İlhan: Tekdüze bir yönetim var

Saadet Partisi Van İl Başkanı Özay İlhan, Van Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan hizmetleri ve belediyenin ne kadar borcunun olduğunun açıklanmasını istedi. Van'da uzun yıllardır hem belediye anlamında, hem diğer anlamda tekdüze bir yönetimin mevcut olduğunu söyleyen Başkan İlhan, buna rağmen birçok işin neticelenmediğini söyledi.

İlhan: Tekdüze bir yönetim var

Haftalık olarak kent ve ülke gündemiyle ilgili basın toplantılarını sürdüren Saadet Partisi Van İl Başkanı Özay İlhan, bu hafta Van Büyükşehir Belediyesi'ni gündeme taşıdı. Van Büyükşehir Belediyesi'nin ne kadar borcunun olduğunun açıklanmasını isteyen Başkan İlhan, kentteki önemli sorunlara dikkat çekti.

Van'daki sorun ve sıkıntıları basın toplantıları ile gündeme getiren Saadet Partisi'nin bu haftaki gündeminde, Van Büyükşehir Belediyesi vardı. Van'ın Türkiye'nin en yoksul 3 şehrinden biri olduğunu, Türkiye'de genç işsizlik oranında zirvede olan bir şehir olduğunu belirten Başkan İlhan, bölgede en yüksek doğum oranına sahip olan Van'ın göç almasına rağmen nüfusunun azaldığını söyledi.

"VAN TÜRKİYE'NİN EN YOKSUL 3 ŞEHRİNDEN BİRİDİR"

Başkan İlhan parti binasında yaptığı açıklamada Van Büyükşehir Belediyesi yetkililerine şu soruları yöneltti, "Van Büyükşehir Belediyesi 2022 yılı zarfında hangi hizmetleri yapmıştır? 2022 yılı başında Van Büyükşehir Belediyesinin toplam ne kadar borcu vardı? Bu borçların ne kadarı ödendi? 2023 yılına Van Büyükşehir Belediyesi ne kadar borçla girecek? Van'ın en işlek caddesinde bulunan Van Büyükşehir Belediyesine ait Van City AVM yapıldığı günden bugüne atıl vaziyette durmaktadır. Milyonlarca para harcanan Van City AVM 2023 yılında da atıl vaziyette durmaya devam mı edecektir? Van Büyükşehir Belediyesi çok katlı otoparkı uzun yıllardır Otoparktan AVM'ye dönüşümler yaşamış milyonlarca para harcanmıştır hali hazırda atıl vaziyette durmaktadır. 2023 yılında da aynı şekilde mi kalacaktır? Van Türkiye'nin en yoksul 3 şehrinden biridir. Van Büyükşehir Belediyesi olarak 2022 yılında yoksullukla mücadele için ne gibi çalışmalar yaptınız? 2023 yılında yoksulluğu azaltmak için hangi çalışmaları yapmayı planlıyorsunuz? Saadet Partisi Van İl Başkanlığı olarak Van Büyükşehir Belediyesini her konuda kamuoyunu aydınlatmayı ve 2022'de yapılanları, 2023 yılında yapmayı planladıkları hizmetleri açıklamaya davet ediyoruz" dedi.

"VAN'DA İŞLER DOĞRU DÜZGÜN YAPILMIYOR"

2022 yılında ve öncesinde Van'da yap-boz belediyeciliğinin kentte devam ettiğini söyleyen İlhan, "9 aydır yeni Valimiz görevde. Onun öncesinde Van Büyükşehir Belediyesi'nde Mehmet Emin Bilmez öncülüğünde birkaç adım atıldı. Birisi millet parkı, birisi de tekel binası olmak üzere. Tekel binası yapıldı, güzel bir şekilde restore edildi. Ardından içinde birçok şeyin talan edildiğini, dışında yeniden yazıların yazıldığını gördük. Millet parkının akıbetini merak ediyoruz. İnşallah orası da atıl duruma gelmez. 2022 ve öncesindeki Mehmet Emin Bilmez döneminde, yapboz belediyeciliği ilimizde devam etti. Özellikle Maraş Caddesi'nde ve farklı caddelerde asfaltlar, kaldırımlar kaldırılarak değiştirildi. Sadece eski Van Devlet Hastanesi'nin olduğu yerden Akköprü'ye bir yol açıldı. Onun dışında bazı bölgelerde asfalt çalışmaları yapıldı ama gözle görülür somut çözüm olmadı. Bu son 9 aylık süreçte de Van'da herhangi bir somut çözüm olmadığına şahidiz. Van Büyükşehir Belediyesi tarafından 10 yıl önce yapılan çok katlı otopark binası 10 yıldır ilin gündemini meşgul etmektedir. Bina ilk olarak otopark olarak yapıldı.  Ardından AVM'ye dönüştürüldü ve bir sürü para harcandı. Ardından tekrar otoparka dönüştürüldü ve şu anda atıl durumda bekliyor. Cumhuriyet Caddesi üzerinde yine Van City AVM atıl olarak durmaktadır ve trilyonlarca para buralara harcandı. Daha öncesine gidersek, Van'da bir iş ya başlanır yarım bırakılır, ya konuşulur hiç yapılmaz, yada yapılır, yapıldıktan sonra çürümeye terk edilmiş vaziyette bırakılır. Bunun en son örneği Tekel Binası'dır" diye konuştu.

"VAN TÜRKİYE'NİN EN YOKSUL 3 ŞEHRİNDEN BİRİDİR"

Adliye Lojmanları, Çevre Yolu gibi yatırımların da bir türlü tamamlanamadığına dikkat çeken Başkan İlhan, "Van özellikle 2011 depreminin ardından, TOKİ'lerin bitmesiyle birlikte her alanda bilinçli bir şekilde adeta bir politika uygulanıyor. Ya hizmet yapılmıyor, ya yapılan hizmetler yarım bırakılıyor, yada yapılıp bozuluyor. Geldiğimiz noktada somut bir çözüm yok. Elbette bu süre zarfında bazı işler yapılıyor. Doğrudan temin yoluyla ihaleler açılıyor. Kendi çevrelerindeki, yandaşlarını göre ihaleler açıyorlar. Bunların da para kazanması sağlanıyor. Çeşitli işler yapılıyor. Bu süreçte güzel işler de yapılmışsa, biz bunları takdir ediyoruz. Ama Van uzun yıllardır hem belediye anlamında, hem diğer anlamda tekdüze bir yönetim var. Buna rağmen birçok iş neticelenmemiş durumdadır. Van özellikle son 2 yıldır göç veren bir şehir olmuştur. Her alanda ve her anlamda son sıralardadır. Bugün yaşanabilirlik endekslerinde olsun, TÜİK'in açıkladığı gelişmişliklerde olsun Van sonlardadır. Van Türkiye'nin en yoksul 3 şehrinden biridir. Türkiye'de genç işsizlik oranında zirvede olan bir şehirdir. Normal işsizlikte yine zirvede olan bir şehirdir. Van su parasını ödeyemeyen 30 bine yakın su abonesinin olduğu bir şehirdir. O yüzden her geçen daha da geriye gitmektedir. Son 2 yıldır ciddi anlamda göç vermektedir. Van en yüksek doğum oranına sahip 4 ilden biridir. Buna ve göç almasına rağmen Van'ın nüfusu azalmaktadır. Bu da Van'a dair umutların aslında tükendiğinin göstergesidir. Bunda da en büyük pay mevcut iktidarın ve mevcut iktidarın gerek ildeki yöneticilerinin, gerek milletvekillerini ve gerekse atadığı yöneticilerinden kaynaklıdır" ifadelerini kullandı.

Haftalık basın toplantısında İpekyolu İlçe Başkanı Vahit Uce ve Muradiye İlçe Başkanı Kutbettin Durmaz da yer aldı.

Van Bölge Gazetesi: Hacı Yılmaz

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER