İpekyolu’nda prestij sokak sayısı artıyor

İpekyolu Belediyesi projeleri ile adından söz ettirmeye devam ediyor. “Marka bir İpekyolu inşa ediyoruz” projeleri kapsamında, çarşı merkezinde bulunan 280 metre uzunluğundaki Hacı Osman Sokak yeniden dizayn ediliyor.

İpekyolu’nda prestij sokak sayısı artıyor

Şerefiye Mahallesinde yer alan Hacı Osman Sokağı kısa bir süre önce projelendiren İpekyolu Belediyesi, yaz aylarının gelmesiyle adı geçen sokağın proje aşamasından, yapım aşamasına geçme hazırlıklarını yapıyor.

Yaptıkları tüm projelerde alt yapı çalışmalarına özen gösterdiklerini belirten İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Sinan Aslan, projenin tamamlanmasıyla İpekyolu sakinlerinin gezip dinlenebilecekleri, kaliteli bir sokağa daha kavuşacağını ifade etti. Başkan Vekili Aslan, “Kentimizin gelişimi ile ilgili kararlar alırken Mahalle muhtarlarımızın, esnaflarımızın ve diğer vatandaşlarımızın görüş ve önerileri doğrultusunda çalışmalarımızı başlatıyoruz.  Çalışmalarımızda harcadığımız paranın her kuruşunun, vatandaşlarımızın cebinden çıktığının bilinciyle hareket ederek, projelerimizi sağlam temellere ve ihtiyaçlara göre yapılandırıyoruz. Tüm bu nedenlerden dolayı ileride, elektrik sorununun olmaması için elektrik dağıtım firması, Su ve kanalizasyon için VASKİ, telefon ve internet iletişimi için Türk Telekom gibi alt yapı kuruluşlarıyla irtibat halindeyiz. Alt yapı sorununu giderdiğimiz sokaklara girip, çalışmalarımıza öyle devam ediyoruz. Projelerimizle Van’ın Cadde ve Sokakları yenilenerek, kentimizde büyükşehir havası esecektir. Çalışmamızın tamamlanmasıyla yıllardır ihmal edilen Hacı Osman Sokağımız, İnşallah pırıl pırıl bir hale gelecektir” dedi.  

“PROJE HACI OSMAN SOKAĞI İLE SINIRLI DEĞİL”

Sokak yenileme çalışmalarının sadece Hacı Osman Sokağı ile sınırlı kalmayacağını, kentin pek çok noktasında benzer özellikler taşıyan, sokak yapım projelerinin mevcut olduğunu belirten Belediye yetkilileri, projenin kapsamı ile ilgili şu bilgilere yer verdi; Çarşı merkezinde 280 metre uzunluğundaki projede yol ve kaldırım düzenlemesi, dekoratif aydınlatma, otopark cepleri ve oksijen deposu ağaç, çiçek ve çimlerin yer alacağı peyzaj düzenleme çalışması yapılacak.

Güncelleme Tarihi: 11 Haziran 2021, 14:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29