Haydi Çocuklar Camiye projesinin ödülleri verildi

Server Yaşam Vakfı tarafından organize edilen, Van Bilgi Derneği iş birliğiyle organize edilen yarışmanın ödül töreni Mahmud Esad Coşan Camii'nde yapıldı.

Haydi Çocuklar Camiye projesinin ödülleri verildi

Van'da yarıyıl tatilinde "Haydi Çocuklar Camiye" adı altında düzenlenen etkinlikte ortaya konulan ödüller sahiplerini buldu.

Haydi Çocuklar Camiye etkinliği Server Yaşam Vakfı tarafından 6-13 yaş aralığındaki erkek ve kız çocuklar için Türkiye genelinde tertiplendi. Etkinlik yarıyıl tatilinde 28 Ocak-4 Şubat gerçekleştirildi.

Etkinlik kapsamında camide veya evde namazını kılan çocukların velileri Web Sitesi üzerinden çetele tuttu. Tamamen gönüllülük ve güven esaslı olarak etkinliği tamamlayan kız ve erkek binlerce çocuk çekilişe katılıp ödüllerini aldı.

Van'da Bilgi Derneği il geneli yarışma organizasyonunda proje ortağı olarak yer aldı.  Ülke genelinde 166 bin, Van genelinde bin 106 kişi etkinliğe katıldı.

Van'da dereceye girenler arasında kura ile çekilişi yapılan 150 yavrumuza hediyeleri Mahmud Esad Coşan Camii'nde öğlen namazına müteakip takdim edildi.

Ödül törenine katılan Van İl Müftüsü Ömer Keskin, yaptığı konuşmada cami merkezli projelerin İslam'ın doğru kaynaklardan anlaşılması ve birlik beraberlik bilincinin sağlamlaşması açısından önemli olduğunu, çocukların gelişi ile camilerimizin çiçek bahçesine dönüştüğünü belirtti.

Bilgi Gençlik, İzcilik ve Spor Kulübü Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Doç. Dr. Ramazan Üstün ise velilerin ve çocukların projelerine olan ilgilerinden memnuniyet duyduklarını, aynı ilgiyi Ufkayolculuk 10 bilgi ve kültür yarışmasına katılarak devam etmelerini istedi. Program ödüllerin, hediyelerin ve ikramların takdimi ile son buldu.

Van Bölge Gazetesi: Necat Teyfun

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29