Güzel bir galibiyet…

Öncelikle Zonguldakspor galibiyetinden dolayı Kulüp Başkanı Ferhat Kıyak, yönetim kurulunu, teknik kadro, futbolcu kardeşlerimizi ve büyük desteğiyle galibiyette önemli rol sahibi olan taraftarlarımızı yürekten tebrik ediyoruz. Temennimiz bu galibiyet, galibiyetler serisinin başlangıcı olur.

Güzel bir galibiyet…

Çünkü Van, bir üst ligi yıllardır bekleyen bir kent ve bu üst ligi bu sezon bu kente kazandırmak isteyen, büyük emek veren, mücadele eden bir yönetim var. Bu sezon bunu başarmak için birlik, beraberlik çerçevesinde yönetime ve takıma destek vermekte hepimizin görevidir. Çünkü başarı birliktelikle gelir.

Ligde ilk 5 haftayı geride bırakırken, İskenderunspor liderliğini sürdürmeye devam ediyor. Temsilcimiz Vanspor ise, 2 galibiyet 2 beraberlik ve 1 mağlubiyetle hanesine 8 puan yazdırarak, 7. sırada yer aldı. İlk 5 haftalık maratonda yaşadığımız 7 puanlık puan kaybının özellikle deplasman maçlarında telafi edilmesi, hedefe varma yolunda çok önemli etkisi olacaktır.

Pazar günü Van Atatürk Şehir Stadyumu’nda gerçekten mükemmel bir atmosfer vardı. Bu sezon belki ilk kez tribünler bu kadar doluydu. Taraftarların mükemmel desteği hem göz doldurdu hem de herkesin takdirini kazandı.

Evet, rakip Zonguldakspor, grubun önemli takımlarından biriydi. Karşılaşmanın başlamasıyla kalemizde sürekli yoğunlaşan Zonguldakspor, golü erken bulunca farka gitmek için çok uğraştı. Rakibe skor üstünlüğünü kaptıran ekibimiz ise, mücadeleden düşmeden ve hatta verdirdiği mücadeleyi ikiye katlayarak, ‘ben bu maçı almalıyım’ dercesine çetin bir mücadele vermeye başladı.

İlk yarının uzatma dakikalarında gelen gol, takımımızın moralini düzelterek gücüne güç kattı. Karşılaşmanın ikinci yarısına daha iyi başlayan ekibimiz, rakibe fırsat vermeden baskıyla rakip kalede yoğunlaştı ve ikinci bularak rahat bir nefes aldı. Skor üstünlüğünü eline geçiren ekibimiz, taraftarların mükemmel desteğiyle üçüncü golü de bularak, sahadan 3 gol ve 3 puanla ayrıldı. Zorlu geçen mücadelede takımımızın ilk 2 golünde Uğur Can’ın payı gerçekten de büyüktü.

Evet, ilk 5 hafta geride kaldı. Artık takımların puan kaybetmeme mücadelesi çok daha çetin geçecektir. Çünkü ilk 5 hafta sonunda takımlar birbirlerini tanıma, güçleri hakkında azda olsa bir bilgi sahibi oldular. O açıdan bundan sonra takımımız daha çok çalışmalı, kesinlikle disiplini elden bırakmadan, rehavete kapılmadan, puan kayıpları yaşamadan yoluna devam etmesi herkesin beklentisidir.  

Şimdi önümüzde üst üste oynayacağımız çok önemli 2 deplasman maçı var. Kırklareli ve ardından lider İskenderunspor maçları var. Bu 2 kritik deplasman maçlarından puan veya puanlarla dönmemiz hem takımı hem de şehri havaya sokacak ve takımımıza daha çok desteğin gelmesine de vesile olacaktır.

Gerçekten de önemli 2 kritik maç bizi bekliyor. Takımımız Pazar günü Zoguldakspor maçında verdiği mücadelesinin üzerine koyarak, Kırklareli ve İskenderun karşısında iyi bir mücadele ortaya koyarsa, inanıyorum ki bu 2 maçtan da eli boş değil, eli dolu dönen taraf olur.

Şimdiden bu 2 kritik maçta takımımıza başarılar diliyorum. Tekrar Kulüp Başkanı Ferhat Kıyak, yönetim kurulunu, teknik kadro ve futbolcu kardeşlerimizi, Zonguldakspor maçında verilen mücadele ve alınan güzel galibiyetten dolayı yürekten kutluyoruz.

Ayrıca tribünleri dolduran ve maç başlamadan desteğe başlayan, takım mağlup duruma düşmesine rağmen desteğini sürdüren tüm taraftarlarımızı yürekten kutluyoruz. Mağlup duruma düşen takıma verdikleri mükemmel destekle galip gelmesinde taraftarlarımızın rolü çok büyüktü.

Tekrar taraftarlarımızı kutluyor teşekkür ediyoruz.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER