Irak: Enstitüye liyakatli kişiler atanmalı

Van Ticaret ve Sanayi Odası ile Van Ticaret Borsası Eski Başkanı Feridun Irak, Van Tarımsal Araştırma Enstitüsü'nün kuruluş kararnamesine ilişkin açıklamalarda bulundu. Enstitünün, iyi ekipten oluşması gerektiğini vurgulayan Başkan Irak, bunun sağlanmaması halinde beklenen sonuçlar elde edilmeyeceği söyledi.

Irak: Enstitüye liyakatli kişiler atanmalı

Gazetemize özel açıklamalarda bulunan Van TSO ve Van TB Eski Başkanı Feridun Irak, 7 Nisan 2022 tarih ve 31802 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan "Cumhurbaşkanlığı Kararnamelerinde Değişiklik Yapılmasına Dair Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi"nde yer alan Van Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü'nün kuruluşuna ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Söz konusu enstitünün Van'da kurulacak olmasından memnuniyet duyduklarını belirten Başkan Irak, enstitünün büyük ihtimalle Hakkâri, Muş, Bitlis, Ağrı gibi illeri bünyesine alan önemli bir kurum olabileceğini söyledi.

Van Tarımsal Araştırma Enstitüsü'nün ülkede 13'üncü Bölge Enstitüsü olacağını belirten Başkan Irak, Van'ın Türkiye'de küçükbaş hayvancılıkta bir numara olduğunu ve Türkiye'nin en geniş çayır ve meralarına sahip olan il olduğunu vurguladı.

Kentte birçok tarımsal faaliyetin yürütüldüğünü de belirten Irak, şehrin verimlilik açısından maalesef iyi noktada olmadığını ifade etti.

"ENSTİTÜYÜ EHİL KİŞİLER YÖNETMELİ"

Van Tarımsal Araştırma Enstitüsü'nün kuruluşuyla ilgili konuşan Irak, "İlimizde Tarımsal Araştırma Enstitüsü kuruluyor olması çok güzel bir haber. Önemli bir kuruma sahip oluyoruz. Büyük ihtimale kurulduktan sonra Hakkari, Muş, Bitlis, Ağrı gibi iller bünyesine dahil edilerek Türkiye'deki 13'üncü Bölge Enstitüsü olacaktır. Türkiye'de küçükbaş hayvancılıkta bir numarayız. Yine Türkiye'nin en geniş çayır ve meralarına sahip olan bir iliz. Bunların yanı sıra birçok tarımsal faaliyet gösteriyoruz. Ancak verimlilik açısından maalesef hiç iyi değiliz. Kurulacak enstitü ar-ge faaliyetleri göstererek -koyunda, su ürünlerinde daha fazla nasıl verim alınacağına, toprak yapısını iklimi ve diğer faktörleri inceleyerek hangi ürünlerin adaptasyon sağlayacağını tespit ederek yol gösterici olacaktır. Bunların dışında daha birçok tarımsal faaliyetler için önemli araştırmaları olacaktır. Beklentilerimiz bu yöndedir. Tabi ki bütün bunların olabilmesi için enstitünün ehil, memleket sevdalısı iyi bir kurucu müdüre ve her zaman sahada olacak iyi ekipten oluşması gerekir. Bunun sağlanmaması halinde beklenen arzulanan sonuçlar elde edilmeyeceği gibi kaynak israfına da sebep olunacaktır. Umarım siyaset bu işe karışmaz. Liyakati olmayan kimselerin işe alınmasını dayatmaz. Umarım bakanlık ehil olmayan kimselerin atanmasına imza atmaz. Yine liyakati olmayan kimseler bu işe talip olmaz. Umarım haksızlık yapılmaz, yapılacak bir haksızlık milyonlarca Vanlının kul hakkına girer. Affı da yoktur" ifadelerini kullandı.

Van Bölge Gazetesi: Hacı Yılmaz

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER