Gürpınar Belediyespor, grubunda şampiyon oldu

17 takımın mücadele ettiği Van 1. Amatör kümede A Grubunda Gürpınar Belediyespor şampiyonluğunu ilan ederken, B grubunda ise lider İpekyolu Belediyespor yoluna kayıpsız devam etti.

Gürpınar Belediyespor, grubunda şampiyon oldu

Van 1. Amatör kümede A Grubunda son hafta maçları da kıyasıya mücadelelere sahne oldu. Van Büyükşehir Belediyespor Gençlikspor'u 4-1 mağlup eden Gürpınar Belediyespor, 34 puanla şampiyonluğu göğüsleyen takım oldu.

B grubunda ise 16. Hafta maçında konuk ettiği Tuşba Gençlik Merkezi'ni 6-0 mağlup eden İpekyolu Belediyespor, 45 puanla liderliğini sürdürdü.

Her hafta sonu İŞGEM, sanayi ve ilçe takımlarının sahalarında oynanan karşılaşmalar, kıyasıya mücadelelere sahne olurken, maçlar bu hafta da bol gollü sonuçlarla tamamlandı.

Türkiye Futbol Federasyonu'na bağlı liglerde futbol müsabakaları oynanmaya devam ederken, bu bağlamda Van 1. Amatör Futbol müsabakalarında bir hafta daha geri kaldı. 

A GRUBUNDA ŞAMPİYON GÜRPINAR BELEDİYESPOR

Gürpınar Belediyespor, deplasmanda karşılaştığı Van Büyükşehir Belediyespor Gençlikspor'u 4-1 mağlup ederek, 34 puanla şampiyonluğunu ilan etti.

Evinde Özalp Gençlikspor'u 3-0 mağlup eden Erciş Örenespor ligi 32 puanla ikinci sırada tamamlarken, Van Özel Hürriyet Eğitim Kurumları'nı 6-2 mağlup eden Altay Eğitim Kültürspor ise, 31 puanla üçüncü sırada yer aldı.

Van Büyükşehir Belediyespor Gençlikspor, 24 puanla ligi dördüncü sırada tamamlarken, Van Kartalspor'u 3-0 mağlup eden Van Yolspor ise 16 puanla beşinci sırada yer aldı.

Özalp Gençlikspor ligi 14 puanla altıncı sırada tamamlarken, Van Kartalspor ise 4 puan -28 averajla yedinci sırada yer aldı.

Grupta Van Özel Hürriyet Eğitim Kurumları ise 4 puan -55 averajla son sırada yer aldı.

İPEKYOLU BELEDİYE GENÇLİKSPOR, 15'TE 15 YAPTI

Van 1. Amatör Küme B Grubunda liderlik koltuğunda bulunan İpekyolu Belediye Gençlikspor, konuk ettiği Tuşba Gençlik Merkezi'ni 6-0 mağlup ederek 15'te 15 yapmayı başardı.

İpekyolu Belediye Gençlikspor bu sonuçla 45 puanla liderlik koltuğundaki yerini sağlamlaştırırken, haftayı 3-0 hükmen galip kapatan Erciş Gençlik Belediyespor ise 37 puanla ikinci sırada yer aldı.

Deplasmanda Van DSİ'yi 4-2 mağlup eden Başkale Gençlikspor 31 puanla üçüncü sırada yer alırken, Van DSİspor ise 21 puan +18 averajla dördüncü sırada yer aldı.

Sahasında Erciş 1 Nisanspor'a 3-1 mağlup eden İlvanspor, 21 puan +2 averajla beşinci sırada yer alırken, Eriş temsilcisi ise 16 puanla altıncı sırada yer aldı.

Haftayı BAY geçen Yeşil Gevaşspor, 12 puanla yedinci sırada yer alırken, Van Gençlikspor ise 7 puanla sekizinci sırada yer aldı.

Grupta oynadığı 14 maçta galibiyet alamayan Tuşba Gençlik Merkezi ise 0 puanla son sırada yer aldı.

Van Bölge Gazetesi: Hacı Yılmaz

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER