'Haydi Çocuklar Camiye' Projesi ödül töreni düzenlendi

Van'da Server Yaşam Vakfı öncülüğünde, Bilgi Derneği tarafından organize edilen ve ara tatilde düzenlenen 'Haydi Çocuklar Camiye' projesi yoğun ilgi gördü. Ara tatilde 10 gün boyunca camiye giderek, namaz kılan çocuklara, çeşitli ödüller verildi.

'Haydi Çocuklar Camiye' Projesi ödül töreni düzenlendi

'Haydi Çocuklar Camiye' projesi kapsamında İpekyolu İlçesi Mahmud Esad Coşan Camiinde, çocuklar için ödül töreni düzenlendi. Ara tatilde 10 gün boyunca camiye gidip namaz kılan çocuklara, akıllı saatler takdim edildi.

Bilgi Derneği'nin organize ettiği ödül törenine Van İl Müftüsü Dr. Mehmet Sırrı Şık, İl Müftü Yardımcısı Sacid Emiri, İpekyolu İlçe Müftüsü Abdüsselam Özdere, Bilgi Derneği Van Başkanı Doç. Dr. Ramazan Üstün, aileler, cami cemaati ve çocuklar katıldı.

Bilgi Derneği tarafından organize edilen ve ara tatilde düzenlenen 'Haydi Çocuklar Camiye' projesi kapsamında 120 çocuğa ödüller verilirken, düzenlenen etkinlikte Van İl Müftüsü Dr. Sırrı Şık ve Bilgi Derneği Van Şube Başkanı Doç. Dr. Ramazan Üstün birer konuşma yaptılar.

ÜSTÜN: "CAMİLERİMİZ ÇOCUKLARIMIZLA İHYA OLSUN, ŞEREFLENSİN İSTEDİK"

Amaçlarının çocuklara namaz ibadetini benimsemelerini sağlamak olduğunu belirten Bilgi Derneği Van Başkanı Doç. Dr. Ramazan Üstün, "Projenin birinci amacı; çocuklara dinimizin direği olan namaz ibadetini, ödüllendirerek sevdirmek ve beş vakit namaz kılma alışkanlığı kazandırmak. Projenin ikinci amacı ise, camilerimizi çocuklarla şenlendirmek, çocuklarımıza camide cemaat ile namaz kılma faziletini kazandırmak, çocuklar arasında sevgi, dayanışma ve yardımlaşma bilinci oluşturmak, kuşaklar arası (dede-oğul-torun) irfan, kültür ve medeniyet aktarımı sağlamak. Mahallelerde ve toplumda kaynaşma ve dayanışmayı güçlendirmek. Camilerimiz çocuklarımızla ihya olsun, şereflensin istedik. Burada 6 ile 13 yaş arasındaki çocuklarımızın yarışmaya katılması münasip görüldü. Server Yaşam Vakfı ve Bilgi Eğitim Spor ve İzcilik Kulübü Derneği, Türkiye genelinde bu yarışmayı organize etti. Van özenlinde de Bilgi Derneği organizasyonuyla yarışma gerçekleştirildi. Türkiye genelinde yaklaşık 500 bin yavrumuz 'Haydi Çocuklar Camiye' projesine katılmış oldular. Çocuğumuzun sabah namazını evinde kılmışsa 10 puan, camide cemaat kılmışsa 13 puan aldı. Öğlen namazını evinde kılmışsa 5 puan, camide cemaatle kılmışsa 7 puanla aldı. İkindi namazını evinde kılmışsa 5 puan, camide cemaatle kılmışsa 7 puanla aldı. Akşam namazını evinde kılmışsa 5 puan, camide cemaatle kılmışsa 7 puanla aldı. Yatsı namazını evinde kılmışsa 8 puan, camide cemaatle kılmışsa 11 puanla aldı. 23 Ocak'ta başlayan etkinliğimiz 3 Şubat'ta tamamlandı. Esas amaç çocuklarımızı sevdirerek, kolaylaştırarak, ödüllendirerek, dinimizin direği olan namaz ibadetini benimsemelerini sağlamaktır" dedi.

"120 YAVRUMUZ ÖDÜL ALMAYA HAK KAZANDI"

Ödülleri kazananların kura çekimi ile belirlendiğini söyleyen Başkan Üstün, "Bu etkinlikte 380 puan alan kız yavrularımız, 400 puan ve üzerinde alan erkek yavrularımız arasında kura çekimi gerçekleştirildi. Bu kura neticesinde 120 yavrumuz ödül almaya hak kazandı. Her bir yavrumuzu bu etkinliğe katıldıklarından dolayı tebrik ediyorum. Velilerimizden de yavrularımızı ödüllendirmelerini kendilerinden istirham ediyoruz. Bu törenimiz 12 Şubat'ta yapılacaktı. Deprem felaketinden dolayı yapamadık. Geniş bir bölgeyi kapsayan deprem esnasında yaşamlarını yitiren kardeşlerimize Cenabı Hak, rahmetle mağfiret eylesin. Yaralı kardeşlerimize de sıhhat, afiyetler nasip eylesin" diye konuştu.

MÜFTÜ ŞIK: "GENÇ NESİLLERE SAHİP ÇIKALIM"

Daha sonra söz alan Van İl Müftüsü Dr. Sırrı Şık ise, gençler ile Allah arasına duvar örmeye çalışan binlerce unsurun olduğunu belirterek, "Buna ister medya deyin, ister internet deyin, ister sokak deyin, ister okul ortamı deyin. Kısacası sanalı ile gerçekliğiyle bütün hayat adeta gücü birleştirmiş ve gençlerimizin dinden kopması noktasında olağanca gayretiyle çaba sarf ediyor. Haliyle genç kardeşlerimizin dindar bir nesil olarak yetişmesi, rabbini, peygamberini, manevi duygularını hissederek yaşaması büyük bir maharet ister. Bu mahareti kendi kendilerine oluşturmaları belki mümkün değildir. Çünkü eğitim bir süreçtir. Eğitim muhakkak ki birileri irşat etmesi suretiyle gerçekleşecek bir şeydir. Onun için 'saldım çayıra, Mevla'm kayıra' anlayışıyla genç nesillerimizin iyi seviyeye gelmesi mümkün değil. Maddi olarak da, manevi olarak bu mümkün değil. Bu kadar olumsuz gelişmelerin olduğu bir dönemde, üzerimize bu kadar pisliğin yağdı bir ortamda, gençlerimizin, bizlerin tertemiz kalma şansı olabilir mi? Diye bir soru sorduğumuz da Kur'an'ı Kerim'de bir işaret alıyoruz.  Kur'an'ı Kerim'de Nahl Suresi var. Bal arısı anlamına geliyor. Çünkü Nahl Suresi'nde Allah baldan bahsediyor. Aynı şekilde bir de sütün yaratılışından bahsediyor Rabbimiz. Kan ve pisliğin içerisinde tertemiz sütün çıkarıldığından bahsediliyor. Benim burada aldığım ders ve mesaj şudur; sizin de ortamınız, her taraf kan, revan içerisinde olsa bile, üzerinize pislik yağsa bile, aynen süt gibi tertemiz kalma şansınız var. Bundan dolayı camilerimizi yetim bırakmayalım. Çocukların cıvıltısı geldikçe, genç kardeşlerimizle camilerin şenlendiğini gördükçe, imanlı kalpler neşelendiğine göre, muhakkak ki bu neşeye melekler de ortaktır, Allah da rızası ile ortaktır. Onun için gençlerimizin kendi hallerine bırakılacak kadar değersiz olmadığını bizim anlamamız gerekiyor. Gençlik ihmale gelmez. Gençliği ihmal etmeyen herkesten Allah razı olsun. Bugün de örneğini yaşıyoruz. Allah'u Teâla bu örnekliği bereketlendirsin ve bütün camilerimiz bu şekilde İnşallah çocuklarla, yeni nesli inşa edecek  olan fertlerle doldursun, taşırsın" ifadelerini kullandı.

Van Bölge Gazetesi: Fehmi Tekdur

Güncelleme Tarihi: 14 Mart 2023, 08:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER