İpekyolu’ndaki hayvanlar için sıcak barınak…

İpekyolu Belediyesi, vatandaşları belediye hizmetleriyle buluşturmanın yanı sıra hayvanlara yönelik çalışmalarını sürdürüyor.

İpekyolu’ndaki hayvanlar için sıcak barınak…

Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü bünyesindeki ekipler, belediyeye ait atölyelerde kendi tasarımları olan kulübeleri yaparak, ilçe sınırlarında farklı noktalara konumlandırılıyor.

İlçe sınırlarındaki muhtelif alanlara bırakılan kulübeler, sokakta yaşayan hayvanların yaz aylarında bunaltıcı sıcaklara, kış aylarında ise çetin soğuklara karşı rahatlıkla sığınacağı bir yuvayı oldu.

İpekyolu Belediyesi bu çalışmasıyla sokak hayvanlarının sıcak bir yuvada hayata tutunmasını sağlıyor.

Ekipler ayrıca kulübe kenarlarına mama ve su bırakarak sokak hayvanlarının barınma ihtiyaçlarının yanı sıra beslenme ve su ihtiyaçlarını da karşılıyor.Van Bölge Gazetesi Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 10 Eylül 2022, 13:15
YORUM EKLE
YORUMLAR
Hayvansever, cansever
Hayvansever, cansever - 2 yıl Önce

KIŞ GELMEDEN EN GEÇ EKİME KADAR BU TARZ BARINAKLARDAN 500 ADET OLUŞTURULARAK VAN'IN KENAR SEMTLERİNDEKİ 20 NOKTAYA KONULSUN. 13 İLÇEDE BUNLARDAN İKİ BİN ADET YAPILIP 13 İLÇEDE DE ŞİMDİ VE BUNDAN SONRASI İÇİN KULLANILABİLİR. BU NOKTALARA HER GÜN ÜÇ DEFA MAMA, YİYECEK ARTIKLARI, SAKATAT VS. GİBİ YİYECEKLER BIRAKILSIN. BÜTÜN SOKAK HAYVANLARI BURALARA TOPLANARAK DÜZENLİ BESLENİLİRSE BU BARINAKLARA ALIŞIRLAR. ŞEHİRDEKİ RİSK DE EN AZA İNER. AYRICA BURALARDAKİ HAYVANLARA DÜZENLİ VETERİNER KONTROLLERİ DE YAPILIR. KISIRLAŞTIRMALAR YAPILIR. LÜTFEN SOKAK HAYVANLARINA VBB VE 13 İLÇE BELEDİYESİ DAHA PROFESYONEL ŞEKİLDE SAHİP ÇIKSIN. BUNLAR DA CANDIR. BUNLAR DA HASTALANIR, ACIKIR, YARALANIR, ÜŞÜR VS. O HALDE BÜTÜN TEDBİRLER ALINSIN.

SIRADAKİ HABER