Kandaşoğlu’nun beyaz yelekleri sahaya indi

Türkiye genelindeki oda ve borsaların seçim takvimi belli oluyor. Van Ticaret Borsası (VAN TB) seçimleri 1 Ekim Cumartesi, Van Ticaret ve Sanayi Odası (VAN TSO) seçimleri ise 22 Ekim Cumartesi günü yapılacak. Ekim ayında yapılacak olan seçimler öncesi, Beyaz liste Başkan Adayı Zahir Kandaşoğlu ve ekibi çalışmalarını yoğun şekilde sürdürüyor.

Kandaşoğlu’nun beyaz yelekleri sahaya indi

Van Ticaret ve Sanayi İş Dünyası Derneği (VATSO) Başkanı ve aynı zamanda Beyaz listede Van Ticaret ve Sanayi Odası (Van TSO) Başkan Adayı olan Zahir Kandaşoğlu ile birlikte hareket eden “VATSO’da Kadın Eli” örgütlenmesiyle seçimlerde yer alacak iş insanları da çalışmalarını birçok koldan yürütüyor.

Kadınlar, seçim çalışmaları kapsamında beyaz yeleklerini giyip, Memur-Sen TOKİ’de bulunan Mimoza Kadın Kooperatifi ile Cumhuriyet, Maraş ve İki Nisan Caddelerinde bulunan esnafları ziyaret etti. Beyaz Liste üyeleri, ziyaret kapsamında kadınlara “Beyaz Gül” takdim ederek, Başkan Adayı Zahir Kandaşoğlu’nun selamını iletip, destek istedi.

“KANDAŞOĞLU’NDAN SONRA DOĞRU DÜZGÜN TEMSİL EDİLMEDİK”

Beyaz Liste üyesi İş insanı Dünya Karakuş, “Güven aldık, güven vermek istiyoruz” sloganıyla yola çıktıklarını belirterek, “Bizler kadın olarak sizlerin oylarına talibiz. Sizin yaptığınız çalışmaları biliyoruz. Bizler beyaz liste olarak Sayın Başkanımız Zahir Kandaşoğlu’nun yanında yer alıyoruz. Bir seçim arifesine girdik. Van Ticaret ve Sanayi Odası, bugün Van için büyük bir değerdir. Ama bizler bu yapıda uzun yıllar önce Zahir Bey’in oda başkanlığında temsil edildik. Başkanımız ilkleri başlattı ve başardı. Ama ondan bu odada doğru düzgün temsil edilmedik. Biz bugün kadınlar olarak sizlerin yanındayız. Biz ‘güven aldık, güven vermek istiyoruz.’ Bizim hedeflerimiz var” dedi.

“HEDEFİMİZ BÜYÜK PROJELERDİR”

Karakuş, amaçlarının seçimden öte dayanışmayı arttırmak olduğunu ifade ederek, “Birçok sektörden kadın arkadaşımız var. Bu bir seçim ama biz bu birlikteliğe seçimden öte bakıyoruz. Kadınlar olarak nasıl bir araya gelebiliriz, nasıl daha çok istihdam yaratabiliriz. Dayanışmayı nasıl arttırabiliriz. Gerçekten daha büyük işleri başarabiliriz. Örneğin, Çatak ilçemizin cevizi meşhur gidip burada belediye ile bir anlaşma yapıp belki de bir üretim tesisi kurabiliriz. Ya da Gürpınar’da hayvancılık, yün üzerine bir tesis olabilir. Bugün beyaz liste olarak eğer VATSO’da yer alırsak, bence bu projelerimiz hem yurtiçinde hem de yurtdışında ses getirecektir. Şu an bu kısa sürede sizin gibi oy kullanacak bizi bir adım öteye taşıyacak güçlü kadınlara ihtiyacımız var. Akabinde eğer bu yarışı kazanırsak inanıyorum ki çok daha büyük işleri birlikte başaracağız. Hedefimiz büyük projelerdir. Tarım, hayvancılık, turizm alanında çok güzel işler başarabiliriz. Vizyonumuz ve misyonumuz’un temelinde Vanlı kadınların kalkınması var. Kadınların kalkınması meselesine geniş bir perspektif ile bakıyoruz. Umarım yarınlarımız çok daha güzel olacak. Diğer grup adaylarına da başarılar diliyorum. Kazanan kadınlar olsun” diye Konuştu.

