Kapıköy'ün açılması için vekillere çağrı…

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Doğu Anadolu Bölge Temsil Kurulu, Van Milletvekillerine destek çağrısında bulunarak, Kapıköy Sınır Kapısı'nın açılmasını istedi.

Kapıköy'ün açılması için vekillere çağrı…

   Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Doğu Anadolu Bölge Temsil Kurulu, koronavirüs salgını nedeniyle Kapıköy Sınır Kapısı'nın 2020 yılı Mart ayından bu yana kapalı olmasından dolayı Van esnafının zor günler geçirdiğini belirterek, Van Milletvekillerine destek çağrısında bulundu.

   Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Doğu Anadolu Bölge Temsil Kurulu yaptığı açıklamada, pandemi döneminin başlangıcıyla kapalı bulunan Kapıköy Gümrük Kapısı'nın Türkiye'nin batısındaki kapılar gibi kontrollü bir şekilde yaya geçişlerine açılmasını istedi. Kapıköy Sınır Kapısı'nın Trakya'daki sınır kapıları gibi kontrollü olarak seyahatlere açılması gerektiğini vurgulayan Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Doğu Anadolu Bölge Temsil Kurulu, Van, bölge ve ülke için büyük bir öneme sahip olan geçiş güzergahının kısa zamanda normalleşerek, gerekli tedbirlerin alınması suretiyle açılması çağrısında bulundu.

   Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Doğu Anadolu Bölge Temsil Kurulu tarafından yapılan açıklamada Van milletvekillerine çağrı yapılarak, "Biz, 1959 senesinden beri turizm ile geçinen: '1 turist 1000 turist' diyerek ülkemizin tanıtımına ve ekonomisine katkıda bulunan bir bölgeyiz. Seyahat acentaları ve tüm paydaşlarımız; otellerimiz, rehberlerimiz, taşımacılarımız, restoranlarımız, kafelerimiz, eğlence sektörümüz ve tüm esnaflarımız olarak sizlerden destek bekliyoruz. 2016 yılında ilimizden giriş yapan turist sayısı 273 bin 967, 2017 yılında ilimizden giriş yapan turist sayısı 479 bin 360, 2018 yılında ilimizden giriş yapan turist sayısı 339 bin 348, 2019 yılında ilimizden giriş yapan turist sayısı 543 bin 019, 2020 yılında ilimizden giriş yapan turist sayısı ise 70 bin 310'dur. Bugün değilse ne zaman?" ifadelerine yer verildi. Van Bölge Gazetesi Haber

Güncelleme Tarihi: 01 Haziran 2021, 13:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER