Geleceğe nefes olmak için fidan diktiler

Van Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı yurtlarda kalan öğrenciler, ‘Milli Ağaçlandırma Günü’ dolayısıyla ‘Geleceğe Nefes Ol’ programı kapsamında fidan dikti.

Geleceğe nefes olmak için fidan diktiler

Van Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü yurtlarında kalan kız ve erkek öğrenciler ile Gençlik Merkezlerinde eğitim gören gönüllü gençler ‘Milli Ağaçlandırma Günü’ kampanyasına tam destek verdiler. Daha yeşil bir Türkiye için başlatılan projeye KYK Yurtlarında barınan öğrenciler fidanlarını dikerek etkinliğe katıldılar.

Van Valiliği ve Edremit Belediyesi tarafından Edremit ilçesinde belirlenen alanda fidan dikimi yapan gençler, onlarca fidanı toprakla buluşturarak, can suyu verdiler.

KYK’lı gençler ile Gençlik Merkezi Gönüllü gençlerin tüm sosyal projelerde yer aldığının altını çizen Van Gençlik ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç, gençlerin okullarından artan zamanlarında tüm sosyal sorumluluk projelerine destek verdiklerini söyledi.

Gençlerin, ülke genelinde eş zamanlı başlatılan 'Milli Ağaçlandırma Günü'ne de katılım sağlayarak geleceklerine nefes olmak adına büyük katkı sunduklarını belirten İnanç, "Gençlerimiz, eğitim hayatlarını sürdürmek için ilimizi tercih ediyorlar. Gençlerimiz sadece burada öğrenim görmüyor, tüm projelere de destek veriyor yeni projeler üretiyorlar. Yurtlarımızda kalan kardeşlerimiz, derslerin dışındaki zamanlarını değerlendirmeye gayret gösteriyorlar. Van'da yürütülen her projeye KYK'lı gençler olarak katkı sunduklarını ve kenti sahiplendiklerini de göstermiş oluyorlar. Bugün bu alana gelerek onlarca fidanı toprakla buluşturarak, kendilerinden sonraki nesillere daha yeşil bir Türkiye, daha yeşil bir Van bıraktılar. Geleceklerine nefes olan genç kardeşlerimizi kutluyorum. Bu vesileyle de, tüm halkımızın 'Milli Ağaçlandırma Günü'nü tebrik ediyorum" ifadelerini kullandı.

Program, gençlerin ağaç dikimi ve hatıra fotoğrafı çekinmelerinin ardından sona erdi.Van Bölge Gazetesi Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 12 Kasım 2021, 13:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29