İpekyolu ADEM’den yılsonu sergisi

Van’ın İpekyolu Belediyesi bünyesindeki Aile Destek Merkezleri (ADEM) tarafından yıl sonu sergisi düzenlenirken, okuma yazma kursu gören kadınlar ile kursiyerler, düzenlenen mezuniyet töreni ile diplomalarını aldılar.

İpekyolu ADEM’den yılsonu sergisi

Mezuniyet törenine AK Parti Van Milletvekilleri İrfan Kartal ile Abdulahat Arvas, İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan V. İhsan Emre Aydın, İpekyolu İlçe Protokolü, İpekyolu Belediye Başkan Yardımcıları ve birim müdürleri ile çok sayıda vatandaş katılım sağladı.
Mezuniyet töreninde bir konuşma yapan İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan V. İhsan Emre Aydın, "Hem kaymakamlık hem de belediye bünyesinde açılan birçok kursumuz var. Kadın Aile Müdürlüğümüz tarafından 30 ayrı kursta yaklaşık 8 bin 500 kursiyer bu sene içerisinde mezun oldu. Resim, müzik, çocuk kreşi, trikotaj, tekstil ve süs eşyaları gibi birçok alanda kurslarımız var. Kadınlarımıza hizmet vermeye, onlara yönelik kurslar açmaya devam edeceğiz. ‘Kadınlar mutluysa, erkekler mutludur’ diyoruz. Hem belediye hem kaymakamlık olarak bu yönde faaliyetlerimiz hızla devam ediyor. Kurs sayılarımız artacak ve bu kurslar sayesinde İpekyolu’na yeni mekanlar kazandıracağız. Bu kurslar sayesinde kadınlar hem yeteneklerini artırıyorlar, hem dışarda çalışma imkanı buluyorlar, hem internetten satış yapma imkanı buluyorlar ve en önemlisi sosyalleşiyorlar, hoşça vakit geçiriyorlar. Topluma faydalı işler yapıyorlar. Ben buradan bütün kursiyerlerimizi tebrik ediyorum.” dedi.
Sergide konuşan AK Parti Van Milletvekili Abdulahat Arvas ise Van’da İpekyolu Belediyesi ve Kaymakamlığı’nın güzel çalışmaları olduğunu vurgulayarak, “İpekyolu ilçemizde üç tane olan Aile Destek merkezlerimiz inşallah önce 8’e, sonra 11’e tamamlanacak. Bütün mahallelerimizde kadınların yoğun bir ilgisi var. Emeği geçen herkesi kutluyorum.” ifadelerini kullandı.
AK Parti Milletvekili İrfan Kartal ise böylesine birgün için İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan V. İhsan Emre Aydın'a ile emeği geçenlere teşekkür ederek, "Serginin tamamını gezdik kursiyerler çok güzel eserler ortaya çıkarmışlar. İnşallah bu emekleri sadece burayla sınırlı kalmayıp Ülke çapında da temsil edilir. Van'ın yararına olan  bütün işleri yakından takip ediyoruz. Çok teşekkür ederiz.Başarılarınızın devamını diliyoruz." dedi.
Mezuniyet töreninde kursiyerlerin yıl boyunca üretmiş oldukları el emeği ürünler de sergilendi.
Canlı müzik dinletisi ve çeşitli gösterilerle desteklenen mezuniyet gösterisi kurdele kesimi ve kursiyerlere sertifikalarının takdim edilmesini ardından hatıra fotoğraf çekimi ile son buldu.Van Bölge Gazetesi Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 17 Eylül 2022, 11:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER