Geleneksel kermes büyük ilgi gördü

İpekyolu Fatih Sultan Mehmet İlk-Ortaokulu tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen kermes, bu yılda büyük bir ilgi gördü.

Geleneksel kermes büyük ilgi gördü

İki yıllık pandemi sürecinin ardından her alanda hayat normale dönerken, sosyal aktivitelerde yeniden büyük katılımla yapılmaya başlandı.

İpekyolu Fatih Sultan Mehmet İlk-Ortaokulu da pandemi sonrası eğitim öğretim sezonunun sonuna doğru geleneksek olarak düzenlediği kermes etkinliğini gerçekleştirdi.

Okul idaresi, öğretmen, öğrenci ve velilerin coşkulu katılımıyla okulun bahçesinde düzenlenen kermes bir hayli renkli görüntülere sahne oldu.

Velilerin yaptığı yiyecekler kurulan masalarda sergilenirken, öğrencilerde satış konusunda bir hayli çaba sarf etti.

Okul Müdürü Saim Adanaş, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, yardımlaşma ve kaynaşma açısından bu tür etkinlikleri sıklıkla yaptıklarını belirterek, pandemiden dolayı ara verdikleri kermes etkinliğini yeniden hayata geçirdikleri için mutlu olduklarını söyledi.

Pandemi ile birlikte öğrencilerin birçok etkinlik ve faaliyetlerden uzak kaldığını belirten Adanaş, "Burada ki temel amaç, öğretmen, öğrenci ve veli kaynaşmasını sağlamaktadır. Yıl içerisinde bu yönde birçok etkinlik yapıyoruz fakat kermes etkinliğini daha geniş çaplı yapıyoruz. Burada hemen hemen tüm öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz ve velilerimiz katılım sağlıyor. Bu da bizi ziyadesiyle memnun ediyor. Çok güzel ve renkli bir ortam oluşuyor. Velilerimiz sağolsunlar bu konuda bizi yalnız bırakmıyor, okula gereken ilgi ve alakayı göstermekten geri durmuyorlar. Bu günde evlerinde özenle hazırladıkları ürünleri burada satışa çıkararak, gerek etkinliğin yapılmasına katkı sunuyor gerekse elde edilen gelir ile okulun temel ihtiyaçlarının karşılanmasına vesile oluyor. Hep birlikte güzel bir ortam oluşturduk. Bundan dolayı öğretmen, öğrenci ve velilerimize çok teşekkür ediyorum. Öğrencilerin yardımlaşmayı öğrenmesi açısından da son derece güzel bir çalışma. Emeği geçen herkese tekrardan teşekkür ediyorum" dedi.

Kermese velileri ile birlikte katılan öğrenciler, hem satış yapmaktan hem de böylesi bir etkinliği gerçekleştirmekten dolayı mutlu olduklarını belirterek, uzun bir aradan sonra hep birlikte önemli bir etkinliği yapmaktan ötürü sevinçli oldukların ifade ettiler.

Van Bölge Gazetesi: Fehmi Tekdur

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER