ESEM öğrencileri üniversite hayallerine ulaştı

Van Edremit Belediyesi'ne bağlı Sürekli Eğitim Merkezi'nde üniversite hazırlık kurslarına katılan öğrencilerden büyük başarı geldi. 153 öğrenci üniversite hayallerini Edremit Belediyesi'nin ücretsiz olarak açmış olduğu Sürekli Eğitim Merkez'leriyle gerçekleştirmiş oldu.

ESEM öğrencileri üniversite hayallerine ulaştı

Edremit Belediyesi Sürekli Eğitim Merkezi ve Yaşam Merkezleri'nde verdiği eğitimlerle gençleri hem üniversite sınavına hem de hayata hazırladı. Bu kapsamda Sürekli Eğitim Merkezi ve Yaşam Merkezleri'nde eğitim alan öğrenciler, üniversite hayallerine ulaştı.

Edremit Belediyesi tarafından sürekli eğitim merkezlerine gelen öğrencilere bütün imkânlar seferber edilirken, öğrenciler bunun meyvelerini aldı. Edremit Belediyesi tarafından kolej kalitesinde kurulan Sürekli Eğitim Merkezleri, öğrencilere güzel ortamda ders çalışma imkânı sağlıyor.

Özellikle özel dershanelere gitme imkânı bulamayan öğrencilerin önemli eğitim duraklarından biri olan Edremit Sürekli Eğitim Merkezi, gençleri hem üniversite sınavına hem de hayata hazırlıyor.

Edremit Belediyesi Sürekli Eğitim Merkezi'nde öğrencilere hazırlık kursları, her ay düzenli deneme sınavları, konu anlatım ve quiz test çözümü, geniş ve ferah kütüphane, kültür evi ve kafe hizmeti verildi.

En büyük yatırımın insana, gençlere ve çocuklara kanaatiyle yola çıkan Edremit Belediyesi, ilçede hizmete sunduğu Sürekli Eğitim Merkezi'yle gençlerin hayallerini süsledi.

Belediyenin üniversite hazırlık kursunda öğrenim görerek Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) giren gençler, önemli başarılar elde ederken, üniversite sınavlarının açıklanması ile birlikte gurur tablosu oluştu.

Edremit Belediyesi Sürekli Eğitim Merkezi ve Yaşam Merkezleri'nde eğitim alan öğrenciler arasında 3 kişi tıp fakültesi, 2 kişi hukuk fakültesi, 5 kişi mühendislik fakültesi, 1 kişi mimarlık fakültesi, 13 kişi öğretmenlik, 1 kişi veterinerlik, 1 kişi psikoloji, 2 kişi ebelik, 8 kişi hemşirelik, 2 kişi gerentoloji,  1 kişi ortez ve protez, 2 kişi yönetim ve bilişim sistemleri, 2 kişi beslenme ve diyetetik, 3 kişi gastronomi ve mutfak sanatları bölümünü kazanırken, 107 öğrenci ise diğer fakülte ve bölümlere yerleşti.

Öte yandan Edremit Belediyesi Sürekli Eğitim Merkezi ve Yaşam Merkezleri'nde eğitim gören öğrenciler YKS sınavında, ilk 5 bin kişi arasında 3 kişi, ilk 20 bin kişi arasında 10 kişi, ilk 50 bin kişi arasında 40 kişi, ilk 100 bin kişi arasında ise onlarca öğrenci derece elde etmişti.

VAN BÖLGE GAZETESİ: FEHİM ATİŞ

Güncelleme Tarihi: 24 Ağustos 2023, 11:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER