Gürpınar’da 80 bin TL'lik ot ve saman kül oldu

Gürpınar ilçesi Umut Köyü Üzengi Mezrası'nda henüz bilinmeyen bir nedenden dolayı çıkan yangında, 80 bin TL değerinde ot ve saman kül oldu.

Gürpınar’da 80 bin TL'lik ot ve saman kül oldu

Geçtiğimiz günlerde Gürpınar ilçesi Umut köyü Üzengi Mezrası'nda ikamet eden Haydar Yılmaz'a ait ot ve saman yığınlarının olduğu alanda yangın çıktı.

Nedeni henüz belli olmayan yangın sonrası hayvanlarının bir yıllık birikiminin tamamen yandığını belirten Haydar Yılmaz, üzüntüsünü dile getirdi.

İtfaiyenin müdahalesi sonucu yangının güçlükle söndürüldüğünü belirten Yılmaz, "Hayvanlarımızın bir yıllık birikimi tamamen kül oldu. Yangını kimin çıkardığını veya nasıl çıktığını bilmiyoruz.  Hayvanlarımız için büyük zahmet ve güçlükle biriktirdiğimiz ot ve samanımız maalesef kül oldu. Şimdi koca kışı nasıl geçireceğiz bilemiyoruz. Bu konuda yetkililerin bize destek sunmasını bekliyoruz. Günümüzde hayvancılıkla uğraşmak zaten zor, durum böyle olunca da ne yapacağımızı kara kara düşünüyoruz" şeklinde konuştu.

"ZARARIMIZ BÜYÜK"

Yaz döneminde kışa hazırlık aşamasında büyük zahmet çekerek ot ve samanları biriktirdiklerini belirten çiftçi Yılmaz, "Zararımız çok büyük. Bunu telafi etmemiz de imkansız. 80 Bin TL değerinde ot ve samanımız çıkan yangından dolayı kullanılamaz hale. Zaten hayvanlarımızın bir bölümünü satarak bu giderleri karşılamaya çalışıyoruz. Şimdi bu imkanımız da yok"  diyerek üzüntülerini dile getirdi.

Van Bölge Gazetesi: Fehmi Tekdur

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29