Kaya: Gayemiz Van'a daha iyi hizmet etmektir

14 Mayıs'ta yapılacak olan seçimler öncesi, çalışmalarına hız verdiklerini söyleyen Büyük Birlik Partisi Van İl Başkanı Mevlüt Kaya, gayelerinin Van'a daha iyi hizmet etmek olduğunu vurguladı. BBP Van 1. Sıra Milletvekili Adayı Muhammed Nur Kaya ise, Van için önemli bir yarışa girdiklerini belirterek, kent için güzel projelerinin olduğunu vurguladı.

Kaya: Gayemiz Van'a daha iyi hizmet etmektir

Büyük Birlik Partisi Van İl Başkanı Mevlüt Kaya ve Büyük Birlik Partisi Van 1. Sıra Milletvekili Adayı Muhammed Nur Kaya gazetemizi ziyaret etti.

Genç milletvekili adaylarıyla yola çıktıklarını ve 14 Mayıs'ta gerçekleştirilecek olan seçimde zaferle çıkmak istediklerini belirten Büyük Birlik Partisi Van İl Başkanı Mevlüt Kaya, Van'ın genç milletvekillerine ihtiyacının olduğunu ve gençlerin önünün açılması gerektiğini ifade etti.

Büyük Birlik Partisi olarak Van'da büyük bir teveccüh gördüklerini söyleyen Kaya, geçmişte denenmiş insanların yerine, milletin razı olduğu insanların vekil olarak seçilmesi gerektiğini belirtti.

BAŞKAN KAYA: "GENÇLERİN ÖNÜNÜ AÇMAMIZ GEREKİYOR"

Seçim sathına girdiklerini belirten Büyük Birlik Partisi Van İl Başkanı Mevlüt Kaya, "Büyük Birlik Partisi Van İl Başkanlığı olarak, 8 tane adayımız var. Bunun yanı sıra 1 adet yedek milletvekili listesi bildirdik. Aday adaylarımızın dosyalarını geçtiğimiz haftalarda genel merkezimize illettik. Aday adaylarımız temayül yoklamalarını sorunsuz bir şekilde geçti. Şuanda 8 milletvekili adayımızla sahaya indik. Bütün adaylarımız tahsilli ve başarılı kişilerden oluşuyor. Allah nasip ederse, 2 milletvekili çıkarmanın peşindeyiz. Çünkü milletin bize daha fazla teveccüh gösterdiğini biliyoruz. Rahmetli liderimiz Muhsin Yazcıoğlu'ndan devraldığımız mirası daha iyi noktaya getirmek için çabalıyoruz. 'Bu eller kire bulaşmadı, biz de bu elleri kire bulaştırmayacağız' diye Van halkına hizmet etmeye çalışıyoruz. Gayemiz Van memlekete, bu dine daha iyi hizmet etmektir. Bütün partilerin adayları belli oldu ve milletin tercihine sunuldu. Milletimiz tabloya bakarak, bu memlekete, bu vatana kim iyi hizmet ederse onu seçsin. Geçmişte bazı denenmiş insanlar oldu. Milletin razı olduğu insanları vekil olarak seçmemiz gerekiyor. Bu insanlar bizi denemedi. Partimizde denenmiş pırlanta gibi insanlar var. Bu gençlerin önünü açmamız gerekiyor. Denenmişleri bir daha göreve getirmemeliyiz. Cumhur İttifakında yer alıyoruz. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'dır. Türkiye genelinde Cumhurbaşkanımız ve kendi siyasi partimiz için çalışıyoruz. Kendi logomuzla seçime gireceğiz. Daha önce seçimlerde partimizin ismi hep kısaltılmış haliyle okunuyordu. Bu seçimde karışıklığı ortadan kaldırmak için tam açılımı ile seçime giriyoruz. Bütün adaylara başarılar diliyorum. Bu memlekete faydası dokunacak insanları seçelim" dedi. 

MİLLETVEKİLİ ADAYI KAYA: "VAN İÇİN ÖNEMLİ BİR YARIŞA GİRECEĞİZ"

Büyük Birlik Partisi Van 1. Sıra Milletvekili Adayı Muhammed Nur Kaya ise, birbirinden kıymetli 8 adayla seçime gireceklerini belirterek, "Aday adaylığı başvurumuzun ardından, Sayın Genel Başkanımız Mustafa Destici'nin takdir ve tensipleriyle ilimizde birinci sıra milletvekili adayı olarak gösterildik. Rabbim çıktığımız bu yolda bizleri mahcup etmesin. 8 milletvekili adayımızın da hepsi bir birinden kıymetli, hepsi birbirinden dürüst insanlardan oluşuyor. Erciş ilçesinden Metin Kaya kardeşimiz başvuruda bulundu ve ikinci sırada yer alıyor. Özalp ilçemizde Ümmügülsüm Tezel hanımefendi üçüncü sırada, dördüncü sıradaki Kazım Varçin bey Çaldıran ilçemizden başvurdu. İpekyolu ilçemizden Turgut Güleşçe, Volkan Ertosun, Tuşba'dan ise Muhammed Elenür ve Cebrail Kaya başvuru yaptı. Bu kardeşlerimizin başvuruları onaylandı ve genel merkezimiz tarafından bu seçim sathinde inşallah Van ili için önemli bir yarışa gireceğiz" diye konuştu.

"VAN'IMIZ İÇİN GÜZEL PROJELERİMİZ VAR"

Kendisinden kısaca söz eden Milletvekili Adayı Kaya, "Şehit liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu'nun kurmuş olduğu partimizde, o günden bu yana ocaklarında yetiştik. Farklı kademelerde görev aldık. Ortaokul döneminde ortaokul teşkilatı, lise döneminde lise teşkilatı, yaklaşık 10 yıla yakındır da Alperen Ocakları Başkanı olarak görev yapıyorum. Diyanet İşleri Başkanlığı Saray İlçe Müftülüğünde, daha sonra Van İl Müftülüğü, Bitlis İl Müftülüğü ve İpekyolu İlçe Müftülüğünde çeşitli kademelerde görev yaptım. Yaklaşık 20 yıllık bir memuriyet hayatım var. Aynı zamanda Diyanet İşleri Başkanlığı'nda çalıştığım dönemde, Türk Diyanet Vakıf- Sen'de Başkan Yardımcılığı görevini ifa ettik. Van'ımız için güzel projelerimiz var. Güzel planlarımız var. İl Başkanımızın da ifade ettiği gibi, ilimizde daha önce denenmiş, görev almış vekil arkadaşlar tekrar listelere girdiler. Şuan ki avantajımız Büyük Birlik Partisi olarak herhangi bir baraj sorunumuz yok. Çünkü Cumhur İttifakı'nda olmamız hasebiyle, bizlerin de diğer partiler gibi baraj sorunu yok. Bu büyük bir avantajdır. İnşallah bu avantajımızı kullanacağız. İnanıyoruz ki, yıllardır partimizin barajı geçemeyeceği düşüncesi ile bizlere oy veremeyen vatandaşlarımız da, bu seçimde gönül rahatlığıyla Büyük Birlik Partisi'nin baraja sorunun olmadığını bilerek, rahat bir şekilde oy vereceklerini düşünüyoruz. Bir sefere çıktık. Biz sefere çıkmakla yükümlüyüz. Sefer bizden, zafer Allah'tandır. Rabbim çıktığımız bu yolda bizleri mahcup etmesin" ifadelerini kullandı.

Van Bölge Gazetesi: Hacı Yılmaz

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER