İpekyolu’nda yarıyıl şenlikleri

İpekyolu Belediyesi, yarıyıl tatilinde çocuklar için atölyelerden, çocuk oyunlarına, konserlerden, gösterilere birbirinden renkli etkinliklerle dolu bir şenlik hazırladı. Çocuklar ve ailelerinin de katılabileceği şenlikler 22 Ocak - 6 Şubat tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

İpekyolu’nda yarıyıl şenlikleri

Belediye tarafından yürütülecek şenlikler, üç müdürlük tarafından belirli tarihler aralığında düzenlendi.

Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından organize edilen şenlikler Van Devlet Tiyatrosu, Berivan Kültür ve Sanat Merkezi ve Büyükşehir Kültür Merkezi’nde hizmet verecek.

24 Ocak – 3 Şubat tarihleri arasında düzenlenecek olan etkinliğin detayları şöyle;

24 Ocak Pazartesi Van Devlet Tiyatrosu Kayıp Masallar adlı tiyatro gösterimi

25 Ocak Salı Van Devlet Tiyatrosu Peter Pan, Nasreddin Hoca, Hacivat Karagöz tiyatro gösterimi

26 Ocak Çarşamba Büyükşehir Kültür Merkezi Peter Pan, Nasreddin Hoca, Hacivat Karagöz tiyatro gösterimi

27 Ocak Perşembe Berivan Kültür ve Sanat Merkezi Çocuk Bando ve Sevimli Benciller müzik dinletisi ve tiyatro gösterimi

29 Ocak Cumartesi Berivan Kültür ve Sanat Merkezi film gösterimi

31 0cak Pazartesi Van Devlet Tiyatrosu Kayıp Masallar adlı tiyatro gösterimi

01 Şubat Salı Van Devlet Tiyatrosu Peter Pan, Nasreddin Hoca, Hacivat Karagöz tiyatro gösterimi

03 Şubat Perşembe Büyükşehir Kültür Merkezi Sihirbaz ve Çocuk Bandosu şeklinde.

11.00 – 14.00 saatleri arasında düzenlenecek olan şenliğe tüm öğrenciler aileleri ile katılabilir. Etkinlikler boyunca katılım sağlayacak tüm çocuklara da çeşitli ikramlar yapılacak.

İpekyolu Belediyesi’nin yarıyıl şenlikleri kapsamında faaliyet gösteren bir diğer müdürlüğü ise Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü oldu.

Bostaniçi Eğitim Köşkü’nde 24-28 Ocak tarihleri aralığında hafta içi her gün saat 13.00’de başlayacak şenliklerde çocuklara kukla yapımı, magnet tasarlama, parti maskesi tasarlama ve karaoke gibi eğlendirici hizmetler sunulacak. Ayrıca katılım sağlayan tüm öğrencilere de sürpriz hediyeler verilecek.

Öğrencilerin yarıyıl tatillerini dolu dolu geçirmelerini hedefleyen İpekyolu Belediyesi, yarıyıl şenliklerinde Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü tarafından da öğrenciler için Buz Pateni Pisti’nde kayma olanağı sağlıyor. 22 Ocak – 6 Şubat tarihleri arasında 10.00 – 17.00 saatleri arasında karnesiyle birlikte İpek Park’taki Buz Pateni Pisti’ne giden her öğrenci uzman eğitmenler eşliğinde kayarak tatilin keyfini doyasıya yaşayacak.

“TÜM ÖĞRENCİLER BİZLERİN GELECEĞİ”

Yarıyıl şenlikleri ile ilgili bir açıklamada bulunan İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili İhsan Emre Aydın, “Öğrencilerimizin ne kadar emek verdiklerini, ne kadar yorulduklarını hepimiz gözlemleyebiliyoruz. Özellikle sabahın erken saatlerinde soğuk kış şartlarında eğitim ve öğretim için yollara düşen öğrencileri gördükçe onlara dolu dolu bir yarıyıl şenliği hizmeti vermeyi planladık. Müdürlüklerimizle birlikte koordineli olarak ilçe sınırlarının tamamında etkinlikler düzenledik. Üstelik bunların tamamı ücretsiz. Öğrencilerimiz bizlerin yarınları ve geleceği… Bu güzel tatil günlerini doya doya sağlıklı ve bilinçli bir şekilde geçireceklerine inanıyorum. Tüm öğrencilerimize keyifli tatiller diliyorum” dedi.

İpekyolu Belediyesi’nin düzenlemiş olduğu yarıyıl şenlikleri 6 Şubat 2022 tarihinde son bulacak.Van Bölge Gazetesi Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 22 Ocak 2022, 17:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29