Kaya: Erdoğan'ın mitingine 50 bini aşkın vatandaş katıldı

Büyük Birlik Partisi Van İl Başkanı Mevlüt Kaya, 5 Mayıs'ta Van'da gerçekleşen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mitingine 50 bini aşkın vatandaşın katıldığını belirterek, söz konusu mitingde Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yoğun sevgi gösterilerinin olduğunu dile getirdi.

Kaya: Erdoğan'ın mitingine 50 bini aşkın vatandaş katıldı

14 Mayıs Pazar günü yapılacak olan seçimlere 5 gün kaldı. Milletvekili adayları ve siyasetçilerin seçim çalışmaları sürerken, Cumhurbaşkanı adayları da mitinglerle rakiplerine gözdağı veriyor.

Millet İttifakı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun geçen yıl yapılan Van mitingi çok konuşulmuş, gözler Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mitingine çevrilmişti.

5 Mayıs'ta gerçekleşen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mitingini değerlendiren BBP İl Başkanı Mevlüt Kaya, Van halkının Erdoğan'ı sahiplendiğini ve yüreğine bastığını belirtti.

"VAN'IN TÜM İLÇELERİNDE ÇALIŞIYORUZ"

BBP olarak Van'dan milletvekili çıkarmak için yoğun gayret gösterdiklerini söyleyen Kaya, "Bizimle beraber Cumhurbaşkanımızın yanında olan ama iktidar, ama yeni seçilecek olan siyasi partili arkadaşlarımız, bizim çeyreğimiz kadar Cumhurbaşkanımıza çalışsalar, %57'yle Cumhurbaşkanımızı göndeririz. Çalışmalarımızı sürekli kırsal alanlarda yapıyoruz. Van'ın tüm ilçelerinde çalışıyoruz. Gitmedik köy, mahalle bırakmadık. Kapı kapı dolaşarak Cumhurbaşkanımıza ve partimize destek istedik. Kırsalda Cumhurbaşkanımıza inanılmaz bir sevgi var. Bunun yanında Van milletvekillerine tepki var. Çünkü Van milletvekilleri halkın içine inmemiş. Halkın derdiyle dertlenmemiş, halkın sorunlarını çözememiş veya onların telefonlarına dahi çıkmamışlar. Bu da Cumhurbaşkanımızın oylarını olumsuz etkiliyor. Van Milletvekilleri meclise giderse, Cumhurbaşkanımızın ve AK Parti'nin logosu sayesinde gidecekler. Erdoğan'ın rüzgârıyla gidebilirler. Bunun yanında hakikaten Erciş'te 20 bin seçmenimiz var. Partimize 20 bin oy gelmesini bekliyoruz. İlçe ve kırsalın yanında merkezde de çalışmalarımızı aralıksız bir şekilde sürdürüyoruz. Esnafımızı, halkımızı, seçmenimizi sürekli ziyaret ediyoruz. Ziyaretlerimiz sırasında büyük bir teveccühle karşılaşıyoruz" dedi.

"MİTİNG ALANINDA 50 BİN KİŞİ VARDI"

Kentin her bölgesini dolaştıklarını söyleyen Kaya, "Cumhurbaşkanımızı havaalanında karşıladık. Cumhurbaşkanımızla tokalaşırken, 'Biz bu bayrağı indirtmedik, senin yanındayız' dedim. Cumhurbaşkanımızın otobüsüne bindik. Konvoy halinde mitingi alanına geldik. Miting alanına gelen güzergâh boyunca büyük bir sevgi gösterisi vardı. Cumhurbaşkanımız karanfillerle karşılandı. Cumhurbaşkanını görmek ve elini sıkmak için birçok kişi kendini otobüsün önüne attı. Miting alanında 50 bin kişi vardı. Hz. Ömer Camii'nin bahçesine kadar uzanmıştı. Bunun yanında yan yollar tıklım tıklım doluydu. İnsan seli vardı. Bunu ilgi görünce gururlandık. Bu sevgiyi görünce gözlerim yaşardı. Cumhurbaşkanımıza büyük bir teveccüh var. Keşke vekiller de Van'ı iyi temsil edebilseler. Büyük Birlik Partisi olarak Van'da 60 bin oy bekliyoruz. Bunu başarırsak inşallah bir milletvekilimiz meclise gidecektir. Şehit liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu, 'Bu kirlenmemiş elleri sizlere uzatıyorum' dedi. Biz de o kirlenmemiş elleri tuttuk ve onun bastığı izlerle yol yürüyoruz. Bugün devlerle yarışıyoruz. Van'da çalışmalarını yürüten bütün partiler devletin hazinesinden para aldılar. Biz bugüne kadar bir kuruş para almadık. Alın terimizle kazandığımız tertemiz parayla, siyaset yapıyoruz. Diğer partiler araç kiralamış biz de kiralamışız, seçim büroları açmışlar biz de açtık. Caddelerimizi bayraklarla süsledik. 5 araç kiraladık. Seçim büromuza gelen kimseyi aç, susuz göndermiyoruz" ifadelerini kullandı. 

Kaya, 14 Mayıs akşamı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeniden aynı göreve seçileceğine yürekten inandığını belirterek, Cumhur İttifakı'nın da mecliste çoğunluğu ele alacağını vurguladı.

VAN BÖLGE GAZETESİ: FEHİM ATİŞ

Güncelleme Tarihi: 08 Mayıs 2023, 15:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER