İlhan’dan Van’da tamamlanmayan imar ve alt yapı çalışmalarına eleştiri

Saadet Partisi Van İl Başkanı Özay İlhan, Van’da uzun süredir bitirilemeyen imar, altyapı, yol, kaldırım ve refüj çalışmalarının biran önce tamamlanması gerektiğini belirterek, yerel yöneticilerin bu konuda daha dirayetli davranmasını istedi. İlhan, yapılacak çalışmaların da uzun vadeli olması gerektiğinin altını çizdi.

İlhan’dan Van’da tamamlanmayan imar ve alt yapı çalışmalarına eleştiri

İl Başkanlığında düzenlenen basın toplantısında konuşan Saadet Partisi Van İl Başkanı Özay İlhan, Van’da yapılan altyapı, yol, kaldırım, refüj ve peyzaj çalışmaları nedeniyle şehrin birçok noktasında trafiğin felç olduğunu, yolların delik, deşik hale geldiğini ifade etti.

Özellikle son zamanlarda yapılan yol, kaldırım ve çevreye yönelik çalışmalarda mevcut yeşil alan ve ağaçlarında yok olduğuna şahitlik ettiklerini ifade eden İlhan, yapılan çalışmaların birçok noktada aynı anda olması nedeniyle şehir trafiğinin çekilmez hale geldiğini, yolların köstebek yuvasına döndüğünü vurguladı.

“RUHSATLARLA İLGİLİ YAŞANAN SIKINTILAR BÜYÜK PROBLEMLER YAŞAMASINA SEBEP OLACAKTIR”

Kent genelinde tamamlanmayan çalışmalara eleştirilerde bulunan İlhan, “Saadet Partisi Van İl Başkanlığı olarak bu hafta ki gündemimiz Van’da bir klasik haline gelmiş olan ve bir türlü bitirilemeyen imar, alt yapı, yol, kaldırım ve refüj çalışmalarıdır. Van Büyükşehir Belediyesi, İpekyolu Belediyesi ve bazı kurumlar tarafından yapılan altyapı, yol, kaldırım, refüj ve peyzaj çalışmaları nedeniyle şehrin birçok noktasında trafik felç olmuş yollar delik deşik hale gelmiş durumdadır vatandaşlar her gün evlerine farklı yollardan gitmek zorunda kalmaktadır. Van’ın bir türlü bitmeyen imar problemi, bir bölgeye 7-8 kat verilirken yanı başına 3-4 kata izin verilmesi nedeniyle oluşan haksız uygulamalar, hali hazırda da ruhsatlarla ilgili yaşanan sıkıntılar şehrimizin gelecekte büyük problemler yaşamasına sebep olacaktır” dedi.

“ÇALIŞMALARININ İVEDİLİKLE TAMAMLANMASI ADINA YETKİLİ MERCİLERİN İŞLERİNİ HIZLANDIRMASINI TALEP EDİYORUZ”

Yapılan yol, kaldırım ve çevreye yönelik çalışmalarda mevcut yeşil alan ve ağaçlarında yok olduğunu ileri süren İlhan, “Van, ülkemizde ormanı olmayan şehirlerin başında gelmektedir. Özellikle son zamanlarda yapılan yol, kaldırım ve çevreye yönelik çalışmalarda mevcut yeşil alan ve ağaçların da yok olduğunu şahidiz. Yapılan çalışmaların birçok noktada aynı anda olması nedeniyle şehir trafiği çekilmez hale gelmiş yollar köstebek yuvasına dönmüştür. Maraş caddesinde yapılan refüjlerde, yapılan işin nasıl ve nedenli kötü halde yapılabileceğinin göstergesidir. Harcanan bunca paranın heba edildiğini, yapılan işlerin boşa gittiğini, gelişe güzel projelerin yakında yeniden değişebileceğini de görmekteyiz. Saadet Partisi Van İl Başkanlığı olarak kentimizin merkezine, insan ve çevrenin konulduğu 50-100 yıllık imar planının yapılarak hayata geçirilmesi gerektiğini, devam eden yol, kaldırım, refüj vs. çalışmalarının ivedilikle tamamlanması adına yetkili mercilerin işlerini hızlandırmasını talep ediyoruz” diye konuştu.

Van Bölge Gazetesi: Hacı Yılmaz

Güncelleme Tarihi: 04 Eylül 2021, 14:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29