“ÇALINMADIK KAPI BIRAKMADIK”

Mimoza Kadın Kooperatifi Başkanı Melek Kına, beyaz liste üyelerinin kendilerini ziyaretlerinden dolayı çok mutlu olduklarını kaydederek, “Bir projemiz vardı o projemiz de onaylandı. Dokuma tezgahlarımız olacak. Bizim amacımız geleneğimizi geleceğe taşımak. Yani yöremize ait yünü değerlendirmek istiyoruz. Yünü sadece çorap ve yorgan ile sınırlandırmak istemiyoruz. Yani tekstilde değerlendirmek istiyoruz. Projeler sunuyoruz, bu projeler onaylandıkça kadınlara daha çok istihdam sağlayacağız. Burada birbirinden kıymetli usta öğreticilerimiz var. Onlarda birçok kişiye yardımcı oluyorlar, iş öğretiyorlar. Bizim geçen yıl 16 çırağımız vardı, mezun oldular. İşimizi iyi yapıyoruz. Birileri görsün diye bir kooperatif kurmadık. Amacımız Van’ımızda ne kadar çok kadını iş sahibi yaparız. Örneğin, Süphan Mahallesi’ne gidip yün eğiriyoruz. Vali ve Kaymakam Bey ile de görüştük. İnşallah önümüz daha da aydınlık olacak. Amacımız bütün bu kırsal kesimdeki yünleri toplayıp yeniden işlevsel bir hale getirmek. Hocalarımız çok nitelikli, tekstil mühendisi arkadaşlarımız var, giyim bölümünden hocalarımız var. Usta öğreticilerimiz var. Birçok hoca ile STK temsilcisi ile bir araya geldik. Van ve kadınlar söz konusu olunca çalınmadık bir kapı bırakmadık.” Şeklinde Konuştu.

“BU ŞEHİRLER BİRİLERİNİ BEKLİYOR”

Van’daki kadınların da diğer metropol illerdeki kadınlar gibi üretim ve iş sahasında daha çok yer alması gerektiğinin altını çizen Başkan Kına,  “Yıllardır buradayız. Onlarca yere gittim. İstanbul, İzmir, Malatya vs. Bu illerde kadınlar çok ciddi çalışmalara imza atmışlar. Biz hala o seviyede değiliz. Bu seviyeleri yakalamamız gerekiyor. Biz bu kooperatifi kurarken arkadaşlarımız seni bekliyorduk dediler. Bu şehirler harekete geçmek için tabiri caizse “Birilerini” bekliyor. Bizim kapımız Van’daki bütün gruplara ve kadınlara açıktır. Bizim de gruplarımız var, fikrimiz var. Ama üzüldüğüm nokta şudur. Birçok kişi gelip bize söz veriyor. Ama akabinde bizi unutuyor. Böyle olsun istemiyoruz. Kim olursa olsun bu şehre bir katkı sağlasın, samimi olsunlar. Kadınlara gereken değeri versinler. Kadınlar eğer istersen başaramayacağı hiçbir şey yoktur. Sizin samimiyetine güveniyoruz. Umarım memleketimiz için güzel, iyi, adil bir seçim olur ve kazanan her zaman kadınlar olur” dedi.

“ZAHİR BEY HER DAİM BİZE CESARET VERDİ”

Beyaz Liste Üyesi bir diğer iş insanı Zozan Adıyan da sadece seçim için değil, kadınlarla dayanışma içinde olmak için bu yola çıktıklarını söyledi. Adıyan, “Zahir Bey’den bize tekli f geldiği zaman. Ben babama danıştım. ‘Baba ne gerek var bu seçim işlerine zaten işlerimiz var yürüyor.’ Dedim. Babam ise, ‘Siz birçok kişiye dokunacaksınız, o insanlara faydanız olacak. Bu çok önemlidir.’ Dedi. Zahir Bey’i tanıdıkça gerçekten ne kadar nitelikli, iyi niyetli bir insan olduğunu anladım. Bize her daim cesaret verdi, arkamızda durdu. İmkanlarını bizler için kullandı, kullanıyor. Biz de her daim destekçiniz olacağız. Bunu da sadece seçim için söylemiyorum. Yani seçim sürecine bağlı bir dayanışmadan asla bahsetmiyorum. Kadınlar olarak bu şehrin gelişmesi, olumlu anlamda değişmesi için bizlerde taşın altına elimiz koyacağız. Gerçekten sadece Van’da değil, bölgemizin tamamında çok yetenekli, özverili kadınlarımız var. Bunlara ulaşmak için gerekirse özel çalışmalar yapmalıyız. Kadınlar olarak emeğimizle, gücümüzle değişimin öncüsü olacağız” ifadelerini kullandı.

Ziyaret programı daha sonra kooperatif önünde çekilen hatıra fotoğrafıyla son buldu.

Van Bölge Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 13 Eylül 2022, 17:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER