Karakoç Mahallesi’nde su sorunu baş gösterdi

Van'ın İpekyolu ilçesine bağlı bin nüfusluk Karakoç Mahallesi'nde içme suyu sorunu baş göstermeye başladı. Yaşanan kuraklıkla birlikte, mahalle sakinleri içme suyu temin etmekte sıkıntı yaşıyor.

Karakoç Mahallesi’nde su sorunu baş gösterdi

İpekyolu İlçesi'ne bağlı Karakoç Mahallesi, su sorunuyla boğuşuyor. Yaşanan kuraklıkla birlikte mahallede içme suyu sorunu giderek artıyor. Evlerinin önlerine sondaj vurmaya başlayan vatandaşlar, bundan da sonuç alamıyor.

Mahallede susuzluk yüzünden vatandaşlar zor anlar yaşarken, köy içerisinde az miktarda akan çeşme suyuyla ihtiyaçlarını gidermeye çalışıyorlar. Evlerine su götürmek için köy içerisindeki çeşme başında saatlerce sıra bekleyen vatandaşlar, sorunlarının çözülmesini istedi.

Köyde yaşayan vatandaşlar depolama ve taşıma suyla ihtiyaçlarını karşılamaya çalıştıklarını ifade ederken, hayvanların su ihtiyacını da bu şekilde gidermeye çalıştıklarını vurguladılar.

Konuyla ilgili gazetemize açıklamalarda bulunan Karakoç sakinlerinden Fatih Yılmaz, "Mahalle sakinleri olarak bu yıl ciddi anlamda içme suyu sıkıntısı çekiyoruz. Yıl içerisinde yaşanan kuraklıkla birlikte mahallemizde su sorunu ciddi seviyeye ulaştı. Depolama ve taşıma suyla ihtiyaçlarımızı gidermeye çalışıyoruz. Yaklaşık olarak bin nüfusluk köyde herkes taşıma suyla ihtiyacını gideriyor. Hayvanlarımıza su temin edemiyoruz. Yıl içerisinde köy sakinleri su sorunu yüzünden evlerinin önüne kuyu vurdurmaya başladı. Birçok kişi 10 bin TL'nin üzerinde para harcamasına rağmen, su çıkmadı. Yetkililerden biran önce bu soruna çözüm bulmalarını istiyoruz. Mahalle sakinleri olarak içme suyu anlamında ciddi sıkıntılar çekiyoruz" ifadelerini kullandı.

Van Bölge Gazetesi: Hacı Yılmaz

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER