Kadınlara yönelik başlatılan seminerler sürüyor

Van Valiliği ile Büyükşehir Belediyesi tarafından kadınlara yönelik başlatılan Aile Akademisi eğitim programları devam ediyor.

Kadınlara yönelik başlatılan seminerler sürüyor

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı’nın öncülüğünde başlatılan 365 Van Gelişim ve Kalkınma Planı projesi kapsamında uygulanan Aile Akademisi seminerleri Van Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ve Yüzüncü Yıl Üniversitesi iş birliğiyle sürüyor.

Edremit ilçesindeki Uygulama Oteli’nde verilen eğitim seminerine kadınlar yoğun ilgi gösterirken alanında uzman akademisyenler kadınlara aile, çocuk ve ruh sağlığı konularında bilgiler verdi. 3 seminer şeklinde yapılan eğitimlerde Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Akademisyenlerinden Prof. Dr. Fuat Tanhan 'Ailede iletişim ve Problem Çözme',  Prof. Dr. Hasan Çiçek ' Aile Kültürü',  ve Doç. Dr. Ramazan Sak 'Çocuk Gelişimi ve Ruh Sağlığı' konularında eğitim verdi.

Eğitim seminerlerinin çok verimli geçtiğini belirten kadınlar programı düzenleyenlere teşekkür ederken seminerden değerli bilgiler öğrendiklerini söyledi.

Yapılan seminerin ardından katılımcılar Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından Urartu Müzesine götürüldü. Seminerlerin yıl boyunca belirli aralıklarla devam edeceği belirtildi.

Van Bölge Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 23 Ekim 2023, 13:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER