Erkılınç: Gazetelere birçok konuda kolaylık sağladık

Van'da gazete temsilcileriyle bir araya gelen Basın İlan Kurumu (BİK) Genel Müdürü Cavit Erkılınç, özellikle pandemi sürecinde gazetelere önemli kolaylıklar sağlandığını dile getirdi. Erkılınç, ülkedeki tüm gazetecilerin özellikle eleştiri yaparken, edep ve ahlak sınırlarını aşmamaları noktasında üzerlerine düşeni yaptıklarını söyledi.

Erkılınç: Gazetelere birçok konuda kolaylık sağladık

Basın İlan Kurumu Müdürü Rıdvan Duran'ın geçtiğimiz ay Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan kararla, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na Bakan Yardımcısı olarak atanmasının ardından yerine atanan Cavit Erkılınç, ilk ziyaretini Van'a yaptı.

Van Büyükşehir Belediyesi Hacı Bekir Kültür Merkezi'nde yapılan değerlendirme toplantısında yerel gazetelerin sorunları konuşulurken, Basın İlan Kurum Genel Müdürü Cavit Erkılınç, gazetelerle birlikte güzel çalışmalar yapacaklarını vurguladı.

Toplantıya Van Valisi ve Van Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, Basın İlan Kurum Genel Müdürü Cavit Erkılınç, Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mehmet Fatih Çelikel, DAKA Genel Sekreteri Halil İbrahim Güray, BİK Teknolojileri Müdürü Ömer Faruk Kaya, BİK Van Şube Müdürü Mevlüt Uluçamlıbel, Van ve ilçelerindeki gazeteciler katıldı.

 ULUÇAMLIBEL: "VAN ÇOK ETKİN BİR BÖLGE"

Toplantıda ilk sözü alan BİK Van Şube Müdürü Mevlüt Uluçamlıbel, kentteki gazetelerin etkinliğine işaret ederek, "Van ili gerek coğrafyası ile gerekse gazetecileriyle bölgede çok etkin. Kurum olarak da gazetelerin gelişmesi anlamında elimizden geleni yapıyoruz" dedi.

Daha sonra söz alan DAKA Genel Sekreteri Halil İbrahim Güray ise, Basın İlan Kurumu'nun kendileriyle yakından çalışan bir paydaş kurum olduğunu ifade ederek, "Daha önce basına yönelik eğitim temelli projelerde birlikte yol aldık. İnşallah bundan sonra da hem yerel basınla hem de Basın İlan Kurumu ile gerekli çalışmalarda paydaş olmaya devam edeceğiz. Yerel basın bizim için çok önemli. Özellikle resmi ilan alan gazeteleri, daha çok önemsiyoruz. Biz de bu gazetelerimizin dijital dönüşüm sürecinde alt yapıların geliştirilmesi için, bu süreçten geri kalmamaları için mevzuat çerçevesinde elimizden geleni yapmaya hazır olduğumuzu ifade etmek istiyorum" diye konuştu.

 VALİ BİLMEZ: "VAN BASININ YAKIN İLGİSİNİ VE DESTEĞİNİ GÖRDÜK"

Van Valisi ve Van Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, "Sağ olsun Mevlüt müdürümüz döneminde eski Basın İlan Kurum Genel Müdürümüz de Van'a geldi. Bütün sektördeki arkadaşlarla bir araya gelindi. Yaşanan sıkıntılar ve önümüzdeki süreçte düşünülen yenilikler konusunda görüş alışverişinde bulunuldu. Yeni genel müdürümüz de görevi devralır almaz, ilk ziyaretine bölgemizden başladı. Bölgeye olan ilgilerinden dolayı genel müdürümüze teşekkür ediyorum. Bizim de yayınlanan Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile tayinimiz çıktı. Yaklaşık 3,5 yıldır Van'daydık. Makul bir sürede burada kaldık. Artık bizim de gitme zamanımız geldi. Bizde inşallah en kısa sürede işlerimizi toparlayıp, buradan ayrılacağız. Bu süre zarfında biz hep Van basının yakın ilgisini ve desteğini gördük. Van sorunlarına sahip çıkmada ciddi katkılarını gördük. Bu süre zarfında birlikteliğimizden dolayı herkese teşekkür ediyorum. İnşallah bundan sonra daha güzel ortamlarda, ekonomik sıkıntıları daha aşmış bir yerel basını göreceğiz" ifadelerini kullandı.

ERKILINÇ: "İNŞALLAH HEP BERABER GÜZEL ÇALIŞMALAR YAPARIZ"

Son olarak söz alan Basın İlan Kurum Genel Müdürü Cavit Erkılınç ise, "Önceki Genel Müdürümüz Rıdvan Duran, bakan yardımcılığı görevine atandı. Biz şimdi bu bayrağı devraldık. İnşallah hep beraber güzel çalışmalar yaparız. Umarım sizlerle olan diyaloglarımızı daha da güçlendiririz. Daha iyi bir iş birliği içinde oluruz. Ben Elazığ doğumluyum. Ama 1980 yılından sonra Elazığ ile irtibatım kesildi. O tarihten sonra İstanbul ve Ankara maceralarımız başladı. Bir yıl Mısır'da kaldım. Yayıncılık görevlerinde bulundum. Redaksiyon, mizanpaj ve benzeri çalışmalar yaptım. 8 yıl gibi bir zaman diliminde İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde yöneticilik yaptım. 3 buçuk yıldır Basın İlan Kurumu'nda görev yapıyordum. Şimdi Genel Müdürlük görevine atandım. Rabbim bizleri mahcup etmesin" dedi.

ERKILINÇ: BU, BENİM VAN'A ÜÇÜNCÜ GELİŞİM

Van'a üçüncü kez geldiğini belirten Erkılınç, "Bizler bu üç yıl içerisinde Basın İlan Kurumu'nu görünür kıldık. Genel müdürlükte oturup, Demokles'in kılıcını sallar gibi, size basın ahlak esaslarını dayatmadık. Sizleri dinler olduk. Ama bununla bırakmadık, devam ettik. Kurumu, sizleri ziyaret eder bir konuma getirdik. Sıkıntıların giderilmesi için gayretler gösterdik. 30 fiili şubemiz vardı. 41 şube bağlıydı. Şube sayılarını 81'e çıkardık. Tüm bunları, mevcut personelle yaptık. Personeller geceli gündüzlü çalışarak, üzerine düşeni yaptı. Pandemi ile birlikte, gazetelerdeki belli yükleri azalttık. Gerek tirajlar, baskılar ve zorunlu sayılar konusunda siz yerel gazetelere destek olduk. Basın İlan Kurumu olarak gerek canlı, gerek dijital ortamlarda eğitimler verdik. İnşallah önümüzdeki süreçte bunları artıracağız" diye konuştu.

Gazete sahiplerine dijital ortamlarda kendilerini yenilemesi için kredi imkanı sağlamak için çeşitli projeler yapmaya çalıştıklarını dile getiren Erkılınç, "Yeni bir yazılımla, TÜBİTAK tarafından akredite edilmiş bir yazılımla ölçümleme sistemine geçmek istiyoruz. İnşallah bunu başaracağız. DAKA Genel Sekreteri İbrahim bey de burada. Onlardan da gerekli desteği alırız umarım. Sizlerin de dijital mecralarda eksik yönlerinizi tamamlamanızı istiyoruz" ifadelerini kullandı.

KAYA: "İNTERNET SİTELERİNİZİ DAHA OKUNUR KILMANIZ GEREKİYOR"

BİK Teknolojileri Müdürü Ömer Faruk Kaya ise, internet sitelerinin önemine vurgu yaparak, "Önümüzde internet çağının başladığını ve buna hazırlıklı olmamız gerektiğini zaten kurum olarak yaptığımız eğitimlerde de sizlere söylüyoruz. Bunun önemini verdiğimiz eğitimlerde üzerine basa basa söylüyoruz. Bu dezenformasyon yasası içeriğinde olan ve bu şekilde geçmesi takdirde, artık internet siteleri sizler için ekstra bir kazanç kapısı olacak. Buna sosyal medyalar da dahildir. Bu yüzden artık internet sitelerinize ağırlık vermeniz gerekiyor. Dijitalleşmeye önem vermenizi, internet sitenizi güncel tutmanızı istiyoruz. O yüzden şimdiden alt yapınızı güçlendirin. Yakında geçmesi düşünülen internet yasası ile internet sitelerine belli şartlar karşılığında ilan verilirse, önce bundan siz faydalanın" diye konuştu.

Konuşmaların ardından toplantıya katılan gazeteciler de söz hakkı alarak, yaşadıkları sorunları dile getirdi.

Van Bölge Gazetesi: Bişar Ulutaş

Güncelleme Tarihi: 13 Mayıs 2022, 09:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER