Kadınlardan okuma yazma kurslarına yoğun ilgi 

Van Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren, Van Gençlik Merkezleri hayatın her alanında vatandaşın yaşamını kolaylaştırmak için çalışmalarını aralıksız sürdürmeye devam ederken, vatandaşlar Süphan Gençlik Merkezi’nde açılan okuma yazma kurslarına yoğun ilgi gösteriyorlar.

Kadınlardan okuma yazma kurslarına yoğun ilgi 

Van Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren gençlik merkezleri hayatın her alanda vatandaşın yaşamını kolaylaştırmak için birçok farklı kurs ve etkinlikler ile çalışmalarını aralıksız sürdürmeye devam ederken, vatandaşlar ise gençlik merkezlerindeki okuma yazma kurslarına yoğun ilgi gösteriyor.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından gençlere sunulan birçok proje ve faaliyetlere katılımları için çocuklarıyla birlikte gençlik merkezine gelen vatandaşlar ise, Süphan Gençlik Merkezi tarafından kısa bir süre önce açılan okuma yazma kurslarına katılarak okuma ve yazma öğrenmenin mutluluğunu yaşıyorlar.

Okuma seferberliği ile birlikte, Van Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyet yürüten gençlik merkezleri tarafından bu güne kadar 3 gençlik merkezinden toplamda 321 kişi okuma yazma öğrenerek yaşamını yeniden şekillendirdi.

‘Dinimizin ilk emri oku’ Van Gençlik ve Spor İl Müdürü Arif Özsoy, dinimizin ilk emrinin ‘Oku’ olduğunu ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü olarak eğitime büyük önem verdiklerini belirterek, "İl Müdürlüğümüze bağlı 9 gençlik merkezimizde birçok proje ve birçok farklı branşta kurs veriyoruz. Bunlardan en önemlisi ise okuma ve yazma kursu. Özellikle bayanlarımızın okumayı öğrenip yazabilmelerini çok istiyoruz. Onların yaşadığı sıkıntıları biliyoruz ve elimizden gelen desteği vermeye çalışıyoruz" dedi.

Van Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne bağlı Süphan Gençlik Merkezi’ne okuma yazma öğrenmek için gelen kursiyerler bu kursla birlikte hayatlarının bir çok alanında önemli değişikler olduğuna dikkati çekerek, “Okuma yazma öğrenmeden önce günlük hayatımızın içinde büyük zorluklar çekiyorduk. Otobüse binerken hangi araca bindiğimizi bilmiyor, hastaneye gittiğimizde hangi doktora muayene olacağımızı başkalarına soruyorduk. Hatta kendi kullandığımız telefonlarımızdan birini ararken, başkalarından yardım istiyorduk. Bu kurs sayesinde şimdi her işimizi kimseye muhtaç olmadan kendimiz yapabiliyoruz. Bizlere bu imkanı sunan başta, Gençlik ve Spor Bakanlığımız olmak üzere emeği geçen tüm herkese, yetkililerimize ve Van Gençlik Spor İl Müdürlüğümüze çok teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştular.

Van Bölge Gazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER