İşadamı Süer: Van'ın çok önemli zenginlikleri var

Süerler Grup Yönetim Kurulu Başkanı ve Eden's Otel Sahibi İş İnsanı Ali Süer, Van'da bu yıl 13'üncüsü düzenlenen Van Doğu Anadolu Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı kapsamında kentte bulunan İran ve Iraklı turizm ve acente temsilcilerini yemekte ağırladı. Başkan Süer, Van'ın çok önemli eserlerinin ve turizm merkezlerinin olduğunu belirterek, bu eserlerin restorasyonu ile birlikte Van'ın mevcut turizm potansiyelinin üzerine çıkacağını vurguladı.

İşadamı Süer: Van'ın çok önemli zenginlikleri var

İran ve Irak'tan çok sayıda turizm ve acente temsilcileri Van'da bu yıl 13. kez düzenlenen Van Doğu Anadolu Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı kapsamında kente geldi. Özellikle İranlıların yoğun ilgi gösterdiği fuar kapsamında kente gelen turizm ve acente temsilcileri, Süerler Grup Yönetim Kurulu Başkanı ve Eden's Otel Sahibi İş İnsanı Ali Süer tarafından yemekte ağırlandı.

Eden's Otel'de düzenlenen yemek programına Süerler Grup Yönetim Kurulu Başkanı ve Eden's Otel Sahibi İş İnsanı Ali Süer, Ajans Asya Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı ve İpekyolu Expo Fuarcılık Yönetim Kurulu Üyesi Süleyman Güler, İpekyolu Expo Fuar Yönetim Kurulu Üyesi Özgür Can Çelik, İran ve Irak'tan gelen turizm ve acente temsilcileri katıldı.

SÜER: "VAN MEVCUT TURİZM POTANSİYELİNİN ÜZERİNE ÇIKACAK"

Programda konuşan Süerler Grup Yönetim Kurulu Başkanı ve Eden's Otel Sahibi İş İnsanı Ali Süer, Van'da önemli turizm zenginliklerinin bulunduğunu belirterek, "Fuar açılışında Sayın Valimizin ifade ettiği gibi ilimizde çok önemli eserlerimiz ve turizm merkezlerimiz var. İnanıyorum ki bu eserlerimizin restorasyonuyla birlikte gelecekte Van mevcut turizm potansiyelinin çok üzerine çıkacaktır. Bu anlamda tekrardan hepinizin katılımı için sizlere teşekkür ediyorum" dedi.

GÜLER: "KALKINMAYA İHTİYACIMIZ VAR"

Daha sonra söz alan Ajans Asya Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı ve İpekyolu Expo Fuarcılık Yönetim Kurulu Üyesi Süleyman Güler ise, İran ve Irak ile aynı coğrafyada yaşadıklarını ve aynı kaderi paylaştıklarını belirterek, "Öncelikle Ali Süer beye bu misafirperverliğinden dolayı teşekkür ediyorum. Her biriniz bir şehirden gelmişsiniz. Ümit ediyorum ki her ilde Ali Süer gibi şehrine sahip çıkan iş adamları olsun. Van olarak Ali Bey gibi insanlara sahip olduğumuz için gerçekten çok şanslıyız. Ali Bey Van için gerçekten fedakâr, kente sahip çıkan bir ağabeyimiz. İnşallah sizlerde kendi memleketlerinize dönerken, Van'da gördüğünüz güzellikleri, ev sahipliğini anlatırsınız. Büyükler coğrafya kaderdir demiş. Bizler de aynı coğrafyada yaşadığımız için aslında aynı kaderi paylaşıyoruz. Bizim çok daha işbirliğine, gidip- gelmeye, ticaret yapmaya ihtiyacımız var. Kalkınmaya ihtiyacımız var. Umarım ve dilerim ki, bu etkinlik, bu birliktelik büyüyerek devam eder. Ülkelerimizin, illerimizin kalkınmasına, işbirliğinin artmasına katkı sunar. Şehrimize teşrif ettiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum" diye konuştu.

ŞEYH: "VAN GERÇEKTEN ÇOK GÜZEL BİR YER"

Son olarak İran ve Irak'tan gelen misafirler adına söz alan Irak Kürdistan Turizm Bakan Temsilcisi Abdullah İbrahim Mala Şeyh, Van'ı çok beğendiklerini ve önemsediklerini belirterek, "Van'da bulunmaktan ve Van Doğu Anadolu Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı'na katılmaktan mutluluk duyuyoruz. 25 otel ve acente ile birlikte fuara katılım sağladık. Umarım bu turizm sektörünü hem Van'da hem de Irak bölgesinde birlikte daha geniş bir şekilde sürdürelim. Van gerçekten çok güzel bir yer. Van'ı çok beğeniyoruz. Hem insanları çok misafirperver hem de yemek kültürü ve doğal güzellikle çok güzel. Bütün acentelerimizi ve turizm alanıyla ilgilenen arkadaşlarımızı bu anlamda bilgilendiriyoruz. Buraya daha çok gelmelerini istiyoruz. TÜRSAB Başkanımız Van'a çok gelmek istiyordu. Fakat önemli toplantıları olduğu için gelemedi. Onun selamlarını da size getirdim. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından yenilen yemek sonrası katılımcılara plaket takdimi yapıldı.

VAN BÖLGE GAZETESİ: HACI YILMAZ

Güncelleme Tarihi: 02 Ekim 2023, 11:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER