HÜDA-PAR'ın gündeminde ulaşım sorunu ve artan kira zamları vardı

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Van İl Başkanlığı her hafta olduğu gibi bu hafta da kentte yaşanan sorunları gündeme taşıdı. HÜDA PAR Van İl Başkan Yardımcısı Faruk Tasan, bu hafta kentte yaşanan trafik sorunu ve kira sorunlarıyla alakalı açıklamalarda bulundu.

HÜDA-PAR'ın gündeminde ulaşım sorunu ve artan kira zamları vardı

Van'da yaşanan sorunları ve bu sorunları çözüm önerileriyle gündeme taşıyan Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Van İl Başkanlığı, bu hafta kentte ulaşımda ve kira artışında yaşanan sorunu gündeme taşıdı.

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Van İl Başkanlığı'nda düzenlenen basın açıklamasını okuyan Başkan Yardımcısı Faruk Tasan, kentte ciddi bir denetimsizliğin söz konusu olduğunu ifade etti.

"YOLCULARI ÜST ÜSTE BİNERCESİNE ARAÇLARA BİNDİRMEK İNSANİ DEĞİL"

Kentteki toplu taşıma araçlarının tıka basa yolcu aldığına dikkat çeken Tasan, "Şehir içi ulaşım araçları  sarı minibüsler ve hat minibüsleri ayakta duran yolcu sayısından fazla yolcu aldığı için hem insanların yetişmesi gereken yerlere zamanında yetişememesine hem de yolcular arasında sıkışma ve ezilmelere yol açmaktadır. Daha fazla kar etmek için adeta yolcuları üst üste binercesine araçlara bindirmek insani olmadığı gibi maalesef bu konuda da bir denetim söz konusu değildir. Ayrıca belediyeler tarafından verilen yaşlı kart sahipleri yol ücretini ödemelerine rağmen maalesef soförlerin yaşlıları gördüğü halde araçlara almamalarına çoğumuz şahit olmuşuzdur. Bunun yakışık bir durum olmadığını hatırlatma gereği bile duymuyoruz. Her birimizin babası dedesi ve nenesi olma olasılığı yüksek olan bu insanları o güneş altında bekletme insani ve vicdani bir durum değildir. Türkiye'de nüfus yoğunluğu bakımından 19. büyük ili olmasına rağmen çevre yolunun olmaması ve her gelen valinin ilk uğradığı yer olmasına rağmen on yıla yakındır bitirilemeyen çevre yolu şehrimizdeki trafik sorunlarının ana nedeni de olmaya devam ediyor" dedi.

"TRAFİK AKIŞININ DURMA NOKTASINA GELDİĞİNİ HEPİMİZ ESEFLE SEYREDİYORUZ"

Kentte çok ucuz ve küçük paralara mal edilebilecek alt ve üst geçitler yapılmadığı için trafikte ciddi sıkışmalar ve uzun kuyruklar oluştuğunu belirten Başkan Tasan, "Özellikle ilimizin bir çok noktasında kot farkı nedeniyle çok ucuz ve küçük paralara mal edilebilecek alt ve üst geçitler yapılmadığı için trafikte ciddi sıkışmalar ve uzun kuyruklar oluşuyor. Alternatif yolların olmaması Maraş Caddesi ve Cumhuriyet Caddesi'nde belli saatlerde trafik akışı durma noktasına geldiğini hepimiz esefle seyrediyoruz. Maalesef kira son zamanların en büyük sorunu olmaya devam etmektedir devletin konutlar için belirlemiş olduğu %25 kira artış oranını hemen hemen hiç kimse uygulamıyor desek yerinde olur. Tabi yeni yollar da bulunmuş. Bununla alakalı kirasını ucuz bulan bütün ev sahipleri farklı bahanelerle eski kiracıyı çıkarıp yeni kiracı alarak fiyat güncellemesi yapmaktadır. Maalesef bundan dolayı da vatandaşlarımız ciddi manada mağdur durumda. Kiralar aldı başını gidiyor ve buna müdahale eden de yok tabi. Bu işin bütün günahı yöneticilerde mi diye sorarsanız bizce bu konuda yöneticiler kadar ev sahipleri de suçlular. Her ne kadar piyasadaki fiyatlar enflasyondan dolayı yükselsede bizlerin insani ve İslami olarak sorumluluklarımızı bilerek hareket etmek zorundayız ve İlimiz piyasa şartlarına göre fiyatları dengelememiz lazım" ifadelerini kullandı.

VAN BÖLGE GAZETESİ: HACI YILMAZ

Güncelleme Tarihi: 17 Ağustos 2023, 13:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER