Van'da ürettiği çikolataları, Türkiye'ye pazarlıyor

Vanlı Kadın Girişimci Perihan Duman, KOSGEB desteği ile kurduğu atölyede ürettiği çikolataları, internet üzerinden Türkiye'ye pazarlıyor.

Van'da ürettiği çikolataları, Türkiye'ye pazarlıyor

Van'dan Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi'ni tamamlayan Kadın Girişimci Perihan Duman, Van'da kurduğu çikolata üretim atölyesinde, birbirinden lezzetli ürettiği çikolataları hediyelik paketler halinde internet üzerinden pazarlamaya başladı.

Kadın Girişimci Perihan Duman, edindiği tecrübeler ve piyasa araştırmaları sonucunda kendi işletmesini kurarak, kendine özgü çikolata çeşitlerinin imalatını yapmaya karar verdi.

KOSGEB'in açmış olduğu Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi'ni başarı ile tamamladıktan sonra girişimcilik desteği ile işletmesini kuran girişimci Duman, kısa sürede ürünlerine pazar oluşturmaya başladı. internet üzerinden de ürettiği çikolataları pazarlayan Duman, şimdilik bünyesinde beş genç istihdam ediyor.

Duman, girişimcilik desteğinin yanı sıra KOSGEB'in diğer destek programlarından da aktif olarak faydalanıyor. Tanıtım çalışmalarını da KOSGEB desteği sayesinde gerçekleştiren kadın girişimci, tecrübelerini, özgüvenini ve ilgi alanını keyif alacağı bir işe dönüştürmenin haklı gururunu yaşıyor.

Kadın girişimci Duman, tüm bunları KOSGEB desteğinin kendine verdiği güç ile gerçekleştirildiğini ifade etti.

Girişimci Perihan Duman'ın işyerini ziyaret eden KOSGEB Van İl Müdürü Bilal Emre Yörük, KOSGEB desteği ile işini kuran ve işinde başarılı olan girişimcileri görmek kendilerini ve kurumunu oldukça mutlu ettiğini belirtti.

Yörük, amaçlarının insanları iş sahibi yapmak olduğunu ifade ederek, "KOSGEB olarak bütün girişimci ve KOBİ'lerimize üretimlerinden yatırımlarına kadar, AR-Ge faaliyetlerinden yurtdışı operasyonlarına kadar her alanda destekler veriyoruz. KOSGEB olarak yürüttüğümüz bütün bu desteklerin tamamından kadın girişimcilerimiz yararlandığı gibi, kadın girişimcilerimize hem destek miktarlarında, hem de destek süreçlerinde yardımcı olmaya çalışıyoruz. Bu anlamda kadın girişimcilerimizin önemli bir kısmı yeni iş kurmak ve işlerini büyütme geliştirmek istediklerinde KOSGEB desteklerinden yararlanabilmekteler. Unutmayın girişimcilik düşünceniz varsa KOSGEB her daim yanınızda" diyerek, işyerini başarı ile yürüten kadın girişimci Perihan Duman'ı tebrik ettiğini sözlerine ekledi.

Van Bölge Gazetesi: Hacı Yılmaz

Güncelleme Tarihi: 03 Haziran 2022, 10:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER