HÜDA-PAR’dan vatandaşlara ziyaret

HÜDA PAR İpekyolu İlçe teşkilatı, mahalle ziyaretleri kapsamında Arıtoprak, Faruk, Karakoç köylerini ziyaret ederek, vatandaşların sorunlarını dinledi.

HÜDA-PAR’dan vatandaşlara ziyaret

HÜDA PAR İpekyolu İlçe teşkilatı, vatandaşların sorunlarını dinleme ve çözümüne yönelik çalışmaları kapsamında gerçekleştirdiği mahalle ziyaretlerini devam ettiriyor. Mahalle ziyaretleri kapsamında İpekyolu İlçesine bağlı Arıtoprak, Faruk, Karakoç köylerini ziyaret eden HÜDA PAR İpekyolu İlçe Teşkilatı vatandaşların sorunlarını dinledi.

Ziyaretler dahilinde Karakoç Mahallesi sakinlerinin tarım alanında kullanılmak üzere su sıkıntısı çektiklerini dile getiren HÜDA PAR Van İl İdare Kurulu Üyesi Ahmet Taş, Karakoç Köyünün topraklarının verimli olmasına rağmen yeteri miktarda suyun olmamasından kaynaklı elverişli tarım gerçekleştiremediklerini ifade etti.

Tarımsal açıdan susuzluğun giderilmesi için köyün su ihtiyacının karşılanması gerektiğini ifade eden Taş, “Mahalledeki vatandaşlarımızın sorunlarını dinledik. Vatandaşlarımızın temel geçim kaynağı tarım, fakat gerçekleştirebilmeleri için suya ihtiyaçları var. Karakoç Mahallemize 5 kilometre yakınında bir su kaynağı var, vatandaşlarımızın talep etmelerine rağmen herhangi bir adım atılmamış bu noktada. Geçim kaynakları tarım olan bu mahallemizin geçimini sağlayabilmeleri için yetkililer tarafından dikkate alınması gerekiyor.” dedi.

Mahalle sakinlerinin tarıma teşfik edilmesi noktasında çeşitli projelerin sunulması gerektiğini sözlerine ekleyen Taş, “Vatandaşlarımızın, bu topraklarda verimli bir şekilde tarım yapabilmeleri için birçok alanda teşvik edilmesi gerekiyor. Mazot, tohum, elektrik ve hatta arazilerinde su kuyusu açılması noktasında gerekli adımların atılması gerekiyor. Mahalle sakinlerinin şu şekilde bir önerileri de var; arazilerinde güneş enerji sistemi ile elektrik üretilmesi ve bu elektriğin çevre mahalleler dâhil birçok haneye enerji sağlayabilecekleri bir sistemin de yapılabileceğini söylemektedir. Tarımsal noktada elverişli toprağa sahip olan bu mahallelerimizde, vatandaşlarımızın tarıma teşvik edilmesi, bu tarım arazilerinin daha verimli bir şekilde kullanılması için de analiz ve eğitim seminerlerinin yapılması hem vatandaşlarımız açısından hem de kentimiz açısından önem arz etmektedir. HÜDA PAR olarak, konu ile ilgili yetkili birimlerle görüşmeler sağlayıp projelerimizi sunacağız” ifadelerine yer verdi.Van Bölge Gazetesi Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 03 Mart 2022, 16:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER