Fidanlık Gençlik Merkezi için protokol imzalandı

Van’ın Edremit ilçesinde bulunan Eminpaşa Mahallesindeki Fidanlık Parkında yer alan ve 2 bloktan oluşan yapı ile açık spor tesislerinin “Fidanlık Gençlik Merkezi” olarak, gençlere hizmet vermesi amacıyla, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne devri için, Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mehmet Fatih Çelikel ile Gençlik ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç arasında protokol imzalandı.

Fidanlık Gençlik Merkezi için protokol imzalandı

Van Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne protokol kapsamında devri yapılan ve 2 bloktan oluşan yapı ile açık spor tesisleri Fidanlık Gençlik Merkezi olarak faaliyet gösterecek olup, Gençlik Merkezinde gençlerin serbest zamanlarını en iyi şekilde değerlendirebilecekleri, sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetler ile birlikte atölye ve kulüp çalışmaları, el sanatları kursları, tırmanış sporu, kort tenisi, basketbol, voleybol gibi onlarca branşta beceriler kazanabilmeleri amacıyla gönüllülük çalışmaları, tarihi ve kültürel geziler ve kampların düzenlenmesi amaçlanmaktadır.

Eminpaşa Mahallesinde bulunan ve devri, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne yapılan 2 bloklu bina Fidanlık Gençlik Merkezi olarak faaliyette bulunacak. Mahalledeki gençler bu binada sportif, sanatsal, eğitsel, sosyal ve kültürel faaliyetler yürüteceklerdir. İçerisinde yapılacak birçok etkinliğin yanı sıra inavasyon atölyesi, güzel sanatlar atölyesi, akıl ve zeka atölyesi gibi birçok alanın bulunacağı fidanlık gençlik merkezi eğitim, kültür ve sosyal anlamdaki her türlü ihtiyacı karşılayacak. Mahalledeki gençlerin; Gençlik Merkezi ile eğitim, sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlere katılımları ile kişisel gelişimlerine katkı sunulması hedefleniyor.

Van Büyükşehir Belediyesinde düzenlenen imza töreni sonunda, konu ile ilgili açıklamalarda bulunan; Van Gençlik ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç; Van’da gençliğe yönelik birçok güzel projeyi hayata geçirdiklerini bugünde bu hizmetlere yeni birini daha eklemek adına bu protokole  imza attıklarını vurguladı.

İl Müdürü İnanç, “Van Büyükşehir Belediyesi’ne ait iki önemli bina ve açık spor tesislerinin gerekli tüm tefrişatının tarafımızca yapılarak ilimizin açık alana sahip en büyük ve birçok sportif faaliyetlerin de yer alacağı, Fidanlık Gençlik Merkezimizi en kısa sürede gençlerimizin hizmetine sunmayı hedefliyoruz. Van Büyükşehir Belediyemiz gençlerimizin iyi yetişmesi adına önemli projeler üretiyor. Eminpaşa mahallemizde yaşayan gençlerimize hizmeti götürme açısından yatırımlarımızı, Fidanlık Gençlik Merkezi ile süslendireceğiz. İlimiz gençliği adına yapmış olduğumuz her proje ve faaliyetin hayata geçmesinde bizlere her konuda büyük destek veren bugünde bu tesislerin kurumumuza tahsisini sağlayan Sayın Valimiz Mehmet Emin Bilmez’e, yine bu süreçte gençlerimiz adına her projemize koşulsuz desteğini esirgemeyen Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterimiz Sayın Mehmet Fatih Çelikel’e ve emeği geçen herkese şahsım, kurumum ve Van gençliği adına çok teşekkür ediyorum” dedi.

Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mehmet Fatih Çelikel ise Van’da hizmet adına herkesin elini taşın altına koyması gerektiğine vurgu yaparak, “Sayın Valimiz ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekilimiz Mehmet Emin Bilmez’in talimatları doğrultusunda, Van Büyükşehir Belediyesi olarak bütün kamu kurum ve kuruluşları ile bugüne kadar birçok ortak projeye imza atıyoruz. Bugün Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüz ile imzaladığımız protokol de bunun bir yansımasıdır. Bizler de Van Büyükşehir Belediyesi olarak gençlerimiz için spor, eğitim, sağlık, kültür ve sosyal alanda önemli projeler hayata geçiriyoruz. Gençlerimizin sosyal, kültürel, sportif alandaki gelişim ve eğitimlerine yönelik olan projelerimizi çok önemsiyoruz. Bugüne kadar olduğu gibi önümüzdeki dönemlerde de ilimizde gençlerimiz için hiç durmadan ve gençlerimizden aldığımız enerji ile hep birlikte çalışmaya devam edeceğiz. Van gençliği için birçok güzel projeyi hayata geçiren ve birçok projenin de ilimize kazandıran başta Gençlik ve Spor Bakanımıza ve tüm ekibine ayrıca bu hizmetlerin yürütülmesinde büyük büyük emeği olan Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Nevzat İnanç’a ve ekibine teşekkür ediyoruz. İmzalamış olduğumuz bu protokolümüz Van’ımıza ve Van gençliğine hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

İmza töreninde, Fidanlık Gençlik Merkezi protokolünün ayrıca Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne ait İpekyolu Gençlik Merkezinin (Ezberciler İş Merkezi) Soydan kavşağına bakan cephesine yerleştirilmek üzere büyük bir led ekran yerleştirilmesine yönelik ikinci bir protokol daha imzalandı.Van Bölge Gazetesi Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 10 Nisan 2022, 21:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29