İpekyolu ve Tuşba'ya modern hükümet konağı

Van'ın İpekyolu ve Tuşba ilçelerine modern hükümet konağının kazandırılması için çalışmalar devam ediyor. Eski Bayındırlık binası yerinde yapımı devam eden İpekyolu Hükümet Konağı 4 kattan oluşurken, Tuşba Belediyesi yanında yapımı süren Tuşba Hükümet Konağı ise 3 kattan oluşacak.

İpekyolu ve Tuşba'ya modern hükümet konağı

Kamu yatırımlarına ara vermeden devam eden Van Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı, İpekyolu ve Tuşba ilçelerine moderne kaymakamlık binası kazandırıyor.

Van'ın İpekyolu ilçesinde eski eski Bayındırlık binası yerinde 1 bin 960 metrekare alan üzerinde yapımı devam eden modern hükümet konağı, 4 kattan oluşacak. Yine Tuşba Belediyesi yanında yapımı süren Tuşba Hükümet Konağı ise 3 kattan oluşacak.

Yeni Hükümet Konaklarının tamamlanmasıyla beraber, birçok birimin tek çatı altından hizmet vermesi bekleniyor. Modern binaların tamamlanması ile vatandaşın hizmete tek bir yerden kolay ulaşması suretiyle zamandan kazanılması, kamu hizmetlerinin daha etkin ve verimli sunulması hedefleniyor.

İpekyolu ilçesine kazandırılacak olan modern ve son teknolojik altyapıya sahip yeni hükümet konağında, vatandaşların rahatı için gerekli olan her şey düşünülerek 4 kattan inşa edilirken, Tuşba hükümet konağı ise 3 kattan oluşacak.

Modern hükümet konağı bünyesinde çok amaçlı konferans ve toplantı salonu, oto park alanı, tören alanı, engelli ve yaşlı vatandaşlar için asansör de bulunacak. Hükümet konağı tamamlandığında, farklı yerlerde hizmet veren kurumlar tek çatı altına alınacak ve böylece vatandaşlara günümüz şartlarına uygun modern bir kamu hizmeti sunulacak.

Bu kapsamda Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı, temeli atılan İpekyolu ve Tuşba hükümet konaklarının inşaat alanında inceleme yaparak yetkililerden bilgi aldı.

Vali Balcı çalışmaları yerinde inceledikten sonra yaptığı açıklamada, "İpekyolu ve Tuşba hükümet konaklarının inşaatları başladı. Valilik binamızın da inşaatına başlıyoruz. Yeni hükümet konaklarımızda vatandaşlarımız kamu hizmetlerini daha güzel bir ortamda ve etkin şekilde alacak. Güzel Van'ımıza hayırlı uğurlu olsun" ifadelerini kullandı.

VAN BÖLGE GAZETESİ: NECAT TEYFUN

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER