Hızır Van Projesi ekibi, 215 bin vatandaşa ulaştı

Van Valiliği tarafından ihtiyaç sahiplerinin sorunlarına kısa zamanda çözüm bulma amacıyla hayata geçirilen 'Sosyal Destek Hızır Van Projesi' 6 ayda yaklaşık 215 bin kişiye ulaştı.

Hızır Van Projesi ekibi, 215 bin vatandaşa ulaştı

Van Valiliği tarafından hayata geçirilen 'Sosyal Destek Hızır Van Projesi' çerçevesinde ekipler kapı kapı dolaşarak ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaşmaya devam ediyor.

Van Valisi Ozan Balcı'nın talimatlarıyla il merkezi ve ilçelerinde ihtiyaç sahibi vatandaşların sorunlarına kısa zamanda çözüm bulmak amacıyla 'Sosyal Destek Hızır Van' projesi hayata geçirilmişti. İl genelindeki kurumlardan 150 kişilik personelden oluşan ekipler, kapı kapı dolaşarak ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaşmaya devam ediyor.

Evleri tek tek dolaşan ekipler, ihtiyaç sahibi vatandaşları evlerinde ziyaret ederek sıkıntılarını ve taleplerini yerinde dinliyor. Ziyaret sırasında gerekli notları alan ekipler, vatandaşların sıkıntılarının giderilmesi için ilgili kurumları haberdar ediyor.

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı başkanlığında, Sosyal Destek Hızır Van projesinin değerlendirme toplantısı yapıldı. Projenin yaklaşık 6 ay önce başladığını belirten Vali Balcı, şu ana kadar 49 bin 169 hanenin ziyaret edildiğini ve 215 bin vatandaşa ulaşıldığını ifade etti.

Van Valisi Ozan Balcı, Hızır Van Projesi'nin yardım değil, yaşamı kolaylaştırma projesi olduğuna dikkat çekerek, 150 kişilik ekibin alanda fedakârca devlet-millet adına, insanlık adına, Van adına çok güzel işler yaptığını vurguladı.

150 personelden oluşan 50 ekiple, 13 ilçede taleplere çözüm odaklı çalışmalar yürütüldüğünü belirten Vali Balcı, 6 ayda 49 bin 169 hanede 215 bin vatandaşa ulaşıldığını söyledi.

"KİMSEYİ AÇ AÇIKTA BIRAKMIYORUZ"

Sosyal Destek Hızır Van Projesinin değerlendirme toplantısında konuşan Vali Balcı, "Sosyal Destek Hızır Van Projesi, vatandaşlarımızın hayatına dokunan bir çalışmadır. 50 ekibimiz kentimizdeki fakir, fukara, garip, gureba, yetim, öksüz ve kimsesizlerin 24 saat hizmetindedir. Allah'tan başka kimsesi olmayanların devlet olarak her zaman yanındayız. Kimseyi aç ve açıkta bırakmayarak, ihtiyaç sahiplerine ulaşıyoruz. Ekiplerimiz alanda bizim gören gözümüz, duyan kulağımız, elimiz, ayağımız. Allah'tan başka kimsesi olmayanların devlet olarak yanındayız. Kimseyi aç açıkta bırakmıyoruz. Biz ihtiyaç sahiplerine ulaşıyoruz. Ekiplerimiz, ihtiyaç sahiplerine 'Soba yanıyor mu? Kazan kaynıyor mu? diye soruyor. Vatandaşlarımızın kamu hizmetlerine erişimini kolaylaştırıp, taleplerini 5 iş günü içerisinde çözüme kavuşturuyor. Bu projemiz sadece insanlara değil, tüm mahlukata şefkat projesidir. Yaralı hayvanlar, çevre kirliliği gibi konular da bu proje kapsamındadır. Şefkat ekiplerimiz çok güzel işler yapmışlar. Bu çalışmalar beni çok mutlu etti. Hepsine çok teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Van Bölge Gazetesi: Hacı Yılmaz

YORUM EKLE
YORUMLAR
Erkan sicak
Erkan sicak - 1 yıl Önce

Sayın valim 15 yıldır içme suyumuz yok tanker suyu içiyoruz yaklaşık 10 haneyiz tüm sinsile yoluyla her tarafa baş vurduk ama sesimizi duyan yada duyuran olmadı inşAllah sesimizi siz duyarsınız sayın valim.

SIRADAKİ HABER