İlhan: Ülkemiz, ekonomik açıdan kötüye gidiyor

Saadet Partisi Van İl Başkanı Özay İlhan, ülkenin son zamanlarda içinde olduğu ekonomik tabloya dikkat çekerek, Türk Lirası'nın değer kaybettiğini vurguladı. Siyasi liderlerin kullandığı dilin sertliğine de işaret eden Başkan İlhan, "Başta iktidar partisinin temsilcileri olmak üzere her siyasi partiyi temsil eden kişiler siyaset dilini yumuşatmalıdır. Çünkü ülkenin normalleşmesi için bu şart" ifadelerini kullandı.

İlhan: Ülkemiz, ekonomik açıdan kötüye gidiyor

Saadet Partisi Van İl Başkanı Özay İlhan, haftalık olarak kent ve gündemli ilgili yaptığı basın toplantılarını devam ettirdi.

"EKONOMİK TABLO HER GEÇEN GÜN KÖTÜYE GİTMEKTEDİR"

Ülkede ekonomik açıdan büyük sıkıntılar yaşandığını, Türk Lirası'nın değer kaybettiğini ifade eden Saadet Partisi Van İl Başkanı Özay İlhan, "Bugün itibariyle; Dolar 9,30, Euro 10,75, altının gramının 530 Türk lirası olduğu yeni Türkiye'ye hoş geldiniz. Bir zamanlar dolar 1 TL olacak diyen jöleli yiğitlerin danışmanlık yaptığı ülkemizde 2015 Mart ayında dolar 2,50'yi geçince alanı ekonomi olan en yetkili isim dolar alan yaya kalır diye konuşmaktaydı. Bugün asıl sorunumuz dolar, euro, altının yükselmesi değil, tüm paralar karşısında değer kaybeden Türk lirasının değersizleşmesi ve vatandaşımızın alım gücünün düşmesidir. İktidarın tuzu kuru yetkilileri her zaman ve her yerde vatandaşımızla dalga geçmekte yok ekim eylülden, kasım ekimden daha iyi olacak masalları anlatmaktadırlar. Amerika, Almanya, İngiltere bizi kıskanıyor, 'dolarla mı maaş alıyorsunuz' diye adeta insanımızla alay etmektedirler. Motorin, benzin, LPG, doğalgaz, kömür fiyatları an ve an yükselmekte yaşamımızın olmazsa olmazı gıda fiyatları her geçen saniye artmaktadır. Türkiye'nin dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasında olacağının vaadinde bulunanlar bugün itibariyle büyük ekonomiler sıralamasında ülkemizi 21. sıraya geriletmişlerdir. Birçok işyeri sahibi çek senet ödemelerini yapamamakta icralık duruma düşmektedir. Ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik tablo her geçen gün kötüye gitmektedir. Saadet Partisi Van İl Başkanlığı olarak tüm yetkilileri ülkemizin içinde bulunduğu sıkıntıları görmeye ve ekonomimizi iyileştirecek adımları atmaya davet ediyoruz" ifadelerini kullandı.

"TÜRKİYE'NİN NORMALLEŞMESİ GEREKİYOR"

Parti binasında yapılan basın açıklamasının ardından soruları yanıtlayan Saadet Partisi İl Başkanı Özay İlhan, Türkiye'de bugün bir kutuplaşma üzerinden, iktidarın muhalefeti adeta yok etme, kendisine muhalefet olan kitleleri terörize etme gibi bir derdi olduğunu anlattı.

Başkan İlhan, "Bugün ülkemizde günlük bin 250 insan vefat etmektedir. Günlük ortalama bin 250 insana da terör damgası vurulan bir ülkedeyiz. Dünyanın neresinde olursa olsun, bir ülkede her gün bu kadar insan terörist olursa, o ülke ayakta kalamaz. Bizim mahkemelerimizde maalesef günlük bu kadar insan hakkında dava açılmaktadır. Bu da ülkemizin içerisinde bulunduğu sıkıntılı durumun en büyük göstergesidir. Türkiye'nin normalleşmesi gerekiyor. Bugün ekonomik anlamda güçlü olan, ülke ekonomisinden pay alan %20'lik Türkiye'nin %47,5'luk gelirinin sahibidir. Eğer biz bunu %10'a indirirsek, %10'luk zengin kesimin geliri emin olun %30'un üzerinde. En tabandaki %20'nin geliri de %5,9'dur. Aradaki uçurum, tam tamına 8 kattır. Bunun yanında Türkiye'de bugün Ak Parti ve ortanca ortaklarından ibaret olan iktidar bloğu, karşı da bir muhalefet bloğu var. Türkiye ekonomiyi düzeltmek istiyorsa, Cumhurbaşkanının yapacağı ilk Türkiye'deki belli başlı partilerin liderleriyle bir araya gelmelidir. Bu yapılırsa, dolar, altın, Euro düşer. Ülkeye bir normalleşme gelir. İnsanların birbirine olan bakışı değişir. Kimse bu ülkenin düşmanı değil. Bu ülkede yaşayan herkes ailesiyle, çevresiyle, yakınlarıyla, eşiyle, dostuyla huzurlu bir ülkede yaşama derdinde olan insanlardır. Dünyanın hiçbir yerinde, hiçbir anne, hiçbir baba evladını kötü bir iş yaparak anılmasını istemiyor" şeklinde konuştu.

"ÜNİVERSİTELİ İŞSİZLER ORDUSU OLUŞTURULDU"

Sorun ve sıkıntıların söylemle değil, eylemle çözülebileceğini dile getiren Başkan İlhan, "Bugün birçok insan mağdur edilmiş durumdadır. Bugün bu ülke bir genç üniversiteyi kazanıp, bir umutla öğretmen olup, atanamıyorsa bu bir mağdurdur. 50 tane, 100 tane eğitim fakültesi olmasın. 20 tane olsun. Bırakın insanlar doğduğu yerde yaşasın. Bugün çiftçiye, tarım yapacak insana, ineği sağabilecek kişiye, koyunu güdecek hayvancıya da ihtiyaç var. Bugün sanayide çalışacak insanlara da ihtiyacımız var. Bugün restaurantta bulaşığı yıkayacak kişilere de ihtiyacımız var. Bugün iktidar her gün üniversite açtı, üniversiteli işsizler ordusunu oluşturdu. Üniversite mezunu insanlar 23-24 yaşından sonra da hayata dönük bir şey de öğrenemedi. Bunu sıkıntısını ülke olarak hep birlikte yaşıyoruz. Bu gençlerin gururuyla da oynuyoruz. Bugün insanların hayalleriyle oynandı. Yetmedi 15 Temmuz halen bilinmeyen bir denklem olarak kenarda duruyor. Halen 15 Temmuz'un gerçek faillerinin tam anlamıyla yargılanmadığı, fakat 15 Temmuz nedeniyle dağın başında öğretmenlik yapan, legal olan bankaya 15 kuruş yatırdı diyen, yine devletin izniyle açılmış bir sendikaya sadece üye olduğu denilen birçok insan mahkemelerden beraat ettiği halde, işine dönemiyor. Mezun olan ve devletten aldığı kredi borcunu ödeyemeyen öğrenciler var. Bu paraların üzerine her geçen gün faiz bindiriliyor. Bu gençler üniversiteyi bitirmiş, hem işsiz hem de devlete 30-40 bin TL borçlu. Bunlar bir sorundur. Bunları çözmek Cumhurbaşkanının iki dudağının arasındadır. Adalet anlamında adım atılırsa, toplumun normalleşmesi adına adım atılırsa, ülkeye güven gelir, ekonomi de kendiliğinden rayına girer. Adaletin olmadığı bir ülkede ekonomik denge, iç huzur, işte barış olmaz. Ailelerin içerisinde de huzur olmaz. Herkes birbirine düşman gözü ile bakar. Bugün geldiğimiz noktada eğer sokakta, insanlar artık mutsuz olarak yürüyorsa, bunu görmesi gereken bir Cumhurbaşkanı, bir meclis, milletvekilleri var. Bu sorunun mutlaka çözülmesi gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Van Bölge Gazetesi: Necat Teyfun

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER