederse, Allah da ona yaşlandığında hürmet edecek birisini gönderir'. Ümmeti Muhammed olarak bize yakışan rahmet ve bereket vesilesi olan büyüklerimizi fedakâr ve cefakar anne babalarımızı yaşlandıklarında yalnız bırakmamak tır. Ömürlerinin en hassas döneminde yanı başlarında olmak, ihtiyaçlarına koşmaktır. Onlara gönül alıcı söz söylemek of bile dememektir. Şefkat ve merhametle muamele etmek, hayır dualarına Mazhar olmaktır. Zira yaşlılara hürmet cenabı hakkın rızasına sebeptir. Bununla birlikte ağarmış saçları, bükülmüş belleri ile yaşlılarımız rahmet ve mağfiret vesilemiz, dua kapılarımızdır. Öyleyse geliniz küçükken elimizden tutup bizleri bugünlere ulaştıran büyüklerimize hürmette kusur etmeyelim. Ulaşım başkanı, şoförler cemiyet başkanı,  mülki amirimiz bu işe el atıp bu sıkıntıyı ortadan kaldırılmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.

Van Bölge Gazetesi: Necat Teyfun

YORUM EKLE
YORUMLAR
Erol Seven
Erol Seven - 2 yıl Önce

Toplumun dertlerini dertlenerek, çözümü noktasında çaba ve gayret sarf edenlere selam olsun. Yerinde ve çözüme kavuşturulması gereken önemli bir açıklama olmuş. Yetkililerin bir an önce harekete geçmeleri gerekiyor. Başkanımıza da ayrıca selam ve saygılar.

SIRADAKİ HABER

banner29