Geleceğin kaptanları Van'da yetişiyor

Van'da denizcilik lisesi öğrencileri, aldıkları teorik ve uygulamalı eğitimlerle geleceğin kaptanları olma yolunda ilerliyor. Van'ın ve bölgenin tek denizcilik lisesi olan Van Piri Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, yeni eğitim öğretim yılı öncesi öğrencilerini bekliyor.

Geleceğin kaptanları Van'da yetişiyor

Van Piri Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, ülkemizin önemli ihtiyacı olan denizcilik alanında bilgi ve beceride rekabet gücüne sahip, gemi adamı yetiştirmek ve denizcilik eğitimi alanında öğrencilerini  yükseköğretime hazırlamaya devam ediyor.

Van Piri Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, denizcilik eğitimi alanında eğitim materyal ve kadrosu ile bu eğitimi en iyi şekilde veren, denizcilik sektörünün bölgedeki gelişimine öncü olan bir kurum olmayı hedefliyor.

Bu kapsamda geleceğin kaptanlarını Van'da yetiştiren Van Piri Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, yeni eğitim öğretim yılı öncesi öğrencilerini bekliyor. Güçlü öğretmen kadrosu ve 8 dersliği ile her yıl 150'ye yakın öğrenciyi en iyi şekilde eğiten Van Piri Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, bölgedeki gelişimine öncü olmayı amaçlıyor.

Eski Kale Yolu üzerinde bulunan Van Piri Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, 2022-2023 eğitim öğretim yılında de birçok genci geleceğin kaptanı yapmak için çaba sarf edecek.

Alanında uzman, donanımlı öğretmenleri bünyesinde bulunduran Van Piri Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde eğitim gören öğrenciler, mezun olduktan sonra denizcilik sektörünün nitelikli eleman ihtiyacını karşılayacak.

Uluslararası Denizcilik Örgütünün belirlediği standartlara göre hazırlanan teknik donanımlara sahip okulda deniz ve gemicilik alanındaki birçok bilgiye hem teorik hem de uygulamalı olarak kolaylıkla ulaşan öğrenciler, staj yapma imkanı da yakalıyor.

Tüm bunların yanı sıra okulda bulunan uygulama atölyelerinde gemi makineleri ve güverte hakkında bilgileri alanında uzman öğretmenlerle deneyimleyen öğrenciler, kendilerini bu alanda yetiştirerek gelecekte sektörlerinde kritik noktalarda görev almak istiyor.

Okuldan mezun olduktan sonra iş hayatına giren öğrenciler gemilerde kaptan yardımcısı ve mühendis yardımcısı olabiliyor ya da diğer alanlarda görev alıyorlar. Kaliteli eğitimle sahaya çıkacak öğrencilerin sektöre olumlu yönde katkı yapması bekleniyor.

Türkiye'nin genç denizcilerini yetiştiren Van Piri Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, yeni eğitim öğretim döneminde yeni öğrencilerini bekliyor.

Van Bölge Gazetesi: Hacı Yılmaz

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER