Kandaşoğlu’ndan oda seçimleriyle ilgili açıklama

Van Ticaret ve Sanayi Odası seçimleriyle ilgili basın açıklaması yapan Van Ticaret ve Sanayi İş Dünyası Derneği Başkanı Zahir Kandaşoğlu, “Seçim tarihi henüz netleşmemişken, Mavi Liste’nin açmış olduğu seçim bürosunu manidar buluyoruz” dedi.

Kandaşoğlu’ndan oda seçimleriyle ilgili açıklama

Van Ticaret ve Sanayi Odası’nın saygınlığı olan bir kurum olduğunu söyleyen Kandaşoğlu, “Mevcut yönetimin (mavi listenin) sergilediği bu manidar davranış bizleri fazlasıyla kaygılandırıyor” diye konuştu.

Başkan Kandaşoğlu açıklamasında “Malumunuz Van Ticaret ve Sanayi Odası olarak yeni bir seçimin arifesindeyiz. Ama maalesef sosyal medyaya yansıyan kimi talihsiz paylaşımlar bizleri fazlasıyla üzmüştür. Kentimiz adına hayati önem arz eden Van Ticaret ve Sanayi Odası seçimleri takvimi açıklanmadan, üye listeleri kesinleşmeden yönetimde bulunan arkadaşların bürolar açtığı, aday tanıtımı yaptığını görüyoruz. Böylesi baskın hamleler ne ülkemizde ne de dünyanın başka bir yerinde görülmüş değildir. Unutulmamalıdır ki, Van Ticaret ve Sanayi Odası saygınlığı olan bir kurumdur, dernek değildir. Kendine göre bir işleyişi vardır. Bu işleyiş etik kurallar çerçevesinde ilerler. Tüm bunlara rağmen yangından mal kaçırır gibi sergilenen davranış, üyeye hakarettir. Daha seçim tarihini belirlemeden seçim bürosunu açmak da neyin nesi oluyor? Değerli Van halkı henüz listelerin açıklanmadığı, listelerin netleşmediği bir süreçte böylesi manipülasyon kokan girişimler fazlasıyla manidardır. Zira geçmiş seçimlerde tanık olduğumuz kimi şaibeleri çağırıştırmaktadır. Mevcut yönetimin (mavi listenin) sergilediği bu manidar davranış bizleri fazlasıyla kaygılandırıyor. Kıymetli üyelerimiz, saygıdeğer tüccarlarımız. Mavi Listenin bu tutumunu fazlasıyla gayri ahlaki bulduğumuzu belirtmek isteriz. Lâkin kimsenin şüphesi olmasın ki, bu işin takipçisi olacağız. Böylesi gayri ahlakı tutumdan dolayı basın açıklaması yapma ihtiyacı duyduk. Çünkü bu kentin değerlerini önemsiyoruz. Çünkü bu kentten başka gidecek yerimiz yok. Kentin birilerinin rant merkezi olmasına müsaade etmeyeceğiz. Kentin en büyük kurumu olan Van Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde gelişebilecek tüm entrikaları boşa çıkaracağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Başta Van esnafı ve tüccarı olmak üzere tüm Vanlı hemşerilerimize saygı ve selamlarımızı sunuyoruz” ifadelerine yer verdi.

Van Bölge Gazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER